Stoke-West Bromwich 3-1

Det var inte snyggt. Det var inte bra. Men det gav tre poäng.

Stoke har inte haft marginalerna på sin sida den här säsongen. Men ett lag i motgång har sällan det. Därför var det extra skönt att Stoke trots allt hade lite flyt i matchen mot West Bromwich. För det var inte med ett imponerande spel som Stoke tog tre poäng. Det var nervigt ända fram till att Ramadan Sobhi kunde stöta in 3-1 i sista tilläggsminuten.

Embed from Getty Images

Stoke började annars matchen bäst och styrde matchen fram till att Joe Allen kunde styra in ett hårt skottinlägg från Crouch. Men efter målet backade Stoke hemåt och nervositeten kom krypande, West Bromwich hade en gyllene chans att kvittera, men som tur var tog de inte tillvara sina chanser. Det blev istället Choupo-Moting som i slutsekunderna av första halvlek iskallt kunde skjuta in 2-0 till Stoke efter att han blivit frispelad av Joe Allen och rundat målvakten. Allen och Choupu-Moting var under de första 45 minuterna Stokes bästa spelare.

I andra halvlek lyckades West Bromwich reducera i 51 minuten och efter det föll Stokes spel sönder och samman resten av matchen. Inte snyggt. Inte effektivt. Bara eländigt att se. Men som tur var var det två dåliga lag på arenan och West Bromwich fick aldrig in en kvittering. Det blev istället Ramadan Sobhi som befriande kunde gör 3-1 alldeles i slutet och Stoke kunde därmed ta tre oerhört viktiga poäng och poäng som kanske också lättar på trycket och som bidrar till bättre spel framöver. Stokes stora problem är dock att det alltför ofta går  långsamt. Stoke behöver få in fart i laget. Fler spelar som springer, fler som passar snabbare. Fletcher, Shawcross, Crouch med flera har stor rutin, men det går inte speciellt fort. Något som gör laget sårbara när de möter lag som har högt tempo. Och något som gör att kontringar inte är Stokes starka sida. De hade en idag. Det borde ha varit många fler.

Joe Allen, Choupo-Moting bäst idag över 90 minuter. Kul att Tom Edwards fick göra en bra match mot ett enklare motstånd.