Swedish Stokies https://swedishstokies.se Wed, 18 Mar 2020 08:52:52 +0000 sv-SE hourly 1 Swedish Stokies retrotröja https://swedishstokies.se/swedish-stokies-retrotroja/ https://swedishstokies.se/swedish-stokies-retrotroja/#comments Thu, 20 Feb 2020 23:14:45 +0000 https://swedishstokies.se/?p=7851 Swedish Stokies har i samarbete med Fused Sports i Stoke tagit fram en retrotröja för Swedish Stokies!   Tröjan är inspirerad av det klassiska andrastället [...]]]>

Swedish Stokies har i samarbete med Fused Sports i Stoke tagit fram en retrotröja för Swedish Stokies!

 

Tröjan är inspirerad av det klassiska andrastället från säsongen 74/75  och den kommer ha Swedish Stokies tryckt längst ner på ärmarna.

Snyggt!

Vi har också fått ok att använda ett av Stoke Citys klassiska emblem, som introducerades i mitten av 70-talet. Vår förhoppning är att vi ska kunna ta fram fler retrotröjor/-jackor längre fram. 

Alan Hudson
Stoke Citys emblem med en Staffordshire knot och en kiln
Priset är 499 kr inkl frakt i Sverige eller 440 kr för de som är på plats under i Stoke under medlemsresan i påsk, då vi får tröjorna levererade. Vid beställning av två tröjor blir totalpriset inkl frakt 939 kr.
Vi skickar ut tröjorna direkt efter att vi kommit hem från medlemsresan, vilket borde innebära leverans senast under v 17 (20-24 april). Efterbeställningar kommer tidigast att kunna göras i höst.
Beställning:
OBS! Då vi behöver lägga vår beställning i början av mars, så behöver vi ha din beställning och betalning senast 1 mars.
Beställning görs till info@swedishstokies.se, Skriv beställning som rubrik i mejlet och ange antal, storlek (se storlekstabell nedan), namn och leveransadress.
Betalning sker till bankgiro 5007-2420 eller via swish 123 561 1389. Beställningen är klar när betalning kommit in på vårt konto.
—-
Storlekstabell:
Tvättråd:
Tvättas med avigsidan ut.
Tvättas i 30 grader.
Undvik sköljmedel.
Undvik att torka plagget i solljus.
Hör av dig till info@swedishstokies.se om du har några frågor.
Vis Unita Fortior
Styrelsen
]]>
https://swedishstokies.se/swedish-stokies-retrotroja/feed/ 1
200 medlemmar för fjärde säsongen i rad! https://swedishstokies.se/200-medlemmar-for-fjarde-sasongen-i-rad/ https://swedishstokies.se/200-medlemmar-for-fjarde-sasongen-i-rad/#respond Thu, 26 Dec 2019 13:42:34 +0000 https://swedishstokies.se/?p=7783 För fjärde säsongen i rad har vi lyckats spränga ”200-vallen”! Vi är i dag (annandag jul) 200 medlemmar + sex hedersmedlemmar och två spelarmedlemmar. Tack [...]]]>

För fjärde säsongen i rad har vi lyckats spränga ”200-vallen”!

Vi är i dag (annandag jul) 200 medlemmar + sex hedersmedlemmar och två spelarmedlemmar.

Tack alla medlemmar! Vis Unita Fortior

Styrelsen

]]>
https://swedishstokies.se/200-medlemmar-for-fjarde-sasongen-i-rad/feed/ 0
God jul! https://swedishstokies.se/god-jul-2/ https://swedishstokies.se/god-jul-2/#respond Mon, 23 Dec 2019 17:43:59 +0000 https://swedishstokies.se/?p=7774   Stort tack för 2019 till den bästa av supporterföreningar och de bästa av supportrar! Med hopp om ett bättre 2020.  Vis Unita Fortior Swedish [...]]]>

 

Stort tack för 2019 till den bästa av supporterföreningar och de bästa av supportrar! Med hopp om ett bättre 2020.

 Vis Unita Fortior

Swedish Stokies styrelse

]]>
https://swedishstokies.se/god-jul-2/feed/ 0
Vinnare i jullotteriet 2019 https://swedishstokies.se/vinnare-i-jullotteriet-2019/ https://swedishstokies.se/vinnare-i-jullotteriet-2019/#respond Sun, 15 Dec 2019 20:33:26 +0000 https://swedishstokies.se/?p=7759 Så har jullotteriets dragning gått av stapeln. Bland 80 sålda lotter (rekord!) drogs sex vinster. Stort grattis till vinnarna och stort tack till alla lottköpare! [...]]]>

Så har jullotteriets dragning gått av stapeln. Bland 80 sålda lotter (rekord!) drogs sex vinster.

Stort grattis till vinnarna och stort tack till alla lottköpare! It’s for a good cause!

Bonuspriset, en helårsprenumeration på tidskriften Offside gick till lott nr 37, Mats Dahlin.

Bild hämtad från www.offside.org

Femte pris, en Stoke City-necessär, vanns av Johan Johqvist med lott nr 39.

Lott nr 17, Arne Hill, vann fjärdepriset: Swedish Stokies souvenirpaket (halsduk, keps och pin).

Tredjepriset, ett bokpaket (I, robot och England’s greatest defender) vanns av Kjell Scherman med lott nr 13.

Mats Larlind kammade hem andrapriset med lott nr 16: En Stoketröja, signerad av Faye McCoy

Förstapriset, flygresa, hotell och matchbiljett vanns av lott nr 80, Albin Näckmark.

Mot Stoke-on-Trent!

Vis Unita Fortior

Styrelsen

]]>
https://swedishstokies.se/vinnare-i-jullotteriet-2019/feed/ 0
Swedish Stokies vårresa 2020 https://swedishstokies.se/swedish-stokies-varresa-2020/ https://swedishstokies.se/swedish-stokies-varresa-2020/#respond Wed, 11 Dec 2019 19:27:01 +0000 https://swedishstokies.se/?p=7729 UPPDATERAD 2020-03-18   PÅ GRUND AV CORONAPANDEMIN STÄLLS PÅSKRESAN IN.   Som vi informerade om tidigare i höstas, kommer vårresan 2020 att bli en påskresa med [...]]]>

UPPDATERAD 2020-03-18

 

PÅ GRUND AV CORONAPANDEMIN STÄLLS PÅSKRESAN IN.

 

Som vi informerade om tidigare i höstas, kommer vårresan 2020 att bli en påskresa med möjlighet att se två matcher: Leeds United (borta) på långfredagen, 10 april, och Birmingham City (hemma) på Annandag påsk, 13 april.

Gör som de tuffa grabbarna – häng med på Swedish Stokies påskresa

OBS! Viktig information ang biljetterna till Leeds borta:

Vi kommer att ordna biljetter gemensamt. Då vi kommer att ha biljetter i bortaklacken, så krävs det att man är medlem i Stoke City och i Swedish Stokies. Läs mer om hur man blir medlem i Stoke City här:

https://tickets.stokecityfc.com/memberships. ”Club Membership Card” är gratis.

Skicka ett mejl senast 27 februari till info@swedishstokies.se där du uppger ditt namn samt ditt medlemsnummer i Stoke, så ordnar vi bortamatchbiljetter. Notera att denna anmälan är bindande.

Skulle det vara så att du bestämmer dig efter 27 februari, så kontakta oss snarast möjligt så försöker vi hjälpa till med att ordna biljetter. Det kan möjligen bli lite knepigt då Leeds borta brukar vara en populär match. Som sista alternativ återstår då att själv köpa biljetter på det ordinarie biljettsläppet som äger rum i mitten av mars.

Med stor sannolikhet kommer vi att boka en buss för transport till och från Leeds.

Hotell och biljetter till hemmamatchen

Swedish Stokies har ett förmånligt samarbetsavtal med Tollgate Hotel och även denna gång är Tollgate samlingshotell för medlemsresan.

Notera att våra rabatter inte bara gäller vid medlemsresorna utan vid samtliga vistelser som medlemmar i Swedish Stokies gör på Tollgate. Våra priser är f n ca £70/rum och natt, förutom söndagar som är något billigare. Priserna är £10 lägre än deras ordinarie priser. Frukost/full english ingår. Det är givetvis ok att boka ett annat hotell om man skulle föredra det.

Följande gäller vid bokning:

Alla bokar sin egen vistelse hos Tollgate. Notera att bokningen till medlemsresorna måste ske via mejladressen sarah.martin@tollgate.co.uk. Detta p g a att Tollgate preliminärbokat rum och ”blockerat” dessa datum på sin hemsida. Detta bör du tänka på när du bokar:

Ange att du tillhör Swedish Stokies så att bokningen går igenom och så att du kan dra nytta av våra rabatter.

Ange om du vill ha någon matchbiljett till hemmamatchen. Du får den vid incheckningen och kostnaden för biljetten hamnar sedan på din hotellräkning. Vi brukar oftast hamna på Franklyn Stand (f d Q-Railing Stand) på huvudläktaren, ganska nära spelaringången. Det går givetvis bra att boka matchbiljett själv om man föredrar att sitta någon annanstans på arenan.

Ange om du vill ha någon taxi från flygplatsen samt i så fall vilken flygplats och vilken tid du landar. Tollgate sammanför sedan de medlemmar som kommer med samma flyg eller vid ungefär samma tidpunkt så att man får dela taxi med så många så möjligt i syfte att hålla ner kostnaden per person. En taxi från Manchester Airport eller Birmingham Airport går på ca 50-75 pund beroende på storlek på taxin.

OBS! Sätt info@swedishstokies.se som kopia när du bokar resan hos Tollgate, så att vi vet hur många vi blir. Det är viktigt inte minst för bokningen av bortabiljetterna.

Övrig info:

Notera att speldatum kan ändras. Det är dock inte troligt att någon av påskmatcherna flyttas. Förra säsongen spelade alla Championshippåskmatcher på långfredagen och på Annandag påsk. Definitiva matchdatum för aprilmatcherna annonseras i början av mars.

Precis som tidigare har vi inga krav på att resenärer ska vara medlemmar för att få följa med på resan. Det är med andra ord helt ok att ta med frugan, barnen eller kompisen som håller på ett annat lag. En hel del tidigare resenärer som inte varit Stokesupportrar har faktiskt valt att bli medlemmar i Swedish Stokies bara för att medlemsresorna och sällskapet varit så trevliga.

Har vi missat något viktigt? Har du frågor eller synpunkter i övrigt? Skicka ett mejl till info@swedishstokies.se

 

Styrelsen för Swedish Stokies

 

]]>
https://swedishstokies.se/swedish-stokies-varresa-2020/feed/ 0
Jullotteriet 2019, dragningslista https://swedishstokies.se/jullotteriet-2019-dragningslista/ https://swedishstokies.se/jullotteriet-2019-dragningslista/#respond Wed, 11 Dec 2019 15:19:52 +0000 https://swedishstokies.se/?p=7720 UPPDATERAD 2019-12-14 Spänningen stiger i takt med att dragningen i Swedish Stokies jullotteri 2019 närmar sig.  Lottdragningen sker lördagen den 14 december ca kl 14 [...]]]>

UPPDATERAD 2019-12-14

Spänningen stiger i takt med att dragningen i Swedish Stokies jullotteri 2019 närmar sig. 

Lottdragningen sker lördagen den 14 december ca kl 14 i vårt eget lilla Café Norrköping och kommer om tekniken är med oss att livestreamas på Swedish Stokies Facebook-sida: https://www.facebook.com/groups/7626355782/

Bonuspris: Då vi sålt lotter över förväntan (80 st!), så lägger vi till ett bonuspris som består av en helårsprenumeration på tidskriften Offside.

Prisbordet ser ut enligt följande:

 1. Flygresa (max 2 000 kr), tre hotellnätter (ca 2 000 kr), matchbiljett (ca 400 kr).
   Vinsten måste tas ut senast under säsongen 2020/21.

  Första pris: Flyg, hotell och matchbiljett
 2. Stoketröja, signerad av Faye McCoy,

  Andra pris: Stoketröja signerad av Faye McCoy
 3. Bokpaket, Peter Crouchs självbiografi ”I, robot” samt boken ”England’s greatest defender” (om Neil Franklin),

  Tredje pris: Jullektyr
 4. Swedish Stokies souvenirpaket (halsduk, keps och pin),

  Fjärde pris: Swedish Stokies souvenirpaket
 5. Stoke City-necessär.
Femte pris: En Stoke City-necessär

Lycka till, alla deltagare.

Här följer dragningslistan:

1                           OVE STENBERG

2                           OVE STENBERG

3                           OVE STENBERG

4                           JAN LINDBLAD

5                           JAN LINDBLAD

6                           JAN LINDBLAD

7                           JENS JOHNSSON

8                           JENS JOHNSSON

9                           JENS JOHNSSON

10                        JENS JOHNSSON

11                        JENS JOHNSSON

12                        JENS JOHNSSON

13                        KJELL SCHERMAN

14                        SETH JOHANSSON

15                        MATS LARLIND

16                        MATS LARLIND

17                        ARNE HILL

18                        BERTIL PÅLSSON

19                        NILS SCHERMAN

20                        NILS SCHERMAN

21                        NILS SCHERMAN

22                        LARS LILJA

23                        PETER KARLSTEDT

24                        ALF FREDRIKSSON

25                        BERTIL KARLSSON

26                        STEFAN DEGERSTEDT

27                        STEFAN DEGERSTEDT

28                        KURT-GÖRAN LUNDKVIST

29                        LARS DAHLANDER

30                        LARS DAHLANDER

31                        VINCENT CLAESSON

32                        HUGO HEMLIN

33                        MATS SJÖÖ

34                        MATS SJÖÖ

35                        MATS SJÖÖ

36                        MATS DAHLIN

37                        MATS DAHLIN

38                        MATS DAHLIN

39                        JOHAN JOHQVIST

40                        JOHAN JOHQVIST

41                        JOHAN JOHQVIST

42                        JOHAN JOHQVIST

43                        JOHAN JOHQVIST

44                        JOHAN JOHQVIST

45                        BERTIL PÅLSSON

46                        LARS NÄCKMARK

47                        LARS NÄCKMARK

48                        LARS NÄCKMARK

49                        LEIF OLSSON

50                        HANS LINDERSON

51                        HANS LINDERSON

52                        HANS LINDERSON

53                        LENNART SVANBERG

54                        LENNART SVANBERG

55                        LENNART SVANBERG

56                        SVEN-ERIK OLSSON

57                        SVEN-ERIK OLSSON

58                        SVEN-ERIK OLSSON

59                        MICHAEL HELLQVIST

60                        MICHAEL HELLQVIST

61                        MICHAEL HELLQVIST

62                        STEFAN RAGNARSSON

63                        STEFAN RAGNARSSON

64                        STEFAN RAGNARSSON

65                        FREDRIK BERGSTRÖM

66                        CLAUDIA CLAESSON

67                        DAN MOBERG

68                        DAN MOBERG

69                        HÅKAN EIDERGÅRD

70                        MIKAEL PERSSON

71                        JÖRGEN LUNDAHL

72                        PETER MEDIN

73                        PETER MEDIN

74                        PETER MEDIN

75                        KARL STRID SVENSSON

76                        CHRISTIAN WELANDER

77                        CHRISTIAN WELANDER

78                        CHRISTIAN WELANDER

79                        HENRIK CLAESSON

80                        ALBIN NÄCKMARK

Vis Unita Fortior

Styrelsen

]]>
https://swedishstokies.se/jullotteriet-2019-dragningslista/feed/ 0
Med tåget från Stockholm till Stoke – Nisses reseberättelse hösten 2019 https://swedishstokies.se/med-taget-fran-stockholm-till-stoke-nisses-reseberattelse-hosten-2019/ https://swedishstokies.se/med-taget-fran-stockholm-till-stoke-nisses-reseberattelse-hosten-2019/#comments Tue, 12 Nov 2019 18:04:13 +0000 https://swedishstokies.se/?p=7671 Med tåget från Stockholm till Stoke Jag har under flera års tid funderat på hur det skulle fungera att åka tåg hemifrån till England. Mest [...]]]>

Med tåget från Stockholm till Stoke

Jag har under flera års tid funderat på hur det skulle fungera att åka tåg hemifrån till England. Mest för att testa möjligheten (jag har alltid älskat att åka tåg), och numera kanske en smula på grund av flygskam. Jag kan konstatera att förutom tunneln under Engelska Kanalen var det både mycket trevligt och förvånansvärt billigt.

Vi börjar med det, priset. Jag är en gammal, pensionerad, lat och ganska långsam person. Det fick bli första klass och några stopp på vägen. Från Stockholm till Bryssel betalade jag dryga tusenlappen. Andra klass för två timmar under kanalen (själva kanalen 23 minuter) var dyrast c:a 1 500 kronor. Till sist första klass från London till Stoke c:a 400.

Men eftersom mina barn kallar mig för Skalman, ni får gissa varför själva, bodde jag över i Köpenhamn, Bryssel och London, 2 nätter i den sistnämnda staden. Priset där beror ju på vad man väljer. Själv hade jag ett antal gratisnätter från Hotels.com, så det blev överkomligt.

Måndag

Måndag morgon på Stockholms C

Taxi till Stockholms Central på morgonen, för tidigt för kollektivtrafik. Bekväm stol på tåget, frukost ingick och fast jag satt på ett tåg flög tiden fram. Blandad läsning, tupplur och musik i öronen gjorde resan angenäm. Väl framme i Danmarks huvudstad checkade jag in på hotellet. Som vanligt hade jag läst alla klagomål på Tripadvisor. Varför läser man helst dem? Jag hade hittat gnäll på att kuddarna var fyrkantiga och att man kunde höra grannen snarka. Och det stämde, båda delarna!!!

Vesterbro Bryghus brukar jag besöka när jag bara ska stanna kort i Köpenhamn. Gott pubkäk och eget bryggt öl. Till min besvikelse var köket stängt, men ölen var fortfarande kall. Innan det blev för mörkt (och för törstigt) strövade jag vidare till Petit Wine Bar i den Food Hall som ligger utanför Tivoli. Ett annat stamställe. En gigantisk ostbricka fick mig mätt tillsammans med en god Malbec fyllde min mage. God natt!

Tisdag

En fantastisk frukost fick mig på gott humör efter en bra sömnnatt. Inte ens den intilliggande strippklubben (också gnäll på Tripadvisor) hade stört mig. Jag satte mig i en hyggligt bekväm DSB-vagn mot Hamburg. Här ingick en 45-minuters färjetur mellan Rödby och Puttgarten. Där fick jag i mig en ganska flottig (läs vidrig) rödspätta. Det var ändå tur att jag gjorde det med tanke på vad som komma skulle. En bra taxfree utan några som helst försäljningsregler fyllde min väska med en liter Famous Grouse för 120 riksdaler.

Rödby-Puttgarten

I Hamburg var det dags att byta tåg. Jag hade en inplanerad transfertid på en halvtimma. Men mitt ankommande tåg var 36 minuter försenat. Förbannat! Eller? Det anslutande tåget var sex minuter efter tidtabell, så jag hade då tre minuter på mig. Det blev till att kuta lite. Inte riktigt min gren! Men i sista sekunden kom jag på och sjönk ner i en kupé anno 1935. Kul, men inte så bekvämt. Ett plus för att det kom en person och sålde bira vid sittplatsen. Mot Köln för nästa tågbyte.

I Köln var min plan att få i mig något lätt att äta. 53 minuters marginal borde räcka gott och väl. Men glöm det Nisse. Detta tåg drogs tydligen av ett par sega oxar och vi anlände vid Kölnerdomen en timma och sexton minuter efter beräknad tid. Jag hade börjat att förbereda mig på att hitta ett rum i staden när det visade sig att nästa tåg var 43 minuter efter tidtabell. Med matjord i fickorna och ingen mat i magen satt jag snart på ett bekvämt tåg och såg Bryssel framför mig.

Men så lätt får det naturligtvis inte vara. När vi stod vid perrongen i Aachen slocknade plötsligt ljuset. Sedan var det svart ett bra tag innan spökrösten i högtalarna meddelade att Der Zug war Kaputt. Jaha, vad händer nu, tänkte jag. Efter en timma dyker det upp nästa ordinarie tåg till Bryssel. Hoppa på, biljetterna gäller, ont om sittplatser men Skalman får en av de sista.

Ett antal timmar för sent trampade jag belgisk mark ändå. Jag hade tänkt göra någon timmas sightseeing i Bryssel, men förkastade tanken. En mjuk säng kändes mer lockande efter dagens äventyr. Jag tackade i smyg skämtet till fiskrätt på färjan. Hotellet såg trevligt ut, det låg dessutom på krypavstånd från järnvägsstationen. Incheckning!

– Tyvärr är hissen trasig och vi har bara rum på sjätte våningen kvar, vred sig kvinnan bakom disken. (det enda positiva med det var att det fanns åtta våningar på hotellet.)

– Jaha, det var ju tråkigt, svarade jag och såg framför mig samma scenario som man ofta möts av i London. Högst upp utan hiss med en blytung väska.

– Men jag har ett rum en trappa ner, nästan utan fönster, sade den unga kvinnliga portieren. Nu såg hon plötsligt också väldigt vacker ut.

– Deal, svarade jag.

– För att du är så vänlig och tar ett sådant rum bjuder vi gärna på en öl och ett paket chips här i baren, fortsatte den nu vackraste kvinna jag någonsin mött.

En middag på en Duvel och ett paket chips kan vara helt underbar!

Middag i Bryssel

Onsdag

Efter åter en god frukost lullade jag iväg till Eurostar som skulle ta mig under kanalen. Två timmars resa till St. Pancras med vad jag trodde var ett snabbtåg. Nejdå, ett helt vanligt tåg. Varken bättre eller sämre än något annat. Spännande att åka under hela engelska kanalen. Inte. 23 minuter utan utsikt kan man uppleva när man sover, eller hur som helst. Incheckningen var verkligen flygplatslik med rigorösa kontroller. Det kan man förstå!

Väl framme i London kom jag ut från tåget med ett leende, en effekt som den staden alltid har på mig. Till att började med kollade jag mitt Oystercard att jag hade nog med pengar på det för att klara tunnelbanan i ett par dagar. Sagt och gjort, en kortare färd till Paddington och ett hotell jag aldrig provat förr. Hyde Park Radnor. Jag bor alltid i det området. Av två skäl; dels går Heathrow Express dit och ännu viktigare, min stampub The Victoria ligger där.

Hotellet ja, jag var en timma för tidig för check in vilket inte störde mig. När jag sa att jag skulle till The Vic och äta lunch svarade den vänliga kvinnan på hotellet att hon skulle fixa ett bra rum till mig. Chris, pubägaren, jobbade när jag kom in för att ta ett par London Pride och något att äta. Det gladde mig. Han är en extra trevlig person, liksom hans hustru Helen. Likaså är personalen, även om den byts ofta, av det mer gemytliga slaget. Mitt andra hem. Eller tredje. Victoria får kämpa med Tollgate.

Tillbaka till hotellet. Kvinnan hade nu ersatts av en man.

– Hur har du fått det här rummet, sade han lite syrligt.

– Kvinnan som var här innan dig sade att hon skulle fixa till ett bra rum, svarade jag ärligt och oskyldigt.

– Du har fått hotellets bästa och rymligaste rum, fortsatte han lika knarrande.

– Det tackar man för, var det enda jag fick fram.

– Hon måste ha gillat dig, sade han då lite misstänksamt.

Jag skyndade mig en trappa upp (det fanns hiss) och installerade mig i ett av de rymligaste rum jag har fått i detta område som är känt för sina kyffen.

Jag har en svensk bok som listar de 88 bästa pubarna i London. En nöt att knäcka, men inte alltför oangenäm. Efter den här resan har jag 19 kvar. En av dem jag nu besökte var verkligen av det originella slaget. The Palm Tree i Mile End. Ett gammalt hus omringat av höga moderna bostadshus. Ägs av Val och Alf som börjar närma sig 90. Bara sonen var där när jag kom. Beställde en öl och upptäckte att alla öl de hade var ljumna och att kolsyra ännu inte har nått till denna pub. Så småningom dök ägarparet upp och berättade att de hade varit på begravning, en alltför vanlig syssla numera. När jag visade boken ville han också ha ett ex, som jag lovade att skicka om jag kunde få tag på ett. Naturligtvis fick jag sedan svälja en och annan gratis varm öl utan bubblor. Men vad gör man inte för att göra människor glada. Till saken hör att ingenting hade förändrats i puben sedan mitten av sjuttiotalet när kvinnor blev tillåtna att besöka alla barer där.

By Ewan Munro from London, UK – Palm Tree, Mile End,

Torsdag

Vår käre ordförande Jens Johnsson och jag bestämde oss för att göra en London Walk på torsdagen. Det kan absolut rekommenderas. Ingen föranmälan, 2 timmarspromenader, £10 endast och massor av olika alternativa ämnen. https://www.walks.com/ Denna gång hade vi valt en Beatlesvandring som inkluderade en sväng till St. John’s Wood för att promenera över det berömda övergångsstället på Abbey Road. Det började dåligt, hela gruppen blev stalkade av en fylltratt som omöjliggjorde vår promenad. London är ju fullt av poliser, men ingen finns när man behöver dem. I gruppen ingick även en högljudd pinsam tysk med familj. När de lyckades tappa bort oss blev det genast trevligare även om denna guide var lite i självgodaste laget. Annars är just det en av de bästa sakerna med dessa walks; de supertrevliga och humoristiska promenadledarna.

Halloweenkväll på puben fick avrunda. Stort firande och festande på puben där hela personalen var utklädda. Träffade också en av stamkunderna som jag tidigare lovat en burk surströmming. Eftersom jag då hade funnit att de gick att beställa på Amazon hade jag skrotat uppdraget. När jag berättade det för honom visade det sig att även om det finns att beställa, så levererar de inte. Han hade ändå fått tag på en burk från annat håll. Han hade älskat det, sade han. Men hans pappa som han bjudit, hade nästan sagt upp faderskapet.

Landlord Chris redo för Halloween

Fredag

Dags att åka tåg från Euston Station. Samtidigt som jag ser vad som står på tavlan i stationen får jag ett pip i telefonen. Från Jens, som skriver att ditt tåg verkar vara inställt. Blev jag förvånad med hänsyn på tidigare resebesvär. Knappast, jag fick ta ett senare tåg. Väl framme i Stoke visar det sig att det är någon slags Allhelgonafredag och inga taxi står som brukligt vid stationen. Det hör till saken att de flesta taxibilar i Stoke bara får bokas på telefon och inte på gatan. Just en sådan beställningsvariant rullar in vid taxistationen, från det ganska illa sedda bolaget Lucky Seven. Jag står mitt i kön, men han rullar ändå fram just till mig och frågar:

– Vart ska du åka?

– Till Blurton, svarade jag sanningsenligt.

– Va? kontrade indiern vid ratten.

– Blurton, upprepade jag med stort Skalmantålamod.

– £7, sade han då.

– Deal, svarade jag då för andra gången under denna resa.

Det är för övrigt vad det brukar kosta.

Det gick fort till Tollgate, mitt andra hem, i konkurrens med The Victoria i London. Lite käk på Gables, några öl, kära återseenden. Därefter drog vi iväg i minibuss för att kolla U23 match mellan Stoke City och West Bromwich. Men först ett pit stop på Englands högst belägna village pub.

The New Inn i byn Flash. ”Britain’s highest Village pub”

Där möttes vi av misstänksamhet och färdades snart vidare till en förvånansvärt underhållande match där offensiven överglänste defensiven. Våra hjältar tog snabbt ledningen med 2-0, och Jens utbrister:

– Äntligen får man se en Stokeseger.

Men inga träd får växa upp till himlen. Det slutade 2-2. Och The Joker, sunkpubarnas sunkpub, var stängd när vi var tillbaka på Tollgate.

Lördag

Hurra för Jens Johnsson. Han hade fixat en bussresa denna dag till Crewe. Fordonet fylldes av Stokefans från Sverige, Norge och Tyskland. De stackars tyskarna hade inte kunnat boka om sina biljetter när huvudmatchen med Stoke hade flyttats från lördag till måndag. Crewe mot Port Vale i League 2 fick bli ett intressant substitut. Derby, hela staden var full av poliser. Pubarna var uppdelade för hemma och bortasupportrar. Vi hade naturligtvis inga Stokesymboler på oss. Det hade varit olyckligt. Jag märkte att jag ändå hade Stokestrumpor på mig, men lyckades dra ner byxorna på höfterna. Några öl på en pub, där jag blev extra lycklig när Djurgården hemma tog hand om det Allsvenska guldet.

Gresty Road: Crewe Alexandra vs Port Vale

Matchen var intensiv med tillhörande planstormning. Polisen lyckades ändå hålla de båda lagens supportrar isär på ett bra sätt. Den största dingbollen som sprang in hade tyvärr en Stoketröja på sig. Han bars ut. Adjöss med honom. Crewe var tveklöst det bättre laget men Port Vale kunde vinna med 1-0 efter att Crewes finländske målvakt hanterat bollen som en tvål. Vår buss hade tyvärr parkerat innanför Port Valeavspärrningarna så vi kunde sedan inte komma iväg eller ens komma in i bussen. Så småningom släpptes vi in och kunde ta oss hem till Tollgate. Och The Joker, sunkpubarnas sunkpub, var stängd.

Söndag

Kvinnornas dag. En uppskjuten match i damligan mellan Stoke och Sunderland, som leder ligan. Solen lyste och värmde både oss och lagen. Våra hjältinnor öppnade i ett furiöst tempo och skapade flera fina målchanser. Men efter 20 minuter var det bara Sunderland, Sunderland och lite mer Sunderland, som så småningom helt rättvist vann med 2-0. Att Stokes målvakt fick pris som bästa spelare säger en del. Den spelare vi sponsrar, trevliga och positiva Faye McCoy ville vissa sin tacksamhet för att vi kom. En signerad tröja och ett 18-pack!!! öl.

Swedish Stokies, Cass Hyde & Faye McCoy

Biran kom väl till pass när vi käkade middag på Planet Hollywood, en indisk sylta i Stoke. Trevligt, gott och mättande. Vi hamnade givetvis på deras Facebooksida, extra snygga som vi är. Sedan blev det taxi till Tollgate. Och The Joker, sunkpubarnas sunkpub, var stängd.

Swedish Stokies på Planet Bollywood.

Måndag

Så var det äntligen dags för matchen vi alla kommit för. Stoke City mot serieledarna West Bromwich. Under min resa hade klubben sparkat sin manager Nathan Jones och ingen ny var tillsatt. Med anledning av det sände BBC Radio Stoke direkt från Tollgate Hotel från 06.30 till 09.00. Flera av oss fick uttala oss om läget i radio; undertecknad, Lars Näckmark, Mikael Persson och naturligtvis vår ordförande. Mitt drastiska förslag att välja en kvinna möttes av överseende skratt. He he. Det kan ju inte bli sämre, sa de??? Därefter dags för ett framträdande och frågestund med legenden Denis Smith, damtränaren Chloe Jones, Chris Iwelumo och Steve Buxton. Supertrevligt! Det kan inte bli bättre tänker ni. Fel fel fel! Nu rullade en Landrover in framför hotellentrén. Från Marstons med ölkranar och extra kall och extra gratis öl.

Svenskar och norrmän på Tollgate

Matchen glömmer vi. Det kommer flera. Sista kvällen på Tollgate är alltid lite ledsam. Och The Joker, sunkpubarnas sunkpub, var stängd.

Tisdag

Jag fick gå upp med tuppen för att kunna åka taxi med några svenskar och norrmän till Manchester.

Avfärd från Tollgate, tisdag morgon

Dämpat var bara förnamnet i bilen. Tidig morgon och gårdagens förlust satte sina spår. Mina tankar gick mest till nästa resa. Den ska bli supertrevlig.

Och sedan flög jag hem. Utan förseningar.

Nils Scherman

 

 

 

 

]]>
https://swedishstokies.se/med-taget-fran-stockholm-till-stoke-nisses-reseberattelse-hosten-2019/feed/ 2
Swedish Stokies jullotteri 2019 https://swedishstokies.se/swedish-stokies-jullotteri-2019/ https://swedishstokies.se/swedish-stokies-jullotteri-2019/#comments Sun, 10 Nov 2019 14:59:18 +0000 https://swedishstokies.se/?p=7659 Ett ljus i vintermörkret: Så här i årets mörkaste månad behövs saker som lyser upp tillvaron. En sådan är Swedish Stokies traditionella jullotteri. Detta år [...]]]>

Ett ljus i vintermörkret:

Så här i årets mörkaste månad behövs saker som lyser upp tillvaron. En sådan är Swedish Stokies traditionella jullotteri. Detta år kan vi i vanlig ordning erbjuda finfina priser i vårt lotteri.

Som medlem i föreningen har du bland många fina priser möjlighet att vinna en resa till Stoke med flyg, tre hotellnätter och matchbiljett till ett värde av ca 4 400 kr.

Prisbord, jullotteriet 2019:

 1. Flygresa (max 2 000 kr), tre hotellnätter (ca 2 000 kr), matchbiljett (ca 400 kr).
   Vinsten måste tas ut senast under säsongen 2020/21.
 2. Stoketröja, signerad av Faye McCoy,
 3. Bokpaket, Peter Crouchs självbiografi ”I, robot” samt boken ”England’s greatest defender” (om Neil Franklin). 
 4. Swedish Stokies souvenirpaket (halsduk, keps och pin),
 5. Stoke City-necessär.

Tillägg 13/12: Då vi sålt så många lotter (80 st!), så lägger vi till ett bonuspris. Bonuspriset är en helårsprenumeration på tidskriften Offside.

Andra pris: Signerad Stoketröja
Tredje pris: Bokpaket, ”I, robot” & ”England’s greatest defender”.
Fjärde pris: Souvenirpaket.
Femte pris: Stoke City-necessär.

För att deltaga i lotteriet måste man vara medlem i Swedish Stokies. Läs mer om hur du blir medlem här: https://swedishstokies.se/swedish-stokies/medlem/

En lott kostar 199 kr. Två lotter kostar 398 kr och tre lotter reas ut till ett pris om 499 kr. Man får givetvis köpa så många lotter man vill. Du sätter in pengarna på vårt bankgiro 5007-2420 eller via swish till 123 561 1389. Märk inbetalningen med ”jullotteriet”. Pengarna måste vara inne senast fredagen den 13 december kl 24.00. Notera att om du betalar med bankgiro så måste detta göras senast torsdagen 12 december för att vi ska kunna se inbetalningen i tid.

Länk till dragningslistan: https://swedishstokies.se/jullotteriet-2019-dragningslista/

Lottdragningen sker lördagen den 14 december ca kl 14 och kommer om tekniken är med oss att livestreamas på Swedish Stokies Facebook-sida.

Sist och inte minst, förhoppningsvis resulterar lotteriet i att det blir en slant över till föreningen. Att ge skänker som alla vet en större inre glädje än att få.

Up The Potters!

Styrelsen för Swedish Stokies

]]>
https://swedishstokies.se/swedish-stokies-jullotteri-2019/feed/ 1
Frågesport, höstresan 2019 https://swedishstokies.se/fragesport-hostresan-2019/ https://swedishstokies.se/fragesport-hostresan-2019/#respond Sun, 10 Nov 2019 13:18:24 +0000 https://swedishstokies.se/?p=7653 En stående punkt under våra medlemsresor är Swedish Stokies frågesport. Traditionen bjuder att den regerande mästaren ansvarar för tipset och denna gång var det inget [...]]]>

En stående punkt under våra medlemsresor är Swedish Stokies frågesport. Traditionen bjuder att den regerande mästaren ansvarar för tipset och denna gång var det inget undantag. Henrik Claesson, som f ö har flest segrar under årens lopp, snickrade ihop tio frågor och en utslagsfråga.

Segrade denna gång gjorde Jens Johnsson med sju rätt (och rätt på utslagsfrågan!). Han belönades med boken ”Stoke City miscellany”, som kan komma väl till pass inför kommande frågesporter. På andra plats kom Sven-Erik Olsson som fick en Stoke City-mugg för sina fem rätt. Bronsplatsen gick till Nisse Scherman som fick ett Stoke City-glas. Även Nisse hade fem rätt.

 

Hur många rätt hade du fått? Facit finns längst ner – tjuvkika inte!

 1. Under vilka år tillhörde Graham Potter Stoke City?    1) 92-97, X) 93-96, 2) 94-95
  1. Peter Hoekstra gjorde hattrick för Stoke i Tipslördag 2003. Mot vilka?   1) Watford, X) Swindon, 2) Reading
  2. Stephen Ward kom till Stoke på free transfer från?      1) Bury, X) Barnsley, 2) Burnley
  3. Stanley Matthews pappa var?        1) barberare och boxare, X) bildlärare och brottare, 2) slaktare och spjutkastare
  4. Hur många ligamatcher har Stoke vunnit med Nathan Jones som manager? 1) 5, X) 6, 2) 7
  5. Vilket anfallspar fick smeknamnet SAS?   1) Saunders and Stainrod, X) Sheron and Sturridge, 2) Thorne and Cooke
  1. Eric Skeels har spelat flest tävlingsmatcher för Stoke genom tiderna. Vem innehar andraplatsen? 1) Alan Bloor, X) John McCue, 2) Denis Smith
  2. Vilket år kom första numret av fanzinet The Oatcake ut?     1) 1987, X) 1988, 2) 1989
  3. Vilken försvarare har gjort flest mål för Stoke i Premier League?     1) Ryan Shawcross, X) Abdoulaye Faye, 2) Robert Huth
  4. Från vilken klubb kom John Eustace 2003?        1) Leicester, X) Derby, 2) Coventry

  Utslagsfråga: 

  Hur många mål har Peter Crouch gjort i Premier League?

  FACIT:

  1. X     Graham Potter spelade under sin tid i Stoke City 45 ligamatcher och gjorde ett mål.
  2. 2      Peter Hoekstras gjorde alla tre målen mot Reading i 3-0-segern i Tipsextra.
  3. 2      Stephen Ward kom på free transfer från Burnley.
  4. 1      Stanley Matthews far gick under smeknamnet ”The fighting barber of Hanley”.
  5. 1      Nathan Jones mäktade med fem segrar under sin tid som manager för Stoke City.
  6. X     Mike Sheron och Simon Sturridge kallades SAS. Deras bästa säsong var 95-96 då de gjorde 28 tillsammans och bidrog till att Stoke City gick till play off.
  7. X     Stokefödde John McCue gjorde 542 framträdanden i Stoketröjan mellan 1946 och 1960.
  8. X     1988 gavs The Oatcake ut för första gången.
  9. 1      Ryan Shawcross har nätat 14 gånger för Stoke City i Premier League.
  10. 2     Skadedrabbade John Eustace kom 2003 från Coventry och gjorde bara 74 matcher för Stoke under fem säsonger.

  Utslagsfrågan: Peter Crouch har gjort 108 mål i Premier League

   

   

  ]]>
  https://swedishstokies.se/fragesport-hostresan-2019/feed/ 0
  Swedish Stokies medlemsresa hösten 2019 https://swedishstokies.se/swedish-stokies-medlemsresa-hosten-2019/ https://swedishstokies.se/swedish-stokies-medlemsresa-hosten-2019/#respond Thu, 10 Oct 2019 19:54:15 +0000 https://swedishstokies.se/?p=7595 UPPDATERAD 19-10-31 Höstens medlemsresa till Stoke-on-Trent börjar allt mer ta form. Det är matchen mot West Bromwich, måndag 4 november, som är huvudmålet för resan [...]]]>

  UPPDATERAD 19-10-31

  Höstens medlemsresa till Stoke-on-Trent börjar allt mer ta form.

  Det är matchen mot West Bromwich, måndag 4 november, som är huvudmålet för resan och vi kommer tillsammans med den norska kontingenten att fylla hela Tollgate!

  Stoke-West Bromwich
  We always beat West Brom!

  Vi är i dagsläget 14 svenska deltagare. Inget är obligatoriskt, så det finns gott om utrymme för andra planer om man så skulle önska. Så här ser det preliminära programmet ut:

  Fredag            Deltagarna anländer vid lite olika tidpunkter under dagen. Vi kommer att åka till Leek (ca 30 min från Stoke) på kvällen för att se Stokes U23-lag ta sig an West Bromwich. Innan matchen kommer vi att åka till Englands högst belägna ”village pub” i Flash, New Inn, 453 meter över havet.

  Lördag            Swedish Stokies har ordnat en buss som kommer att ta oss till Crewe för att se derbyt i League Two mellan Crewe Alexandra och Port Vale. I skrivande stund är hela 31 deltagare anmälda (tio svenskar, nio tyskar och tolv norrmän)! Anmälan sker till Jens Johnsson, senast 20 oktober. Priset för bussresa och biljett beräknas bli ca £32/skalle.

  På lördagskvällen kan det bli en träff med några spelare från SCOBA (Stoke City Old Boys Association). Detta är ännu inte bekräftat.

  Söndag fm     09.30 sker utlottning av våra fyra säsongsbiljetter samt den traditionella frågesporten. Den regerande mästaren Henrik Claesson ansvarar för frågorna.

  Söndag            Stoke City Women kommer att spela hemma mot ligaledande Sunderland (tidigare uppskjuten match). Eventuellt kan det senare under eftermiddagen även bli ett besök hos Newcastle Town FC, där en välgörenhetsmatch kommer att gå av staplen med bl a Ricardo Fuller, Liam Lawrence och Mama Sidibe på planen.

  Foto från Stoke City FC Womens Facebooksida.

  Söndag kväll    Frågesport på Terrace Inn i Penkhull, kl 20.

  Måndag em      Kl 13 är det ett evenemang på Tollgate med bl a Stoke Citys CEO Tony Scholes, damlagets manager Chloe Jones samt de f d spelarna Denis Smith och Chris Iwelumo. Marston’s Brewery sponsrar detta evenemang.

  Måndag kväll  Stoke City v West Bromwich Albion. Nu vänder det!

  Shaqiri och Swedish Stokies, dec 2017

  Ytterligare information om hur medlemsresan ”funkar”, hur biljetter bokas etc finns på denna länk:

  https://swedishstokies.se/swedish-stokies-medlemsresa-hosten-2018/

  Vis Unita Fortior

  Swedish Stokies styrelse

  ]]>
  https://swedishstokies.se/swedish-stokies-medlemsresa-hosten-2019/feed/ 0