Coventry-Stoke 2-1

Stoke åkte på en inte helt överraskande förlust mot Coventry i FA-cupen. Det här var en match som Stoke bara skulle vinna, men det finns inga självklara segrar och för ett lag som är i motgång är alla matcher svåra. Men det är ändå svårt att smälta hur förlusten gick till. Åter var det försvarsmissar som öppnade upp för Coventry att göra mål. Och åter sumpade Stoke klara målchanser. Då vinner man inga matcher. Stoke hamnade i underläge, kunde kvittera. Och ändå förlorade de matchen. Otroligt svagt!

Embed from Getty Images

Stephen Ireland gjorde comeback, men ska enligt radioreferatet inte gjort någon stor match. Föga förvånande då han inte spelat på länge. Ireland lär inte få många minuter framöver. Sedan blev tyvärr Geoff Cameron skadad och Stoke blev av med ännu en back. Få se hur allvarlig den skadan är. 

Nu när cup-spelen är över kan Stoke koncentrera sig på att klara sig kvar i ligan. Men då nästa match är mot Manchester United borta känns det inte som om frågan är om Stoke ska förlora, utan med hur mycket de förlorar. Sorgligt att det är så tankarna går.

Få se om Stoke får till några nyförvärv under januari och om de får behålla sina spelare. En som inte ser ut att vara på väg bort är Mark Hughes. Det hade varit bra om han hade fått gå i somras och då kunnat gå med äran i behåll över att han under sina år tagit Stoke vidare till en stabil Premier League-klubb. Som det ser ut nu kommer hans eftermäle inte bli alls lika bra.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.