UPPDATERAD 22-07-28

När du väl är framme i Stoke-on-Trent ska du givetvis ha någonstans att bo. Här tänker vi ta upp ett urval av hotell där medlemmar i Swedish Stokies har bott och som vi kan rekommendera på ett eller annat sätt. Det finns givetvis betydligt fler hotell och Bed & breakfasts i stan och hittar du inget här som verkar vara intressant så kan du säkert hitta något annat via en enkel sökning på nätet. Nedanstående hotell anges inte i någon inbördes rangordning utan vi börjar helt enkelt med det hotell som ligger längst norrut och så arbetar vi oss neråt och söderut.

HANLEY:

Best Western Stoke City Centre Hotel (f d Quality Hotel) i Hanley
https://www.bestwestern.co.uk/hotels/best-western-stoke-on-trent-city-centre-hotel-84268

Swedish Stokies har fr om jul 2022 ett avtal med Best Western i Hanley. Läs mer här: https://swedishstokies.se/nytt-hotellavtal/

Hotellet ligger i Hanley som är Stoke-on-Trents centrum. Här finns många restauranger, pubar, nattklubbar och shoppingmöjligheter. Vi kan rekommendera ett besök i Potteries Shopping Centre med mängder av affärer av alla dess slag. Avståndet till bet365 Stadium är cirka en halvmil vilket innebär att du enklast tar dig dit med taxi. Tågstationen ligger lite närmare och dit tar du dig med en promenad på 25-30 minuter. Hotellet är trestjärnigt och har 135 rum utrustade med Wi-Fi. På hotellet finns swimmingpool, gym, bastu och möjligheter till massage. 

Best Western Hotel, Hanley

Premier Inn i Hanley

https://www.premierinn.com/gb/en/hotels/england/staffordshire/stoke-on-trent/stoke-on-trent-hanley.html

Premier Inn är ett trestjärnigt hotell som är beläget ca 500 m väster om Best Western (Quality Hotel).

Hilton Garden Inn i Hanley

https://www.hilton.com/en/hotels/manstgi-hilton-garden-inn-stoke-on-trent/

Hilton slog upp dörrarna för ett nytt hotell i Hanley under 2020. Hotellet ligger på gångavstånd från Hanleys centrum, nära The Potteries Museum.

Swedish Stokies har fr om aug 2022 ett avtal med Hilton Garden Inn. Läs mer här: https://swedishstokies.se/nytt-hotellavtal-2/

Best Western Plus Stoke on Trent Moat House
https://www.bestwestern.co.uk/hotels/best-western-plus-stoke-on-trent-moat-house-83862/

Detta hotell är fyrstjärnigt och ligger i området Etruria, ca 15 minuters gångväg från Hanleys centrum. Hotellet har Wi-Fi, gratis parkering, swimmingpool, gym, bastu och möjligheter till massage. Hotellet renoverades under 2020.

STOKE (STOKE-UPON TRENT):

North Stafford Hotel
https://www.britanniahotels.com/hotels/the-north-stafford-hotel/
Den stora fördelen med North Stafford Hotel är att det ligger mittemot Stokes tågstation och därmed i hjärtat av Stoke-on-Trent. Läget gör att du tar dig till många andra delar av Stoke till fots. Norrut når du Hanley på en knapp halvtimme och du har ungefär lika långt till bet365 Stadium in den andra riktningen. Stoke Town Centre ligger bara fem minuter bort. Ett gammalt klassiskt engelskt hotell som är trestjärnigt och samtliga 80 rum har fri Wi-Fi.

Sutherland Arms Bed & breakfast

Sutherland Arms

Puben Sutherland Arms på London Road har fyra stora, fräscha dubbelrum på övervåningen. 

Swedish Stokies har rabatt på boende. OBS! Denna rabatt gäller endast vid bokning via telefon: Ring +44 1782 846 826, uppge att du är med i Swedish Stokies och att du blivit tipsad om detta av Mike Hall.  Det kan vara bra att vara ute i god tid när det gäller bokningar på Sutherland Arms.

Potbank Aparthotel
http://potbank.co.uk/

Potbank Aparthotel ligger centralt i Stoke-on-Trent, i Stoke Town Centre. 

FENTON:

Holiday Inn Express Stoke
http://www.expressstoke.co.uk/

Holiday Inn ligger ett stenkast från bet365 Stadium. Hotellet byggdes några år efter arenan och är därmed ganska nytt. Rent fotbollsmässigt är läget givetvis en fördel. Med tanke på stadions läge har du däremot ett avstånd till övriga Stoke. Du tar dig till Stoke Town Centre och till tågstationen på cirka en halvtimme. Till Hanley är det enklast att åka taxi. Hotellet är trestjärnigt och de 123 rummen är utrustade med fri Wi-Fi. På hotellet finns swimmingpool och gymnastiksal. Hotellet har fri parkering om du kommer hit med bil.

Tollgate Hotel
http://www.tollgatehotel.co.uk

Swedish Stokies har under många år samarbetat med familjehotellet Tollgate gällande boende, transporter till/från flygplatser och matchbiljetter: Familjen Oldfield, som drivit hotellet under 40 års tid, valde under sommaren 2020 att avsluta sin verksamhet till följd av Covid-pandemin. Tollgate öppnade i ny regi under maj 2021. 

Tollgate Hotel
Tollgate Hotel

 

Andra bra hotellänkar:

Hotels.com

Booking.com