Sex nya spelare

Efter lång väntan och en hel del rykten släppte Stoke nyheten om sina första nyförvärv. Och det blev inte bara en spelare som får dra på sig Stoketröjan – det blev fem. Läs mer på https://www.stokecityfc.com/news/five-check-in. Bara dagen efter blev det klart med en spelare till, Stephen Ward. Se https://www.stokecityfc.com/news/ward-is-the-latest-new-arrival

2019-06-26

Stephen Ward

Bara dagen efter att Stoke värvat fem nya spelare kommer Stephen Ward in som fri transfer. Rutinerade 33-årige  Ward lämnar Burnley för att ge Stoke stadga och ett bra klimat i omklädningsrummet. Kan vara bra med en irländare i laget.

2019-06-25

Liam Lindsay

Skotske 23-årige mittbacken Liam kommer närmast från Barnsley. Innan det spelade han i Skottland för Partick Thistle även om han var utlånad till ett par andra klubbar under sin tid i klubben.

Adam Davies

Adam är från Wales och han spelade precis som Liam Lindsay i Barnsley innan Stoke skrev kontrakt med honom. Adam Davies är målvakt och är 27 år gammal.

Nick Powell

Stoke har haft svårt att hitta anfallare som gör mål för klubben. Kanske kan anfallaren Nick Powell från Wigan bli den som sätter bollarna. Innan Wigan spelade han först i Crewe mellan 2010-2012 innan Manchester United fick upp ögonen för honom. Han var sedan i United i 4 år, men fick bara spela nio matcher allt som allt och var oftast utlånad till andra klubbar. Efter först ett lyckat lån till Wigan där han stänkte in 12 mål säsongen 13/14 blev det ett par inte lika lyckade utflykter till Hull och Leicester innan Wigan köpte honom. Väl åter i Wigan förvaltade han deras förtroende med att göra 15 mål säsongen 17/18 i League One. Förra säsongen när Wigan tog klivet upp i Championship var han inte lika het, men gjorde ändå åtta mål. Kanske kan nu 25-årige Powell ta nästa steg i Stoke och visa att han är en målgörare att räkna med framöver.

Lee Gregory

Rutinerade Lee Gregory som tillbringat de senaste fem åren i Millwall där han har gjort 77 mål  är nu en Stokespelare. Millwall släppte honom och det blev Stoke som i kamp med Sheffield United och Derby lyckades värva honom. Kanske är en etablerad Championshipmålskytt precis det Stoke behöver för att hamna uppe i toppen? Låt oss hoppas det!

Jordan Cousins

25-årige mittfältaren Jordan Cousins är nu en Stokespelare. Han började sin karriär i Charlton där han spelade mellan 2013-2016. Under en period när han var i Charltons U21-lag tränades han också av Nathan Jones. Efter Charlton flyttade han till Queens Park Rangers. Han har kanske inte nått upp till sin hela potential då han dels har fått spela på flera olika positioner, men han har också haft skadebekymmer. Säsongen 18/19 såg dock bättre ut ändå tills han råkade ut för en knäskada under påskhelgen. Det här är en värvning som kan bli bra, men med skadebekymren finns det orsak till oro tyvärr. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.