West Ham – Stoke 0-0

En poäng borta mot West Ham är inte dåligt. Och som matchen utvecklade sig var det också helt rättvist.

West Ham börjar piggt och kommer fram långt på Stokes planhalva.Men Stoke, som får kkara sig utan en småskadad Shaqiri, kommer snabbt in i matchen och Marco van Ginkel lycka missa ett par riktigt bra målchanser under de första tio minuterna. Afellay verkart ha tagit Shaqiris plats på högerkanten och han har börjat bra, men missar de han frispelar blir det inga mål. 

Stoke styr spelet, men det händer inte så mycket i matchen. Efter 25 minuter är det fortfarande ganska avvaktande spel. Arnautovic har inte kommit in i matchen, det Stoke skapar sker på högerkanten där Afellay och Johnson gör bra ifrån sig. Mot slut av halvleken börjar det bli lite irriterat, Andy Carroll i West Hams anfall för en varning efter en knuff på Wollscheid och en stund senare får Pieters sin första varning för säsongen. På frisparken som följer Pieters gula kort blir det kaos i Stokes straffområde, men Butland kan till slut fånga in bollen ganska enkelt. Där kunde bollen lika gärna ha studsat in i mål. Och i slutminterna slarvar Shawcross och West Ham får ett friläge. Mrn Shawcross reparerar skadan med en utmärkt tackling. Shawcross ger dessutom bort en onödig frispark i ett för West Ham utmärkt läge precis innan halvridsvilan, men West Ham sumpar det läget som tur är. West Han pressar Stoke rejält i slutet och Stoke får vara tacksamma att de inte kan få in bollen. 

Andra halvlek

West Ham fortsätter att spela bra och de skapar chanser. Det självsäkra läckert spelande Stoke är långt borta för tillfället. Hughes gör det ända rätta och byter in Diouf efter tio minuter istället för van Ginkel. Det är nästan synd om van Ginkel som inte får till det i Stoketröjan. 

Sammanfattning

Stoke har svårt mot lag som på pappret, om än inte i tabellen, är sämre och då parkerade  West Ham ändå inte bussen som Sunderland seanst. Positivt är att Stoke håller tätt bakåt. Sedan Shawcross kom tillbaka har Stoke inte släppt in ett mål bakåt när han varit på planen. Men det negativa är att Stoke inte gör mål. 

Laguppställning
Jack Butland
Eric Pieters (gult kort)
Philipp Wollscheid
Ryan Shawcross
Glen Johnson
Geoff Cameron (ut 68)
Glenn Whelan
Marko Arnautovic
Marco van Ginkel (ut 56)
Ibrahim Afellay (ut 66)(gult kort)
Bojan Krkic

Avbytare
Charlie Adam (in 68)
Phil Bardsley
Mame Biram Diouf (in 56)
Jakob Haugaard
Joselu
Jon Walters (in 66)
Marc Wilson

Domare: Andre Marriner
Arena: Boleyn Ground
Publik: 34857

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.