Swedish Stokies https://swedishstokies.se Sun, 20 Sep 2020 10:04:39 +0000 sv-SE hourly 1 Kolla på alla Stokes matcher i soffan https://swedishstokies.se/kolla-pa-alla-stokes-matcher-i-soffan/ https://swedishstokies.se/kolla-pa-alla-stokes-matcher-i-soffan/#respond Tue, 08 Sep 2020 19:53:53 +0000 https://swedishstokies.se/?p=8456 Precis som tidigare säsonger kan du kolla på Stokes alla ligamatcher via Stoke Citys hemsida. Priset är £140 för alla 46 seriematcher, vilket innebär ca [...]]]>

Precis som tidigare säsonger kan du kolla på Stokes alla ligamatcher via Stoke Citys hemsida.

Priset är £140 för alla 46 seriematcher, vilket innebär ca 35 kronor/match.

Vill du köpa en enskild match så kostar det £7, ca 80 kronor.

Instruktioner för hur du hittar till streamingtjänsten finns på denna länk:

https://www.stokecityfc.com/news/2020/september/Watch-season-opener-on-Stoke-City-Live/

]]>
https://swedishstokies.se/kolla-pa-alla-stokes-matcher-i-soffan/feed/ 0
Inga säsongsbiljetter under säsongen 20/21 https://swedishstokies.se/inga-sasongsbiljetter-under-sasongen-20-21/ https://swedishstokies.se/inga-sasongsbiljetter-under-sasongen-20-21/#respond Mon, 07 Sep 2020 20:17:04 +0000 https://swedishstokies.se/?p=8446 Med de riktlinjer som myndigheterna i Storbritannien för närvarande ger angående publik, så räknar Stoke City med att kunna ha 6 000 – 9 000 [...]]]>
Med de riktlinjer som myndigheterna i Storbritannien för närvarande ger angående publik, så räknar Stoke City med att kunna ha 6 000 – 9 000 åskådare på hemmamatcherna under säsongen. Klubben har löst detta genom ett upplägg där innehavare av säsongskort 19/20 kan teckna ett ”halvt årskort” som ger rätt att gå på varannan match 20/21. Tanken är att man på så vis ska kunna ge alla med säsongskort möjlighet att kunna gå på hälften av hemmamatcherna. Läs mer här och här.
 
För vår del blir det tyvärr inte aktuellt att ha några säsongskort under säsongen 20/21. Anledningen till detta är att säsongsbiljetterna denna säsong inte kommer att få lånas ut till andra personer. Bakgrunden är att man i händelse av Covid19-fall behöver kunna göra en snabb och korrekt smittspårning.
 
Väldigt tråkigt men samtidigt full förståeligt. Våra fyra säsongsbiljetter är dock bokade till säsongen 21/22.
]]>
https://swedishstokies.se/inga-sasongsbiljetter-under-sasongen-20-21/feed/ 0
Handlingar till årsmötet 2020 https://swedishstokies.se/handlingar-till-arsmotet-2020/ https://swedishstokies.se/handlingar-till-arsmotet-2020/#respond Sun, 06 Sep 2020 12:39:53 +0000 https://swedishstokies.se/?p=8410 Möteshandlingar till Swedish Stokies årsmöte, tisdagen den 29 september 2020: Förslag till föredragningslista årsmöte Valberedning underlag årsmöte 2020 Stadgar Swedish Stokies Swedish Stokies årsredovisning 200531 [...]]]>

Möteshandlingar till Swedish Stokies årsmöte, tisdagen den 29 september 2020:

Förslag till föredragningslista årsmöte

Valberedning underlag årsmöte 2020

Stadgar Swedish Stokies

Swedish Stokies årsredovisning 200531

Verksamhetsberättelse 20192020 v3

SwSt Balansräkning 19-20

SwSt Resultaträkning 19-20

Länk till kallelse:

Kallelse till årsmötet

Väl mött!

Styrelsen, Swedish Stokies 

]]>
https://swedishstokies.se/handlingar-till-arsmotet-2020/feed/ 0
Kallelse till årsmöte 2020 https://swedishstokies.se/kallelse-till-arsmote-2020/ https://swedishstokies.se/kallelse-till-arsmote-2020/#respond Sat, 05 Sep 2020 16:39:08 +0000 https://swedishstokies.se/?p=8406 Medlemmar i Swedish Stokies kallas härmed till ordinarie årsmöte tisdagen den 29 september 2020, kl 19.00. Enligt stadgarna ska årsmötet hållas före september månads utgång [...]]]>

Medlemmar i Swedish Stokies kallas härmed till ordinarie årsmöte tisdagen den 29 september 2020, kl 19.00.

Enligt stadgarna ska årsmötet hållas före september månads utgång och kallelse ska senast tre veckor för mötet tillställas medlemmarna.

Med tanke på det rådande läget så har vi beslutat att årsmötet kommer att ske digitalt, via Microsoft Teams.

Anmälan till årsmötet sker senast 22 september till info@swedishstokies.se. Tänk på att medlemsavgiften ska vara betald för att du ska ha närvarorätt på årsmötet.

De anmälda deltagarna kommer senast 26 september att få en inbjudan via mejl.

Årsredovisning och andra möteshandlingar kommer att finnas tillgängliga på föreningens hemsida ca tio dagar innan årsmötet.

Har du frågor angående årsmötet är du välkommen att mejla info@swedishstokies.se.

Väl mött!

Styrelsen, Swedish Stokies

]]>
https://swedishstokies.se/kallelse-till-arsmote-2020/feed/ 0
Swedish Stokies’ throw-in – Kärlek till en sport https://swedishstokies.se/swedish-stokies-throw-in-karlek-till-en-sport/ https://swedishstokies.se/swedish-stokies-throw-in-karlek-till-en-sport/#comments Tue, 01 Sep 2020 22:06:48 +0000 https://swedishstokies.se/?p=8388 Under rubriken ”Swedish Stokies’ throw-in” kommer vi, med ojämna mellanrum, att publicera krönikor, betraktelser, berättelser och annat smått och gott. Först ut bland krönikörerna är [...]]]>

Under rubriken ”Swedish Stokies’ throw-in” kommer vi, med ojämna mellanrum, att publicera krönikor, betraktelser, berättelser och annat smått och gott. Först ut bland krönikörerna är Anders Hiller. Håll till godo!

Anders Hiller på Britannia. Stoke-Norwich 1-0, 2011.

Kärlek till en sport

När jag var sex år kunde jag kliva upp tidigt på morgonen och sätta på mig min fotbollsutrustning. Jag tog min fotboll och gick ut i trädgården. Där spelade jag matcher som jag förlorade mig helt och fullt i. Det är mina tidigaste och klaraste minnen av fotboll.

Jag hade bland annat en gul t-shirt med gröna avvikande muddar och hals. Mamma sydde på nr. 10 på ryggen. Jag var Pelé.

Något senare, när jag fyllt sju och börjat första klass, gick jag med i en lokal fotbollsförening – Servia SK. Vi var många 7-8 åringar som anslöt så det första året delades vi in i olika lag som spelade en intern serie. Vi fick själva döpa våra lag. Jag minns AIK och Brasilien. Det fanns fler. Mitt lag döptes till England. Jag lockades att ställa mig i målet och där blev jag kvar. Jag var Gordon Banks.

När jag fyllde nio år, 1973, spenderade jag en del av min fritid på Studenternas IP, i Uppsala. Vår lokala stolthet, IK Sirius, spelade i Allsvenskan och det var nästan magiskt att få komma in på arenan och se matcherna, live. Det är dock inte matcherna jag minns bäst. Allra mest minns jag när vi efter matcherna ställde oss utanför omklädningsrummen (på baksidan av stora läktaren) och väntade på autografer. I mitt block har jag autografer av Bosse Larsson, Tore Cervin, Claes Cronqvist, Hasse Selander och många fler. Ja, det var nästan magiskt.

1974 spelades fotbolls-VM i Västtyskland. Jag tror att då rämnade mina murar totalt, om jag fortfarande hade några, inför fotbollssportens förmåga att tjusa. Jag följde turneringen minutiöst, så gott det gick utan internet och med två TV-kanaler. Pappa köpte dock Expressen varje dag och jag själv ägde naturligtvis ett fotbollsalbum, med klisterbilder och redaktionella texter. Nu kunde man stifta bekantskap med exotiska fotbollsnationer som Zaire och Haiti.

Anders Hillers pappa, som hade sportaffär i Uppsala, får besök av Ronnie Hellström

Sverige hade kvalificerat sig efter ett antal bragdmatcher på både grus och snö. Anförda av den pianotrallande förbundskaptenen, Åby Ericson, stod Sverige ganska högt i kurs inför mästerskapet och de skulle inte göra någon besviken heller.

Som den målvakt jag var så hade jag speciella förväntningar på att få se Ronnie Hellström vakta det svenska målet. Och som han gjorde det. Det gjorde mig omåttligt stolt att se att Sverige hade en av världens allra bästa burväktare. Lägg därtill Ralf Edström som också charmade publiken med världsklasstakter. Ingen som såg det kan glömma när ”Raffe” på volley drämmer in 1-0 på Västtyskland, över en maktlös Sepp Maier och Bengt Grive frågar: ”Vad är klockan”?

Fotbollsskola med Ralf & Ronnie

Någon gång i mitten av 70-talet blev Stoke City ”mitt” lag. Det är en relation som består än i dag. Gordon Banks spelade i Stoke City, fram tills han råkade ut för en bilolycka och blev blind på ena ögat. När Banks avslutade sin karriär i Stoke hade Tipsextra, sedan några år tillbaka, börjat sändas på lördagar i svensk TV. Vi som tittade hade alla våra favoritlag. Det kunde vara Leeds, Derby, Ipswich, Wolverhampton eller varför inte Stoke City?

Min ungdom bestod i stor utsträckning av samlande på fotbollsbilder, påhittade fotbollsturneringar, Tipsextra, landskamper, tidningsläsande samt naturligtvis eget spel i pojklag och på fritiden. På vintern spelade jag bandy men det blev aldrig riktigt samma sak. Fotbollen var mitt livselixir och det mitt intresse kretsade runt mestadels.

Vid några tillfällen besökte vi Råsunda för att på plats få se en fotbollslandskamp. Det var högtidsstunder. IK Sirius åkte ur Allsvenskan redan 1974, efter enbart två säsonger i högsta serien, och det skulle dröja 43 år innan de återkom dit. Fotboll av högre kvalitet fanns alltså som närmast i Stockholm så ibland kunde vi se matcher i Allsvenskan på Råsunda, Stadion eller Söderstadion men det var ändå ganska sällan.

Intresset för och kärleken till fotboll har absolut bestått men omdanats något över tid. För egen del slutade jag spela redan vid 28-års ålder då en korsbandsskada gjorde det svårt att fortsätta. EM och VM-turneringar genom åren har fängslat och sommaren 1994 måste nog vara grädden på den anrättningen. Maken till fotbollsintresse hade jag aldrig tidigare upplevt.

Faktum är dock att när jag på en fullproppad sportpub förra sommaren såg Sverige spela semifinal mot Nederländerna i damernas VM, så var det ändå något liknande som sommaren 1994. Oj, vilket underbart engagemang, intresse och stämning.

Jag var också på plats i Berlin 2006 när Sverige mötte Paraguay i sista gruppspelsmatchen och arenan var i princip ”målad gul”. Fredrik Ljungberg fick alla ”gula” att explodera några minuter från slutet, med sitt 1-0.

Fotbollspubar är fina mötesplatser. I maj 2011 hade jag satt på mig Stoketröjan och installerat mig på FA-cupfinalen. Stoke hade som underdogs tagit sig hela vägen och skulle möta Manchester City. På puben fanns en annan person iförd egen Stoketröja. Efter matchen sökte han upp mig och så inleddes en vänskap med en kille från Stoke-on-Trent, som vid denna tid pluggade historia i Uppsala. Detta har inneburit två vistelser i hans familj i Stoke och vid en av dem, 2013, så firade Stoke City 150-års jubileum. Innan hemmamatchen mot Tottenham hade anordnats ”legends parade” och ingen mindre än Gordon Banks, största legenden av dem alla, deltog.

Gordon Banks i Legend Parade, 2013

Fotbollen betyder fortfarande väldigt mycket för mig. Under senare år har jag arrangerat tipstävlingar vid de stora VM- och EM-festerna, för damer och herrar. Då brukar jag passa på att ge digra resultatrapporteringar med lite ”nördvarning” på. Trots allt engagemang och intresse som bestått genom åren så är det ändå något som skaver. Jag tror det är pengarna faktiskt. Idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet har på de högsta nivåerna blivit som en del av näringslivet. Osannolika summor som kommer in i sporten och korrumperar den. Jag gillar det inte eftersom det är till priset av spelarnas lojalitet och sanna glädje det sker.

Idrotten kämpar med doping men kanske är den ekonomiska dopingen ett lika stort hot mot idrotten? Att nästa herr-VM ska spelas i Qatar är direkt osmakligt. Hur VM kunde hamna där kan jag bara spekulera kring men det faktum att de som rekryterats för att färdigställa arenorna lever under slavlika förhållanden är skäl nog att inte genomföra VM på en sådan plats. Det borde de inblandade ha förstått innan VM hamnade där.

I skrivande stund gapar läktarna tomma på all idrott och när vi får komma in igen, som vanligt, vet i dagsläget ingen. Jag saknar i alla händelser den stämning och närvaro som skapas kring fotbollsmatcherna och jag längtar verkligen efter att snart få lösa biljett på Studenternas IP igen. Dessutom på en helt ny arena!

Och vill det sig riktigt väl så blir det förhoppningsvis nån ytterligare resa till min kompis i Engelska Midlands, i den finaste och härligaste staden där, Stoke-on-Trent. Jag håller tummarna!

Anders Hiller

]]>
https://swedishstokies.se/swedish-stokies-throw-in-karlek-till-en-sport/feed/ 2
Säsongstipset 20/21 https://swedishstokies.se/sasongstipset-20-21/ https://swedishstokies.se/sasongstipset-20-21/#respond Sat, 29 Aug 2020 18:37:56 +0000 https://swedishstokies.se/?p=8373 UPPDATERAD 2020-09-06 Vilken Swedish Stokie är bäst på att förutsäga säsongen 2020/21? Kan någon slå de två senaste årens mästare Tony Olofsson ? Snart börjar [...]]]>

UPPDATERAD 2020-09-06

Vilken Swedish Stokie är bäst på att förutsäga säsongen 2020/21? Kan någon slå de två senaste årens mästare Tony Olofsson ?

Snart börjar en spännande säsong i Championship. Vi bygger på spänningen med att för femte året köra Swedish Stokies Säsongstips. Insatsen är 200 kr/tips och alla insatser går till prisbordet. Senaste säsongen gav tipset 2 000 kr, 1 200 kr respektive 800 kr till de tre pristagarna, Tony Olofsson, Birger Apraxin och Henrik Claesson.

Så här funkar säsongstipset:

Klicka på denna länk SÄSONGSTIPSET 2020-21, öppna excelfilen och följ instruktionerna i densamma.

Säsongstipset består av två delar.

Del 1:

Tippa resultaten i Stoke Citys alla ligamatcher denna säsong. Rätt matchresultat (t ex 1-1) ger tio poäng och rätt tipstecken (t ex X) ger två poäng.

 

Del 2:

Besvara 20 frågor om säsongen. Vilken blir Stokes placering? Hur många poäng tar Stoke? o s v.

 

Hur många poäng man kan få för respektive svar i del 2 finns angivet i excelfilen.

 

Skicka in tipset till bouncer@swedishstokies.se, betala in 200 kr via swish till 070-956 54 17 och sedan är du med i tävlingen.

Vinnaren får evig ära, 50 % av de totala insatserna samt gratis medlemskap i Swedish Stokies nästa säsong (21/22).

Tvåan får 30 % av insatserna och trean får 20 %.

Alla deltagare kommer i samband med premiären att få en sammanställning över alla deltagares tips. För att deltaga krävs att filen är inskickad och insatsen betald senast när Stoke City sparkar igång ligaspelet mot Millwall, 12 september.

Hör av dig till bouncer@swedishstokies.se om det är några oklarheter. Good luck!

]]>
https://swedishstokies.se/sasongstipset-20-21/feed/ 0
Swedish Stokies utökar sin sponsring av Stoke City Women https://swedishstokies.se/swedish-stokies-utokar-sin-sponsring-av-stoke-city-women/ https://swedishstokies.se/swedish-stokies-utokar-sin-sponsring-av-stoke-city-women/#respond Fri, 28 Aug 2020 23:55:22 +0000 https://swedishstokies.se/?p=8348 Vi är jätteglada över att kunna meddela att Swedish Stokies kommer att sponsra ytterligare en spelare i Stoke City Women under säsongen 20/21! Swedish Stokies [...]]]>

Vi är jätteglada över att kunna meddela att Swedish Stokies kommer att sponsra ytterligare en spelare i Stoke City Women under säsongen 20/21! Swedish Stokies kommer att sponsra Kelsey Richardson, central mittfältare i Stoke City. Sedan tidigare sponsrar vi ju Beth Roberts. A very warm welcome to Swedish Stokies, Kelsey!

Tack vare att så många medlemmar valt att skänka en peng till sponsringen i samband med att de betalat medlemsavgiften har vi möjlighet att utöka vår sponsring, vilket känns väldigt roligt. Ett stort tack till er alla för detta stöd!

Kelsey med en pokal

 

Kelsey är 21 år gammal, född i Stoke-on-Trent och har trots sin unga ålder redan gjort tio säsonger i Stoke City och spelat i A-laget sedan 2016. Hon beskriver sig själv som en klassisk box-till-box-mittfältare.

Värt att notera är att Kelsey vann Goal of the Season Award både säsongen 17/18 och säsongen 18/19! Årets mål 18/19 gjordes för övrigt i segermatchen mot Hull (4-1) i november 2018 inför bl a sju Swedish Stokies i publiken.

Årets mål 18/19. Notera att Kelsey gjorde det med fel fot!

 Årets mål 17/18. En riktig stänkare! Segermålet mot Leicester, 4-3.

Länkar till/om Stoke City FC Women och Kelsey Richardson:

Stoke City FC Womens Facebooksida

Stoke City FC Womens supportergrupp på Facebook

Stoke City FC Women på Twitter

Getting to know Kelsey Richardson

Kelsey Richardson, Stoke City FC Women

An introduction to Stoke City Ladies FC

]]>
https://swedishstokies.se/swedish-stokies-utokar-sin-sponsring-av-stoke-city-women/feed/ 0
Grattis, Henke! https://swedishstokies.se/grattis-henke/ https://swedishstokies.se/grattis-henke/#respond Fri, 14 Aug 2020 23:56:31 +0000 https://swedishstokies.se/?p=8306 Denna dag firar vi en 50-åring. Det är ingen mindre än hedersmedlemmen, den f d ordföranden i Swedish Stokies, en av föreningens grundare och mannen [...]]]>

Denna dag firar vi en 50-åring. Det är ingen mindre än hedersmedlemmen, den f d ordföranden i Swedish Stokies, en av föreningens grundare och mannen som på egen hand under många år bar Swedish Stokies under armarna: Henrik Claesson!

 

Det går inte att överskatta Henkes betydelse för föreningen. Man kan kort och gott konstatera att Swedish Stokies förmodligen inte skulle funnits till i dag utan Henkes insatser. Att han dessutom är en hedersknyffel gör ju inte saken sämre.

På årsmötet 2018 utsågs Henrik till hedersmedlem

Å styrelsens och alla medlemmars vägnar: Stort grattis på 50-årsdagen, Henrik!

Up The Potters

Styrelsen för Swedish Stokies

]]>
https://swedishstokies.se/grattis-henke/feed/ 0
Swedish Stokies, information om säsongen 20/21 https://swedishstokies.se/swedish-stokies-info-20-21/ https://swedishstokies.se/swedish-stokies-info-20-21/#comments Wed, 29 Jul 2020 19:44:16 +0000 https://swedishstokies.se/?p=8273 Swedish Stokies har i skrivande stund redan 144 medlemmar! Det är väldigt roligt att föreningen fortsätter att engagera och väldigt roligt att så många medlemmar [...]]]>

Swedish Stokies har i skrivande stund redan 144 medlemmar! Det är väldigt roligt att föreningen fortsätter att engagera och väldigt roligt att så många medlemmar valt att bidra till vår sponsring av Stoke City Women!

För er som ännu inte tecknat nytt medlemskap så finns information på denna länk: 

https://swedishstokies.se/ga-med-i-swedish-stokies/

Medlemskapet är bara ett swish bort! 🙂

Vi räknar med att skicka ut medlemskorten via mejl under augusti månad.

 

Årsmöte ska enligt stadgarna hållas senast i september. Detta år planerar vi, med tanke på rådande situation, att genomföra årsmötet digitalt. Vi återkommer med datum och detaljer lite längre fram.

 

Så som situationen ser ut i England för tillfället, så räknar vi inte med att kunna genomföra någon medlemsresa under 2020. Förhoppningen är dock att vi ska kunna få till en medlemsresa under våren.

 

Som många av er säkert redan känner till så kommer familjen Oldfield inte att öppna Tollgate igen. Väldigt, väldigt, tråkigt. Det innebär att vi kommer att behöva hitta ett annat hotell som ”bas” för våra medlemsresor. Tyvärr så är det nog inget hotell i Stoke-on-Trent som kommer i närheten av den fantastiska servicenivå som Tollgate erbjudit oss under många år vad gäller bokningar, matchbiljetter, träffar med gamla spelare och andra evenemang. Vi kommer att sondera terrängen med våra norska kamrater, för att se om vi gemensamt kan hitta en bra hotellösning.

Tollgate – vår oas i Blurton

Hör av dig till info@swedishstokies.se om det är något som du undrar över. 

Stay safe och UP THE POTTERS! Bara sex veckor kvar till ligastart!

Ordföranden

]]>
https://swedishstokies.se/swedish-stokies-info-20-21/feed/ 1
Säsongstipset 19/20 avgjort https://swedishstokies.se/sasongstipset-19-20-avgjort/ https://swedishstokies.se/sasongstipset-19-20-avgjort/#respond Thu, 23 Jul 2020 10:18:19 +0000 https://swedishstokies.se/?p=8246 Säsongen är till slut till ända liksom Säsongstipset. Säsongstipset gick ut på att tippa resultatet i Stoke Citys ligamatcher samt att tippa ett antal saker [...]]]>

Säsongen är till slut till ända liksom Säsongstipset.

Säsongstipset gick ut på att tippa resultatet i Stoke Citys ligamatcher samt att tippa ett antal saker om Stokes säsong och Championship. 

Klar segrare i Säsongstipset 2019/20 blev för andra året i rad Tony Olofsson som skrapade ihop 154 poäng. Grattis till segern, Tony! Du belönas med 2 000 kr och gratis medlemskap i Swedish Stokies säsongen 20/21.

Andraplatsen togs av Birger Apraxin som efter två tidigare bronsplatser tog steget upp till silverpallen. Birger samlade ihop 150 poäng och får 1 200 kr för sin andraplats.

Bronsplatsen gick till Henrik Claesson, som stannade på 147 poäng. 800 kr blir belöningen för bronsplatsen. 

Tack för visat intresse – vi och Stoke City tar nya tag i höst!

Resultat och frågor:

1 Tony Olofsson 154
2 Birger Apraxin 150
3 Henrik Claesson 147
4 Bertil Pålsson 143
5 Per Hallgren 127
6 Lotta Apraxin 125
7 Michael Hellqvist 125
8 Janne Gustavsson 119
9 Anders Hiller 116
10 Mats Larlind 116
11 Jens Johnsson 116
12 Mats Sjöö 110
13 Mats Hörnell 109
14 Claes Sandström 109
15 Lennart Svanberg 104
16 Hans Linderson 103
17 Tommy Jansson 100
18 Sven Nygren 88
19 Jim Thorstensson 84
20 Peter Karlstedt 84

 

Första delen av tipset gick ut på att tippa resultatet i alla Stokes matcher. Rätt tecken gav 2 p och rätt resultat gav 10 p. Här lyckades Jens Johnsson bäst som plockade ihop 76 poäng.

Andra delens frågor:

 1. Vilken blir Stokes slutplacering?

Stoke hamnade på 15:e plats och föga överraskande var det ingen som hade helt rätt. Minst dålig var Tony Olofsson som tippade Stoke som åtta och därigenom fick 3 p.

 1. Hur många poäng kommer Stoke att ha när Championship är slutspelad?

Stoke tog 56 p och precis som ifjol var ingen ens i närheten av att tippa rätt. Bara nollpoängare. ?

 1. Hur många mål kommer Stoke att göra under säsongen?

Stoke gjorde 62 mål. Janne Gustavsson tippade helt rätt och fick 25 poäng för detta.

 1. Vem blir Stokes bäste målskytt i ligan och hur många ligamål gör han?

Ingen av tipparna hade räknat med att Sam Clucas skulle bli bäste målskytt. 11 baljor stänkte Clucas in.

 1. Vilka två lag går upp direkt till Premier League?

Leeds och West Brom tog steget upp. Mats Larlind hade tippat båda rätt och fick totalt 40 poäng för det.

 1. Vilka fyra lag går till play off?

Brentford, Fulham, Cardiff och Swansea. Fyra tippare hade två lag rätt  och belönades med 2×5 poäng.

 1. Vilket tre lag blir nedflyttade från Championship?

Charlton, Wigan och Hull får åka till Crewe nästa säsong. Birger och Lotta Apraxin hade två lag rätt och fick 2×10 poäng för besväret.

 1. Vilken är Stokes placering på julafton?

Ingen var ens i närheten av att tippa att Stoke skulle fira jul som jumbo.

 1. Vilket lag leder Championship på julafton?

Vetlandabrigaden, Michael Hellqvist och Henrik Claesson, hade WBA som ligaledare över jul. 15 pinnar var fick de. 

 1. Vilket lag ligger sist i Championship på julafton?

Se fråga 8. ?

 1. Vem gör Stokes första respektive sista ligamål under säsongen?

Clucas gjorde första målet och det sista målet var ett självmål av Nottingham. Självmålet hade ingen tippat och den ende som hade Clucas som förste målskytt var Anders Hiller. Tio poäng.

 1. Hur många lag kommer Stoke att ta full pott (sex poäng) mot?

Bara Barnsley och Swansea fick sträcka vapen mot Stoke två gånger. Tony Olofsson var den enda som trodde att Stoke bara skulle ta två ”sexpoängare”. 25 poäng fick han för det.

 1. Hur många ligamål kommer Lee Gregory att göra under säsongen?

Sex mål blev Gregorys facit. Anders Hiller, Mats Hörnell och Peter Karlstedt hade tippat rätt och fick 15 p var för detta.

 1. Hur kommer det att gå för Stoke i ligacupen?

Rätt svar var tredje omgången, där vi fick stryk av Crawley Town efter straffar.  Här var det fem tippare som gissade rätt och fick 15 p för besväret.

 1. Hur kommer det att gå för Stoke i FA-cupen?

Respass mot Brentford i tredje omgången.  Birger ApraxinBertil Pålsson och Henrik Claesson tippade rätt och fick 15 p var.

 1. Hur många poäng kommer Stoke att ta under augusti månad?

Vem hade kunnat tro att Stoke bara skulle ta en poäng i augusti? Ingen av våra tippare i alla fall. ?

 1. Vilken Stokespelare kommer att dra på sig flest varningar i ligan?

James McClean vann återigen busligan.  Nio tippare fick 15 p var för att ha tippat Macca.

 1. I hur många matcher kommer Stoke att hålla nollan i ligan?

12 gånger höll vi nollan, vilket Per Hallgren, Henrik Claesson och Mats Sjöö hade gissat. 15 p.

 1. I hur många matcher kommer Stoke att göra tre mål (framåt) eller fler?

Det lossnade när Michael O’Neill kom. Åtta gånger gjorde vi minst tre mål. Claes Sandström och Michael Hellqvist tippade rätt: 15 poäng var.

 1. Hur många straffmål kommer Stoke att göra i ligan?

Tre straffmål blev årets facit, fördelade på Lee Gregory (2) och Tyrese Campbell. Lotta Apraxin och Tommy Jansson hade tippat rätt: 15 poäng var.

Utslagsfrågan var vilket publiksnitt på hemmaplan Stoke skulle få under säsongen. Snittet på de matcher där publik tilläts blev 22 828. Närmast var Hans Linderson som hade tippat 22 754.

]]>
https://swedishstokies.se/sasongstipset-19-20-avgjort/feed/ 0