Those were the days 23

Säsongen 75/76 var en säsong där Stoke City blandade och gav.

Höstsäsongen var ganska skaplig och resulterade i tio segrar, fem kryss och sex förluster. När serien vände låg man på åttonde plats, men endast tre poäng efter toppkvartetten QPR, Liverpool, Man United och Derby som alla hade 28 poäng. Vårsäsongen var dock lite sämre och resulterade bara i 16 inspelade poäng. I ligan hamnade man på en tolfte plats med 41 poäng, ganska klart distanserade från toppen. Titeln togs hem av Liverpool på 60 poäng, en poäng mer än tvåan QPR.

Dagens videoklipp är från två segrar mot Leeds United i ligan och mot Spurs i FA-cupen.

Stoke ställdes mot ligatrean Leeds i den åttonde omgången. Stoke gick till halvtidsledning med 2-0 genom mål av Terry Conroy och den inte alltför frekvente målgöraren Mike Pejic. Leeds kom igen im den andra halvleken och lyckades reducera och sedan kvittera till 2-2 genom två mål av Peter Lorimer. Matchen avgjordes till slut genom en praktfull halvvolley signerad Jimmy Greenhoff med kvarten kvar. 3-2 och två poäng bärgade.

I FA-cupens tredje omgång hade Stoke ordnat omspel efter 1-1 borta mot Spurs. I omspelet hamnade Stoke i underläge efter mål av Steve Perryman. Ian Moores kvitterade på hörna efter att ha blivit helt friställde efter en nickskarv vid första stolpen på en hörna. Med endast tre minuter kvar fick Stoke straff när en Spursback räddade Moores avslut med händerna. Geoff Salmons var en säker exekutor och gav Stoke 2-1, vilket skulle räcka till seger och avancemang till fjärde ronden.

Ian Moores skulle sedan bli en i raden av spelare som Stoke blev tvungna att sälja till följd av den ekonomiska krisen efter att det oförsäkrade läktartaket blåst bort under en storm. Moores såldes till just Spurs för 75 000 pund i augusti 1976, Moores gjorde även tio matcher i Landskrona Bois säsongen 1989.