Swedish Stokies supporterpresentation 36

Supporterpresentation nr 36 för oss till Halmstad där vi möter Stokesupportern och Svenskafansredaktören Håkan Hoffert.

 1. Namn och ålder: Håkan Hoffert, 55 år.
 2. Bostadsort: Halmstad.
 3. Några rader om dig (yrke, intressen etc): Jobbar som IT-tekniker sedan ett antal år tillbaka. Intressen förutom fotboll (Stoke och HBK) är: Alla möjliga resor till olika ställen i världen. Vandringar i Sverige och utomlands. Dessutom försöker jag hålla igång med olika typer av träning. Får ibland för mig att göra Vasaloppet, Vätternrundan, Kebnekaise-bestigning eller andra tokigheter.
 4. Varför håller du på Stoke City? Säkert som så många andra, Tipsextra i början på 70-talet då man fastnade för det härliga lag vi hade då. Det har varit många ups and downs ihop med Stoke men jag har aldrig ångrat mitt val. Hur kul är det hålla på ett lag som förväntas vinna varje helg?
 5. Hur många Stokematcher har du sett? Live 13 stycken. Har på dessa fått uppleva 9 segrar, 2 oavgjorda och endast 2 förluster.
 6. Vilken är den bästa Stokematchen du har sett (live/på TV)? Live måste vara Bolton i FA-cupens semifinal där vi krossade dem med 5-0. Fast upphämtningen borta mot ett då starkt Aston Villa till 2-2 under debutsäsongen i Premier League kommer inte långt bakom.
  Om jag ska välja en på TV med så finns det desto fler att välja på. Många hemmatcher under första Premier League-säsongen så klart. Det var en sådan känsla den där säsongen, det var vi mot världen. Vem kommer inte ihåg känslan när vi vann på övertid mot Villa i första hemmamatchen. Den där otroliga hemmamatchen mot Spurs där hur mycket som helst hände eller vinsten mot The Arse.. Sedan kan man ju inte komma ifrån att segern med 6-1 mot Liverpool var rätt bra.
 7. Vilket är ditt bästa Stokeminne? Frågorna blir svårare och svårare. Första besöket i Stoke går ju inte att komma från att det var ett speciellt minne. Och två segrar fick jag uppleva den gången. Även att uppleva Stoke två gånger på Wembley inom kort tid var ett härligt Stokeminne den där våren 2011. Även om det blev förlust i finalen så var det en mäktig upplevelse att se Stoke live i en FA-cup final. Får man göra det någon mer gång?
  Och uppflyttningen till Premier League…
  Och ligacupfinalsegern mot Chelsea…
 8. Har du några andra favoritlag? Halmstads BK följer jag så klart. Det är ju laget i mitt innersta hjärta sedan man var liten grabb. Besöker hemmamatcherna på Örjans Vall frekvent, missar ett fåtal matcher. Åker även på någon bortamatch då och då.
 9. Vilka är dina favoritspelare i dagens Stoke? Nu vet man ju inte vilka som kommer att vara kvar, det är en turbulent tid efter nedflyttningen. Ryan Shawcross har varit en favorit länge, tänk att han varit med ända sedan uppflyttningen till Premier League. En legend i Stoke City enligt mig.
 10. Vilka är dina favoritspelare genom tiderna? Väljer en i varje lagdel. Gordon Banks, Ryan Shawcross, Alan Hudson och Jimmy Greenhoff.
 11. Hur ser din Stoke-drömelva genom tiderna ut? Väljer en rätt offensiv uppställning. Och väljer bara spelare som jag sett spela i Stoke (live/tv), annars hade ju givetvis Sir Stan varit med.
  Banks
  Jackie Marsh, Ryan Shawcross, Denis Smith, Mike Pejic
  Rory Delap, Alan Hudson, Peter Hoekstra
  Ricardo Fuller, Jimmy Greenhoff, Terry Conroy
Håkan Hoffert

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.