Those were the days 30

We always beat West Brom

1992/93 gjorde Stoke City sin tredje raka säsong i den tredje högsta divisionen, som fr o m detta år benämndes division II.

Stoke inledde säsongen lite småskakigt med endast en vinst efter sju omgångar. Inför den åttonde omgången hade man spelat tre raka oavgjorda och huserade på 17:e plats, tolv poäng efter ligaledande West Bromwich som också skulle stå för motståndet i den åttonde ronden.

Stoke vann med 4-3 efter mål av Steve Foley, Kevin Russell (2) och Ian Cranson.

Steve Foley kvitterade till 1-1 i första halvlekens sista minut. I den andra halvleken dröjde det mindre än en halvminut innan Kevin Russell lyckades ge Stoke ledningen med 2-1. Notera att West Brom hade avspark! Stoke hamnade på nytt i underläge efter två West Brom-mål. Med kvarten kvar gjorde kom Russell fri, rundade keepern och rullade in sitt andra mål och utjämnade därmed till 3-3. I den 83:e minuten nickade sweepern Ian Cranson in 4-3 på hörna och segern var ett faktum.

Detta var Stokes fjärde raka utan förlust och nu skulle det dröja innan Stoke fick bita i gräset nästa gång. Man var faktiskt obesegrade i ligan under nästan ett halvår. 25 raka ligamatcher (varav 17 vinster) utan förlust från 5 september 1992 innan man åkte på däng borta mot Leyton Orient, 27 februari 1993.

Denna långa svit gav förstås resultat. Stoke vann ligan och kunde kvittera ut ett avancemang till division I.