Gordon Banks hedersmedlem i Swedish Stokies

I samband med medlemsmötet i maj föreslog Micke Hjalmarsson att vi skulle försöka få kontakt med målvaktslegenden Gordon Banks för erbjuda honom ett hedersmedlemskap i Swedish Stokies, se protokollet från mötet som dom flesta av Er fått (har du inte fått det så maila  mig så skickar jag över det.) Motiveringen för detta var att Gordon Banks inte bara är världens bäste målvakt genom tiderna utan för att han också är anledningen till att många av våra medlemmar började att hålla på Stoke på 70-talet. Undertecknad fick i uppdrag att försöka få kontakt med Gordon Banks för fråga honom om detta.

Jag kontaktade först klubben men fick reda på att han var på semester och inte hade någon e-mail. Kontakterna med Gordon har därför skett via SCFC och jag fick häromdagen meddelandet att Gordon Banks “is delighted to accept the offer to be a honorary member of the Swedish Stokies,” Gordon Banks är därmed för alltid medlem nummr 5 i Swedish Stokies enligt föreningens bestämmelser om medlemsnummer för hedersmedlemmar.

Detta är utan tvekan en av de största ögonblicken i föreningens historia och jag kommer att skriva ett formellt välkomstbrev till Gordon och välkomna honom som medlem.

Har ni frågor, kontakta undertecknad.

Henrik

1 Comment

  1. Helt klart anledningen till att jag blev en Stokie. Som målvakt i ett knattelag runt 1970 fanns det inget alternativ. Och så var det coolt att hålla på något annat än de vanliga glory hunter-lagen…

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.