Swedish Stokies supporterpresentation 27

Supporterpresentation 27. I rikets fjärde största stad, Uppsala, huserar Stokesupportern Anders Hiller.

 1. Namn och ålder: Anders Hiller, snart 54 år.
 2. Bostadsort: Uppsala.
 3. Några rader om dig (yrke, intressen etc): Jag har arbetat som ekonom i nästan 25 år. Men nu har jag sagt upp mig och vill hitta en ny väg. Ska arbeta som trädgårdsarbetare nu i sommar samt har registrerat en egen verksamhet där jag kan hjälpa de som startar egna företag (har bra erfarenhet). Jag är nog född in i idrotten då mina föräldrar hade sportaffär i Uppsala (av den gamla sorten).
  Började tidigt med fotboll och bandy själv och sedan 1988 då vi bildade vår egen innebandyförening, Sten Sture BK, så blev det min sport. Har varit ledare inom innebandy i 21 år och coachat över 1000 matcher har jag räknat ut. Är stolt över att vårt damlag som bildades 1993 och då kom sist i lägsta serien, 15 år senare kvalade till elitserien. Det var en rolig och lärorik resa som jag varit med på.
  Idag följer jag sporten noga – är allätare – men kan ibland även känna ett stänk av sorg över att penningkarusellen förstör idrottens själ. Jag är medarbetare i en lokal kyrka och där träffar jag unga och gamla och det berikar mitt liv.
 4. Varför håller du på Stoke City? Jag började spela fotboll som 7-åring, 1971. I den lokala föreningen Servia SK. Det första året spelade vi i en intern liga där vi själva döpte våra lag. Mitt lag kom att heta England och jag blev målvakt. Nånstans här började jag också se fotboll på TV så med Gordon Banks som förebild så låg det nära till hands att bli Stokesupporter redan då (England vann serien 1971 före andra storheter som Brasilien och AIK m fl).
 5. Hur många Stokematcher har du sett? Jag har sett fyra st. på plats. I Stoke har jag sett Norwich och Tottenham. I London har jag sett bortamatcher mot Chelsea och Arsenal. En rolig anekdot är att när Stoke mötte Norwich 2012, så var Paul Lambert bortalagets dåvarande manager. Jag fick vara med på presskonferensen efter matchen (har en vän i Stoke som hade ordnat detta) och jag minns att jag tyckte att Tony Pulis var väldigt karismatisk men Paul Lambert lågmäld och försiktig.
 6. Vilken är den bästa Stokematchen du har sett (live/på TV)? Semifinalen i FA-cupen mot Bolton, på Wembley, slår allt jag sett där Stoke varit inblandade. Vilken oerhörd match de presterade då med ett lag med starka karaktärer.                                                                                                                
 7. Vilket är ditt bästa Stokeminne?  Tottenham hemma i maj 2013, i samband med firandet av 150 år sedan 1863. Matchen förlorades förvisso men det som föregick matchen med parad av tidigare spelare var oerhört härligt. Inte minst när Gordon Banks passerade.
  Jag minns också när Alan Hudson var på Stamford Bridge då Chelsea mötte Stoke och han fick nån slags utmärkelse jag inte minns men däremot minns jag när han gick fram till bortasektionen och blev hyllad och hyllade tillbaka så att säga. Jag läste i samband med denna händelse i tidningen hur mycket stödet från Stokes supportrar alltid betytt för honom.
 8. Har du några andra favoritlag? Ja och alla börjar på S. Sirius, Storvreta och Sten Sture såklart!
 9. Vilka är dina favoritspelare i dagens Stoke? Jag säger nog Ryan Shawcross. Han får mig att tänka på när det var jobbigt att möta Stoke.
 10. Vilka är dina favoritspelare genom tiderna? Gordon Banks och Alan Hudson. Men jag vill också nämna den spelare jag under senare år beundrat så mycket för hans inställning och arbetskapacitet: Jonathan Walters.
 11. Hur ser din Stoke-drömelva genom tiderna ut? Gordon Banks, Mike Pejic, Ryan Shawcross, Dennis Smith, Eric Skeels, George Eastham, Alan Hudson, Glenn Whelan, Stanley Matthews, Jimmy Greenhoff och Ricardo Fuller.
Anders Hiller

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.