UPPDATERAD 23-12-21

När du väl är framme i Stoke-on-Trent ska du givetvis ha någonstans att bo. Här tänker vi ta upp ett urval av hotell där medlemmar i Swedish Stokies har bott och som vi kan rekommendera på ett eller annat sätt. Det finns givetvis betydligt fler hotell och Bed & breakfasts i stan och hittar du inget här som verkar vara intressant så kan du säkert hitta något annat via en enkel sökning på nätet. Nedanstående hotell anges först efter de avtalshotell vi har och sedan inte i någon inbördes rangordning utan vi börjar helt enkelt med det hotell som ligger längst norrut och så arbetar vi oss neråt och söderut.

Hotellsituationen i Stoke-on-Trent förändrades radikalt i november 2022, då både North Stafford Hotel i Stoke Town Centre och Best Western i Hanley lade ner sina verksamheter för att i stället bli asylboenden. Det innebar att över 200 hotellrum på två relativt billiga hotell försvann i ett nafs.


HANLEY
Premier Inn i Hanley
https://www.premierinn.com/gb/en/hotels/england/staffordshire/stoke-on-trent/stoke-on-trent-hanley.html
Premier Inn är ett trestjärnigt hotell som är beläget ca 600 m från Hanleys centrum. Swedish Stokies har haft detta hotell som bas under 2022 och 2023.

Hilton Garden Inn i Hanley
 

https://www.hilton.com/en/hotels/manstgi-hilton-garden-inn-stoke-on-trent/
Hilton slog upp dörrarna för ett nytt hotell i Hanley under 2020. Hotellet ligger på gångavstånd från Hanleys centrum, nära The Potteries Museum.
Swedish Stokies har under 2024 ett avtal med Hilton Garden Inn. Läs mer på denna länk:

Hiltonavtal 2024

DoubleTree by Hilton i Etruria
https://www.hilton.com/en/hotels/mandidi-doubletree-stoke-on-trent/

Detta hotell är fyrstjärnigt och ligger i området Etruria, ca 15 minuters gångväg från Hanleys centrum. Hotellet har Wi-Fi, gratis parkering, swimmingpool, gym, bastu och möjligheter till massage. Hotellet renoverades under 2020.

STOKE (STOKE-UPON TRENT):

Potbank Aparthotel
http://potbank.co.uk/
Potbank Aparthotel ligger centralt i Stoke-on-Trent, i Stoke Town Centre. 

Sutherland Arms Bed & breakfast

https://the-sutherland-arms.staffordshire-hotels.co.uk/

Puben Sutherland Arms på London Road har fyra stora, fräscha dubbelrum på övervåningen. 

FENTON:
Holiday Inn Express Stoke
http://www.expressstoke.co.uk/
Holiday Inn ligger ett stenkast från bet365 Stadium. Hotellet byggdes några år efter arenan och är därmed ganska nytt. Rent fotbollsmässigt är läget givetvis en fördel. Med tanke på stadions läge har du däremot ett avstånd till övriga Stoke. Du tar dig till Stoke Town Centre och till tågstationen på cirka en halvtimme. Till Hanley är det enklast att åka taxi. Hotellet är trestjärnigt och de 123 rummen är utrustade med fri Wi-Fi. På hotellet finns swimmingpool och gymnastiksal. Hotellet har fri parkering om du kommer hit med bil.

Tollgate Hotel
http://www.tollgatehotel.co.uk
Swedish Stokies har under många år samarbetat med familjehotellet Tollgate gällande boende, transporter till/från flygplatser och matchbiljetter: Familjen Oldfield, som drivit hotellet under 40 års tid, valde under sommaren 2020 att avsluta sin verksamhet till följd av Covid-pandemin. Tollgate öppnade i ny regi under maj 2021. 
Tollgate Hotel
Tollgate Hotel

NEWCASTLE-UNDER-LYME:
Newcastle-under-Lyme ligger endast 3 km från Stoke Town Centre och 4,5 km från Hanley. Det är smidigt att ta sig mellan Newcastle och Stoke med buss eller taxi och hotellpriserna är i allmänhet lägre än i Stoke.

Borough Arms Hotel
https://www.borough-arms-hotel.co.uk/
Borough Arms Hotel är ett trestjärnigt som ligger några hundra meter från Newcastles centrum. Hotellet har 40 rum.

Clayhanger Guesthouse
https://clayhangerguesthouse.co.uk/
3,5-stjärnigt B&B, som ligger strax intill Borough Arms Hotel.

Travelodge Newcastle-under-Lyme Central Hotel
https://www.travelodge.co.uk/hotels/424/Newcastle-Under-Lyme-Central-hotel?sb=0
Travelodge ligger ligger ett stenkast från centrum i Newcastle-under-Lyme.

 

 

Andra bra hotellänkar:

Hotels.com

Booking.com