Swedish Stokies supporterpresentation 43

Supporterpresentation nr 43 tar oss till den kungliga huvudstaden där Stokesupportern David huserar.

 1. Namn och ålder: David Flatbacke-Karlsson, 22 år.
 2. Bostadsort: Stockholm (men hänger även en hel del i Örebro).
 3. Några rader om dig (yrke, intressen etc): Brinner för skrivandet och arbetar heltid som ekonomijournalist och webbredaktör just nu. Skriver även en del sport och driver ett e-handelsföretag som projekt vid sidan av. Gillar entreprenörskap, börs, aktier, ekonomi och musik. Men är kanske allra främst en riktig sportnörd som bland annat gillar den engelska fotbollen och landet i sig.
 4. Varför håller du på Stoke City? Jag har, av och till, varit intresserad av Stoke City sedan jag var liten. Klubben har funnits med i flera generationer och min pappa, PeKå Englund, har någonstans lyckats föra det vidare. Dock är jag knappast den som ser alla matcher eller kan vilken uppställning som är bäst för dagen. På senare år har jag mest snackat om Stoke med pappa, sett någon match på Viaplay och läst lite artiklar på webben, men nu ska jag försöka bättra mig. Att vara med i Swedish Stokies och gruppen på Facebook är en bra start.
 5. Hur många Stokematcher har du sett? Tre stycken live (och en hel del på tv). Ipswich Town hemma 23 februari 2008, Manchester City borta 26 oktober samma år och Wigan Athletic hemma på nyårsafton 2011.
 6. Vilken är den bästa Stokematchen du har sett (live/på TV)? Var speciellt att se hemmamötet med Ipswich som elvaåring. Mitt, och pappas, första besök på Britannia Stadium och en av mina första matcher i England någonsin. Liam Lawrence gjorde matchens enda mål – en riktig kanon – mot Ipswich med Jonathan Walters i uppställningen. Mäktig stämning i takt med att positionen i toppen av Championship befästes. Kändes som om goda tider verkligen lurade runt hörnet.
 7. Vilket är ditt bästa Stokeminne? Från samma match som ovan. Vi träffade en rutinerad vaktmästare som släppte in oss på arenan före matchen. Han drog massa historier som intresserade pappa, samtidigt som jag knappast förstod någonting (skratt). Vi fick komma in i omklädningsrummet, känna på gräset och se katakomberna i Britannia Stadium bara någon timme före avspark. Otrolig atmosfär. Jag fick hålla i Shawcross tröja och hamnade sedan på målvakten Marton Fulops plats. Rätt säker på att det var hans enda framträdande, på bänken, innan Sunderland kallade tillbaka honom från lånet. Han hade en enormt stor och häftig tröja. Kändes väldigt ledsamt att läsa om hans bortgång för ett par år sedan, bara 32 år gammal.
 8. Har du några andra favoritlag? Örebro SK, inom alla sporter men främst fotboll, Färjestad BK, Aspudden-Tellus och 1. FC Köln. Följer även en hel del andra engelska fotbollslag, inte minst i lägre divisioner, i viss mån, går på många lokala matcher i division 1 i Örebro och håller ett öga på Chicago Blackhawks i NHL. Kan nämna fler, men nöjer mig nu, haha.
 9. Vilka är dina favoritspelare i dagens Stoke? Har alltid gillat Jack Butland och Ryan Shawcross – trots att den sistnämnde fått en del kritik på sistone. Viktiga pjäser i jakten på en snabb återkomst till Premier League. Peter Crouch har varit med sedan jag började följa fotboll och någonstans är det roligt att han är kvar. Hoppas mycket på nyförvärv som Tom Ince, James McClean och Benik Afobe. På längre sikt kan Josh Tymon förhoppningsvis blomma ut.
 10. Vilka är dina favoritspelare genom tiderna? Asmir Begovic, Robert Huth, Rory Delap, Ricardo Fuller och Jonathan Walters smäller, utöver Butland och Shawcross, högt. Sedan ska inte Glenn Whelan och Charlie Adam glömmas av. Finns många fler. Liam Lawrence gillar jag kanske mest för klassmålet mot Ipswich som jag såg på plats.
 11. Hur ser din Stoke-drömelva genom tiderna ut? Jag litar på min fars omdöme här. Ge mig några säsonger så bjuder jag på en egen. 🙂
Stoke och Tintin – kan det bli bättre?

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.