UPPDATERAD 2023-10-08

Matchdags

När du väl bokat flyg, hotell och matchbiljett är det bara att vänta tills den stora dagen infinner sig, matchdagen. Är man sugen på att ta sig tidigt till bet365 Stadium för att handla souvenirer, äta en bit mat och ta en öl på puben samt spana in uppvärmningen så är det ingen dum idé. På arenan finns Ricardo’s (f d Delilah’s) som öppnar kl 10 på matchdagar. Utöver Ricardo’s finns två pubar i närheten av bet365, Harvester och Power League. Vill du ta en bit mat kan vi rekommendera Harvester där det är riktigt god mat. Vänta inte för länge inpå matchstart med att äta eftersom det blir mycket folk här. Har du tänkt köpa souvenirer så rekommenderar vi dig att göra det efter matchen eftersom klubbshopen är öppen även då. På de sättet slipper du att släpa runt på påsar under matchen.

För många så är pubrundan innan match ett självklart val. Det finns givetvis mängder med pubar och delar av stan där man kan ladda upp. Många pubar anordnar dessutom bussresor till och från arenan. Rådet i övrigt som vi kan ge vad gäller pubrundor är att hålla sig till Stoke Town Centre. I Stoke Town Centre låg ju gamla Victoria Ground och vi är långt inne i Stoke City-land. Oavsett vilken pub du väljer att gå på här så är det uppladdning inför match som gäller.

Vi kan inte gå igenom samtliga pubar här, utan hänvisar till pubguiden, men kan rekommendera att börja på King’s Way (f d White Star) eller Staff of Life. Dessa två pubar ligger ett stenkast från varandra. Här frågar du helt enkelt någon Stokesupporter om råd på andra pubar som är värda att besöka och utgår därifrån. Mellan arenan och de två pubar vi nyss nämnde ligger Gardeners Retreat och där rekommenderar vi ett sista stopp innan du tar dig till arenan. Det är en klassisk Stokepub, home fans only, med mycket folk och bra stämning innan match. Skulle du anlända vid arenan och märka att du fortfarande har tid för en pint finns ju som sagt Ricardo’s. Därutöver så säljs det givetvis öl inne på arenan.

Bussar till och från arenan avgår från Hanley, Stoke Town Centre (Glebe St) samt Newcastle-under-Lymes busstation. Biljetten kostar £3 (2023). 

Avslutningsvis, är du i Stoke som bortasupporter eller neutral är rådet att hålla en låg profil i stan i samband med matchdagarna. Även om det lugnat ner sig betydligt på senare år är det inte läge att ha souvenirer på sig eller dra till sig uppmärksamhet på annat sätt. Folket i Stoke är jättetrevliga och är man trevlig själv så är det inga problem att ha kul i stan men på matchdagar är det sunt förnuft som gäller.

Hitta till bet365 Stadium