Äntligen… Reseberättelse februari 2023

Som brukligt är brukar deltagare på sponsormiddagen leverera en reseberättelse. Här följer Leif Petterssons reseberättelse från februari 2023 med bl a sponsormiddag, tre Stokematcher, en Londontur och en ABBA-show.

Äntligen….

…var det dags att åter få packa väskorna och bege oss till Stoke-on-Trent efter ett 3-års ofrivilligt uppehåll beroende på Covid. Det har vad vi vet inte drabbat oss fysiskt och om inte någon av de vanliga bonnförkylningarna haft en släng av Covid i sig.

Senast vi hade resa inbokad var till medlemsresan påsken 2020 och vi trodde inte att det skulle utveckla sig på detta sätt, minns när vi satt klistrade och följde UD:s rekommendationer för att landa i att alla resor ska undvikas iom deras avrådan.

Men nu kunde inget stoppa oss nog för att kung Bore gjorde sitt och la en ishinna överallt så de lämpligaste fotdonen hade varit skridskor. Som tur är så bor vi i en region där det är helt ok att köra med dubbdäck överallt så transporten till Arlanda flöt på bra. Ja, allt flöt på bra under hela resan. Inte en försening eller milslånga köer trots att vi nyttjat bil, tåg och flyg.

En lugn fredag med mat på hotellet samt en sittning med Jens där vi drog upp en plan inför lördagens begivenhet. Självklart så skulle Stoke leka hem 3 poäng och ölen smakar godare än någonsin. Men ack vad vi bedrog oss. Men hursom så tog vi en taxi vid 11 till Stoke för att starta vår uppladdning då lyckligt ovetande om det vi skulle få beskåda. Efter några pubar så beslöt vi oss för att titta till Ricardos på BET365. Snyggt och trevligt men väldans trångt. Bänkade oss i god tid för att insupa atmosfären och heja fram de våra. Ja sen är alla som såg skräpet införstådda att jag inte skriver något mer om matchen.

Söndag: På agendan var det en förmiddag med affärer som gällde och match kl. 14:00 för damerna. Marie fick sitt lystmäte mättat på Primark och några sminkaffärer. Jag erbjöd Jens att slå följe men han tackade artigast nej. Efter lunch i Hanley så satte vi oss i en taxi till Emerys Stadium för att titta på Stoke – Liverpool Feds där vi fick med lite flyt en 2-0 seger. Men maken till ”arena” har jag inte ens sett i division 6 i Sverige, finns en del inom klubben som borde skämmas att låta dom husera på sån undermåligt ställe.  Äntligen en vinst var det som lyfte besöket.

Måndag: En 2-dagars utflykt till huvudstaden är inplanerad med lite svensk finkultur som kronan på verket. Marie tyckte det var otroligt bra medans för min del var det en ok underhållning med bra musik och snygg ljusshow.

Vissa höll ut till sjunde dagen innan det var dags att vila medan vi tog vår på den femte, lunkade runt lite i London med strålande sol och 14 grader. Hittade på ett Brittiskt-Turkiskt hak (Sandwich street kitchen) som hade en otroligt god brunch nära vårat hotell  Premier Inn St. Pancras. Rekommenderas!

Onsdag: Åter i Stoke och ny uppladdning för match med sänkta förväntningar efter lördagens debacle. Vi hade turen att vara vinnare i andra dragningen av sponsorbiljetterna när någon olycklig hade fått förhinder. Var tidigt på plats för att ta emot tröja samt inmundiga middag. Vi träffade Hazel och hon var sig lik, vänlig och hjälpsam som vanligt. Det blev inte Souttar som lämnade över tröjan utan vi fick träffa Connor istället som var på gång efter skada. Även våra bordsgrannar hade fått ett spelarbyte då dom hade Bursik som sin men dom fick Wilmot istället.

Bra start på en kväll som fortsatte i dur, härlig efterrätt i paus som sköljdes ner med kaffe och konjak. Det enda som inte riktigt gick enligt plan var att vi hade tippat 2-0 som slutresultat. Men vad gör det efter en vinst som denna.

Bara att summera, 3 matcher varav 2 vinster, 1 oavgjord och noll insläppta mål. Solsken och 14 grader är inte något man är bortskämd med i februari så vi är så nöjd med vår vistelse.

Ett tips från en analog gubbe plus 55 är UBER, otroligt smidigt och tar max några minuter innan du är på rull. Vi testade det i London för första gången när vi skulle gå på ABBA, bra priser, bra bilar och som sagt ingen lång väntan. Finns även i Stoke, kostar ungefär som privattaxi men du slipper skitiga och trånga bilar med tejpade säten.

Tack för oss och önskar alla en trevlig resa när den än blir av

/ Leif och Marie

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.