UPPDATERAD 2022-10-20

Ett råd inför resan är att bekanta sig med Stoke-on-Trents geografi på nätet och/eller att köpa en karta på plats. Det har ni användning för, inte minst de dagar det inte är fotboll och ni tänkt ta er någonstans. Stoke är geografiskt sett en ganska ologisk stad eftersom det är sex mindre städer som växt ihop till en. Hanley är stadens centrum idag men de sex städernas gamla centrumområden lever kvar. Lägg därtill att Stoke är mer eller mindre hopväxt med staden Newcastle-under-Lyme.

Har du inte fått nog av Stoke City kan vi rekommendera att spana in hemsidan för att se om U21-, U18- eller damlaget har någon match. Var och när lagen spelar hittar du på Stokes officiella hemsida. Vill du besöka en träning får du bege dig till träningsanläggningen Clayton Wood. Det är dock inte det lättaste att få tillträde till träningsanläggningen. Många träningar är stängda, men man får chansen att träffa spelare efter träningens slut.

Är det fortfarande öldrickning som gäller kan vi rekommendera att besök i Penkhull, en brant uppförsbacke från Stoke Town Centre. Här finns fem pubar inom ett litet område och är en alldeles lagom pubrunda. Invånarna är mycket gästvänliga och pubarna är gemytligt, engelskt trevliga. I Hanley hittar du också många bra pubar.

I de övriga stadsdelarna så hittar du mest Stokefans söderut i Longton och Fenton om du vill snacka Stoke på puben. Norr om Hanley hittar du Burslem och Tunstall. Båda ställena ska ha många trevliga pubar men detta är Port Vales områden så här det en mer låg profil som gäller. I övrigt kan vi rekommendera ett besök i närliggande Newcastle-under-Lyme där det finns gott om gemytliga pubar. Eller varför inte kolla in kartan och ta en tripp till någon av de mindre städerna och byarna som finns runt om Stoke-on-Trent?

Reser du med barn eller gillar nöjesfält så är ett besök på Alton Towers givet. Alton Towers är Englands största nöjespark. Nöjesparken ligger, lite beroende på vilket hotell du bor på, cirka en halvtimmes taxifärd från Stoke. Du betalar inte mer än 20 pund för en enkel resa. Samtliga hotell vi rekommenderat kan ge Er mer info om Alton Towers. Ni ska givetvis också kolla in hemsidan på https://www.altontowers.com/

I övrigt finns det jättemycket att göra i Stoke-on-Trent. Som vi skrev inledningsvis så titta gärna på vår artikel ”om staden Stoke” där det finns en del matnyttig info i denna kategori. Vi skickar också med en lista med länkar över de mest populära attraktionerna i och runt Stoke-on-Trent och Staffordshire. Dessa är framröstade av turister 2013. Här kan du själv leta och hitta uppslag och tips på intressanta saker att göra i Stoke-on-Trent.

http://www.newvictheatre.org.uk/
http://www.nationaltrust.org.uk/biddulph-grange-garden
http://www.uttoxeter-racecourse.co.uk/
http://www.nationaltrust.org.uk/little-moreton-hall
http://www.shugborough.org.uk/Homepage.aspx
http://www.stokemuseums.org.uk/visit/pmag/
http://www.monkey-forest.com/
http://www.trentham.co.uk/trentham-gardens
http://www.tutburycastle.com/
http://www.staffordbc.gov.uk/izaak-waltons-cottage
http://www.foxfieldrailway.co.uk/
http://www.peakwildlifepark.co.uk/
http://www.rlsr.org/
http://www.kilnworx.org/
http://www.penkridgemarket.co.uk/
http://www.aerialextreme.co.uk/locations/staffordshire