Swedish Stokies supporterpresentation 48

Supporterpresentation nr 48 tar oss till rikets fjärde största stad, Uppsala.

 1. Namn och ålder: Jens Johnsson, 50 år.
 2. Bostadsort: Uppsala.
 3. Några rader om dig (yrke, intressen etc): Jag arbetar som ekonomichef på Capio Medocular. Mina främsta intressen är fotboll, historia och ja, fotbollshistoria.
 4. Varför håller du på Stoke City? Den första Tipsextramatchen jag kommer ihåg var mellan Derby och Stoke, 15 mars 1975. Min brorsa höll på Derby i den matchen och därmed var mitt val givet. Stoke hamnade i underläge, men vände och vann med 2-1 efter att Jimmy Greenhoff nätat två gånger sista kvarten. Kommer inte ihåg särskilt mycket av matchen förutom just att Stoke vann och att Greenhoff hängde två baljor. Har dock letat fram ett klipp från youtube. Kolla planen! Baseball Ground var känd för att vara väldigt sank under vintern, men detta är något i hästväg.
 5. Hur många Stokematcher har du sett? Jag är uppe i 34 matcher, inklusive en match med härliga Stoke City Ladies.
 6. Vilken är den bästa Stokematchen du har sett (live/på TV)? Jag har flera favoritmatcher live: 2-0 mot Man Utd på Boxing Day 2015 och 4-3-vinsten borta mot Everton två dagar senare är de två som ligger högst på listan. Sedan kommer nog FA-cupfinalen 2011. Även om det gick åt skogen så var det en häftig upplevelse att få se Stoke på Wembley.
  På TV är det Stoke-Bolton i FA-cupsemin (5-0), utspelningen av Man City i december 2015 (2-0) och överkörningen av Liverpool (6-1).
 7. Vilket är ditt bästa Stokeminne? Jag har haft så trevligt vid alla besök i Stoke, så det är svårt att pricka in något specifikt bästa Stokeminne. Det får nog bli någon av alla suveränt trevliga medlemsresor. Medlemsresan hösten 17 var väldigt lyckad med två ligamatcher, träff med Shaqiri, bryggeribesök i Burton och ett kanontrevligt möte med grabbarna från SCOBA: Terry Conroy, Denis Smith, John Mahoney, Harry Burrows, George Jackson och John Ruggiero.
  Medlemsresan hösten 18 var också en väldigt rolig resa: två ligamatcher, en träff med Rory Delap och Dean Crowe, en dag i Nottingham (Notts County-Carlisle) och en härlig söndag då vi såg Stoke City Ladies slå Hull med 4-1..
 8. Har du några andra favoritlag? I första hand IFK Göteborg (även här supporter sedan 1975!) och Barcelona. Är också lite svag för Atalanta, Kaiserslautern och St Pauli. I andra sporter: Leksand och Green Bay Packers..
 9. Vilka är dina favoritspelare i dagens Stoke? I första hand Ryan Shawcross och Joe Allen. Har alltid haft en svaghet för trotjänare och lojala spelare. Jack Butland och Crouchy ligger också bra till hos mig. Sam Clucas kan komma att bli en favorit. Jag är väldigt imponerad av det han presterat sedan han kom tillbaka från sin skada..
 10. Vilka är dina favoritspelare genom tiderna? Jimmy Greenhoff är min förste och störste Stokehjälte. Därefter kommer en drös av andra gamla hjältar (Gordon Banks, Denis Smith, Terry Conroy, Mike Pejic m fl) och sedan de inte fullt lika gamla hjältarna (Ricardo Fuller, Liam Lawrence, Rory Delap m fl)..
 11. Hur ser din Stoke-drömelva genom tiderna ut? Skulle helst vilja ta ut flera elvor, men här kommer min drömelva med Class of 72 som bas: Gordon Banks – Jackie Marsh, Denis Smith, Ryan Shawcross, Mike Pejic – Terry Conroy, Alan Hudson, Steven Nzonzi, Stanley Matthews – Ricardo Fuller, Jimmy Greenhoff. Manager för drömelvan är naturligtvis Tony Waddington.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.