Att glädja andra

Av Swedish Stokies Magnus Sjödahl

Att glädja andra!

Vad är viktigt i livet? Det kan såklart vara väldigt individuellt. För oss som läser detta förmodar jag att fotboll i allmänhet och Stoke i synnerhet kommer högt på listan. Det sägs ju att delad glädje är dubbel glädje och vad kan då vara bättre än att göra andra glada genom att dela med sig av något som har just med Stoke att göra. Att ha en tröja på sig från ett anrikt engelskt fotbollslag är kanske inte så märkvärdigt för oss som har möjlighet att köpa en sådan utan att behöva försaka något väsentligt. För många barn i världen är det däremot något ouppnåeligt.

Barnhemmet Bethesda Children Ministry, Nakuru, Kenya

När Swedish Stokies erbjöd oss medlemmar att kostnadsfritt få en uppsättning tröjor för att vidareförmedla dem till några som behövde uppmuntran så var jag snabb att anmäla mitt intresse. Mina tankar gick till barnen på barnhemmet Bethesda Children Ministry i Nakuru, Kenya.

Jag har genom åren på olika sätt stöttat verksamheten där. När jag fyllde jämnt senast arrangerade jag en insamling som en inbringade ett femsiffrigt belopp som gick till barnhemmet.

Jag kontaktade Bethesda och undrade om ett antal fotbollströjor skulle vara något man hade användning för. Självklart var svaret ja! Tack vare två volontärer från Sverige som ska tillbringa våren på barnhemmet har tröjorna nu kommit fram och redan använts. Tröjorna kommer inte att delas ut till barnen utan tillhöra barnhemmet för att kunna användas och vara till glädje för så många som möjligt under många år framöver.

Bethesda Children Ministry är ett projekt som arbetar för att möta och rehabilitera gatubarn som befinner sig i Kenyas fjärde största stad, Nakuru. På barnhemmet arbetar nio vuxna med att ta hand om de tjugo pojkar som bor där samt de barn som får skolundervisning här.

Projektet drivs av Evangelical Lutheran Church in Kenya och svensk huvudsponsor är Evangelisk Luthersk Mission. Bethesdas verksamhet är uppdelad i olika grenar där varje gren fungerar som en länk i en kedja som börjar där barnet befinner sig, det vill säga på gatan, och slutar när barnet/ungdomen är integrerad i samhället igen. Genom Bethesda får barnet växa upp i en trygg och kärleksfull miljö där de får sina grundläggande behov tillgodosedda, såsom mat, kläder, sjukvård och skolgång.

 

Sedan hösten 2011 har Bethesda också startat ett projekt för barn som bor i ett närliggande slumområde. Efter att personalen på Bethesda gjort ett besök på platsen upptäckte de, förutom fattigdom och misär, att det fanns många barn som aldrig fått chansen att gå i skolan. Därför bestämde sig Bethesda för att ta på sig uppdraget att hjälpa en del av barnen genom att starta en skolverksamhet. Varje dag går barnen från sitt hem i slummen till Bethesda där de förutom skolgång också får ett mål mat. Tanken med projektet är att barnen senare ska kunna slussas vidare till den vanliga skolan. Bethesda har även nyligen startat ett projekt för gatutjejer.

Jag vidarebefordrar ett varmt tack från barnen och personalen på Bethesda för tröjorna som blivit till stor glädje!

En kort film från Bethesda Children Ministry

Hälsar

Magnus Sjödahl

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.