Those were the days 43

Denna dag saluterar vi den gamla vänsterbackshjälten Mike Pejic som i dag blev 67 år ung. Congrats, Pej!

Pejic började i Stokes ungdomsled som sextonåring 1966 och kom att göra totalt åtta säsonger (1968-76) på seniornivå för Stoke City.

Pejic var en av hörnstenarna i Waddingtons framgångsrika lagbygge under början av 70-talet och var förstås med och vann Ligacupen 1972. Under 1974 fick Pejic även förtroendet att göra fyra landskamper för England. Tyvärr avslutades hans Stokesejour 1976, då han var en i raden av stjärnor (tillsammans med bl a Alan Hudson och Jimmy Greenhoff) som Stoke blev tvungna att sälja under 1976 för att finansiera det bortblåsta taket på Butler Street Stand på Victoria Ground. Det blev totalt 274 ligamatcher och sex mål för Pejic i Stokedressen innan han avrundade karriären med tre säsongen för Everton och en för Aston Villa. Pejic lade skorna på hyllan endast trettio år fyllda efter att ha haft en del skadeproblem i slutet av karriären. Han åkte bl a på två benbrott: ett i Stoke 1975 och ett i Everton 1978.

Efter karriären har Pejic arbetat som tränare samt för FA. Som 60-åring började han träna taekwondo och tog faktiskt hem ett VM-brons som 64-åring! Pejic är även återkommande fotbollskolumnist i The Sentinel.

Pejic var som sagt inte någon frekvent målgörare. I youtube-klippet nedan återfinns ett Pejicmål bland fem fina strutar från första hälften av 70-talet. Målgörarna i klippet är i tur och ordning: Terry Conroy (mot Arsenal), Jimmy Greenhoff (mot Arsenal och Derby), Alan Hudson (mot Man City) och slutligen Mike Pejic (mot Leeds). Pejics mål mot Leeds innebar 1-2 i den klassiska vändningen från 0-2 till 3-2 i februari 1974.

Om ni bara vill se Pejics kanon, så kan ni börja kolla efter 02.55.

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.