Avtalet med Sky och matchtider 24/25

Det nya femårsavtalet som ligaföreningen tecknat med Sky Sports innebär att det kommer att vara betydligt fler matcher än tidigare som inte har den klassiska kick off-tiden, lördag 15.00.

Det är fortsatt ett förbud i Storbritannien att tv-sända lördagsmatcher med kick off kl 15.

Av Stokes 46 matcher kommer minst 24 att sändas på Sky. Det innebär att minst hälften av Stokes matcher (23 av 46) inte kommer att spelas på lördagseftermiddagar.

Nio av omgångarna är veckomatcher, fyra kommer att spelas på Bank Holidays (annandagen, nyårsafton och två påskmatcher) och resterande 33 kommer att spelas på helger (fredag-måndag). Premiärmatchen kommer att tv-sändas och om vi antar att Stokes alla veckomatcher och ”Bank Holiday-matcherna” tv-sänds, så skulle det innebära att minst tio av de 33 helgmatcherna inte kommer att starta kl 15 på lördagar.

Det verkar således som att vi tyvärr får räkna med att ungefär var tredje helgmatch får en avvikande kick off-tid: Fredag kväll, lördag lunch, söndag, måndag kväll.

En liten fördel är dock att framförhållningen när det gäller matchdag och -tid kommer att vara lite bättre under större delen av säsongen. Framför allt gäller detta matcher under perioden oktober-februari. Tyvärr kommer det bara att vara fyra veckors varsel för matcher under de två sista månaderna på säsongen.

Några tidpunkter att ha koll på:

Senast 3 juli kommer matchprogrammet mellan 10 augusti och 30 september att vara klart, då alla tv-sända matcher under denna period valts ut.

Innan seriestart, 10 augusti, kommer programmet att spikas för perioden 1 oktober – 5 januari.

Senast 1 november meddelas programmet för perioden 6 januari – 3 mars.

Resterande tv-matcher kommer att meddelas minst fyra veckor i förväg, med start 1 februari.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.