Medlemsomröstning avslutad

Föreningen har haft följande medlemsomröstning:

Jag har fått in följande förslag från vår medlem Jim Thorstensson i Sölvesborg:

Skall “SS” registreras som ideell förening, då anser jag att man inte kan ha denna förkortning i protokoll mm. Protokollen blir då
mer officiella och typ allmänna.
SvS kanske en tänkbar förkortning, men finns garanterat mer förslag på det, om det skulle komma så långt.
Föreningens företrädare och medlemmar har från och till förkortat Swedish Stokies med SS och använt denna i olika sammanhang. Undertecknad och andra har genom åren haft en ganska avslappnad inställning till vilka associationer man kan göra avseende förkortningen SS.  SS är också den mest naturliga förkortningen av Swedish Stokies. Är det dock så att många av Er, och även andra, kommer att tänka på mindre smickrande historiska företeelser får vi kanske tänka om. I så fall kanske vi ska sluta med att använda förkortningen i föreningssammanhang, oavsett om föreningen registreras hos Skatteverket.
Jag tycker motionen föranleder en medlemsomröstning. Eftersom nästa medlemsmöte är i Stoke med ett begränsat antal medlemmar är det bättre att vi genomför den per email. Det går inte heller att genomföra den på bloggen eftersom icke-medlemmar då kan rösta. Jag har emailadresser till nästan alla medlemmar i Swedish Stokies. De jag inte har till är nästan uteslutande familjemedlemmar till några av Er. Jag vore tacksam om Ni vidarebefordrade frågan till dom. Eventuella andra medlemmar kontaktar jag på annat sätt. För den som senare vill se alla röster så skickar jag dom per mail till vederbörande.
Omröstningen avgörs genom enkel majoritet innebärandes att förslaget måste stödjas av mer än hälften av det totala antalet avgivna röster. Röstningen stängs om en vecka, fredagen den 31 juli k 15.00
Ska förslaget ovan bifallas, dvs att föreningens företrädare och medlemmar slutar att använda förkortningen SS, både i föreningsdokument och andra sammanhang?
Svara kort med Ja eller Nej. Vill ni motivera Er går det givetvis också bra.
34 stycken röstade ja och 2 stycken röstade nej. Vi slutar alltså använda förkortningen SS. Av motiveringarna så framkom det att någon förkortning inte behövs. Jag tycker Michael Gunnarssons motivering var klockren:
“Jag tycker som många före mig att vi ska skippa SS som förkortning för att hädanefter skriva Swedish Stokies och inte använda någon förkortning över huvudtaget eftersom vår förening är tämligen okänd utanför vår krets. Vi vill ju ändå sprida vårt goda namn och rykte…”
Tack till alla som röstade. Jag hoppas också att omröstningen sänder en signal till samtliga medlemmar att möjlighet till förändring finns. Har Ni synpunkter, förbättringsförslag mm hör av Er.  Det är Ni som bestämmer.
Trevlig helg
HC

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.