Swedish Stokies supporterpresentation 50

Vi rundar av året med supporterpresentation nr 50. Det känns mer än lämpligt att avsluta med att låta Swedish Stokies hedersmedlem Henrik Claesson presentera sig.

 1. Namn och ålder: Henrik Claesson, 48 år.
 1. Bostadsort: Vetlanda.
 1. Några rader om dig (yrke, intressen etc): Jag jobbar som företagsrådgivare på en bransch- och arbetsgivarorganisation inom el- och vvs-branschen, Installatörsföretagen, i huvudsak med arbetsrätt, kollektivavtalsförhandlingar och entreprenadjuridik. Lägger därutöver den mesta tiden på uppdrag inom fotbollen som ungdomsledare och styrelseledamot i Hvetlanda GIF. Numera är jag också ungdomsledare inom handbollen. Engelsk fotboll i allmänhet och Stoke City i synnerhet har alltid varit mina stora intresse. Jag har nog blivit lite av en anglofil med åren.
 1. Varför håller du på Stoke City? Jimmy Greenhoff. Farsan kollade på Tipsextra i december 1974 när Stoke vann med 3-0 borta Birmingham. Greenhoff gjorde två mål varav det ena är det där klassiska volleymålet.                                                                                                                                                                                                                                                              
 1. Hur många Stokematcher har du sett? Jag har dålig koll på detta men skulle tippa att jag sett ca 90 matcher på plats.
 1. Vilken är den bästa Stokematchen du har sett (live/på TV)? TV: Svårt. På TV är det ju svårt att bortse från 6-1 hemma mot Liverpool för några år sedan. Live drar jag till med Southend borta i november 1995 därför att det var så oväntat. Stoke hade vunnit med 5-0 hemma mot Luton helgen innan men annars börjat säsongen dåligt. Mot Southend låg Stoke under två gånger men vände och vann med 4-2. Simon Sturridge gjorde hattrick. Happy Days.     
 1. Vilket är ditt bästa Stokeminne? Svårt igen. Det finns många bra minnen och många dåliga minnen. Det är dock mycket svårt att inte säga uppflyttningen till Premier League 2008. Jag var i många år tämligen övertygad om att jag aldrig skulle få uppleva Stoke i högsta ligan igen. Det var en overklig känsla att befinna sig i Stoke den där dagen när vi spelade oavgjort mot Leicester och gick upp. I övrigt vill jag nämna seriesegern 1993, min första match med Stoke då vi vann mot Värnamo med 2-0 sommaren 1988 samt mitt första besök i Stoke 1989 då vi spelade 2-2 mot Watford.
 1. Har du några andra favoritlag? Jag följer Halmstads BK och Hvetlanda GIF.
 1. Vilka är dina favoritspelare i dagens Stoke? Jack Butland, Charlie Adam och Saido Berahino.
 1. Vilka är dina favoritspelare genom tiderna? Jimmy Greenhoff, George Berry, Carl Saunders, Mark Stein, Ricardo Fuller och Rory Delap.
 1. Hur ser din Stoke-drömelva genom tiderna ut? En helt omöjlig uppgift och får jag samma fråga om en månad blir säkert svaret annorlunda men jag gör ett försök. Uppställningen får bli 4-4-3. Peter Fox – John Butler – George Berry – Ian Cranson – Clint Hill – Rory Delap – Carl Beeston – Nigel Gleghorn – Carl Saunders – Mark Stein – Ricardo Fuller

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.