UPPDATERAD 23-11-10

Eftersom Stoke-on-Trent består av sex städer, så är det nästan oundvikligt att det blir en hel del resande inom Stoke.

TAXI

Taxi i Stoke har länge varit ett sorgebarn, men nu har det äntligen kommit en taxi-app som är både användarvänlig och som dessutom hittills har fungerat riktigt bra.

Appen heter Autocab Taxis. I appen kan du ange platser, antal passagerare, tidpunkt etc. Platserna kan anges antingen genom att knappa in adress (pubens namn) eller genom att söka på en karta. Du kan sedan välja att betala direkt eller att betala kontant till chauffören. Efter att du bokat resan får du ett kalkylerat pris och en tidpunkt i appen. 

Ett annat tips kan vara att be hotellet/puben ringa efter taxi. De kan ha avtal med en viss taxifirma eller så vet de vilka firmor som är mer pålitliga eller snabba.

Om du bor i Hanley så finns det en taxikö på Stafford Street. Det brukar i allmänhet vara ganska smidigt att få tag på en taxi där, med undantag för fredag em/kväll.

Nedan finns hemsidor och telefonnummer till några taxifirmor.

Autocab Taxis https://autocabprivatehire.co.uk/

+44 1782 777 777

A1 Embassy https://a1embassy.com/

+44 1782 222 222

City Centre Central https://citycentrecentral.com/

+44 1782 811 811, +44 1782 788 008

Lucky Seven www.luckyseventaxis.co.uk

+44 1782 333 333

Magnum Taxi www.magnumtaxistoke.co.uk

+44 1782 819 819

BUSS

Busstationen ligger i Hanley och från den går det dels lokalbussar till övriga delar av Stoke, dels bussar till andra orter utanför Stoke. Ska du åka lite längre sträckor så rekommenderar vi tåg.

Det går bra att betala både med kort och kontanter på bussarna. Stoke-on-Trent City Council har fr o m 1 juli 2023 infört riktigt billiga bussbiljetter i Stoke med omnejd (se karta nedan). En enkelbiljett kostar £2, en endagsbiljett £3.50 och en veckobiljett £12. 

Bussbiljetterna gäller inom detta område
Dessa biljettpriser kommer att gälla minst t o m juni 2024.

Ett riktigt bra tips är att du laddar ner appen First Bus

https://www.firstbus.co.uk/tech-bus/first-bus-app

När du gjort detta så kan du välja region (Potteries). Det går att köpa biljetter via appen, men den främsta funktionen är att man kan söka en resa och dels se var närmaste hållplats är, dels se när nästa buss går. Ett väldigt smidigt sätt att slippa ha koll på alla busslinjer som går kors och tvärs genom Stoke.