Swedish Stokies supporterpresentation 20

Supporterpresentation nr 20. En av gubbarna som varit med från start i Swedish Stokies: Stefan Thorén.

 1. Namn och ålder: Stefan Thorén, 47 år ung.
 2. Bostadsort: Sollentuna – har aldrig bott utanför kommungränsen.
 3. Några rader om dig (yrke, intressen etc): Lagerarbetare. Lika tråkigt som det låter. Intressen; följa Stoke och resa runt i England för att se främst Stoke, men även andra matcher (intresset för detta har ökat markant de senaste åren). Musik är ett stort intresse, då jag går på konserter rätt så frekvent, och har dessutom spelat trummor i över 20 år (och varit med i två band). Går på mycket DIF-matcher i fotboll och hockey, och stöttar mina lokala lag i Sollentunatrakten, främst Helenelunds IK Bandy.
  Värdelöst vetande: extremt intresserad av geografi och kartor, och kan rabbla huvudstäder och länder tills folk tappar hakan, om andan faller på.
 4. Varför håller du på Stoke City? När jag var “knatte” och spelade fotboll i Helenelunds IK skulle jag välja ett lag att heja på, men ville absolut inte ta ett lag som någon annan redan hejade på, så lag som Arsenal, United, Spurs, West Ham, Liverpool mm föll ju bort på en gång. Tittade i tabellen och såg ett lag med ett coolt namn, Stoke! Att det dessutom började på samma två bokstäver som i mitt namn, samt även mina inititaler, gjorde inte saken sämre. Efter mitt val dök Stoke upp på Tipsextra lite senare och när jag såg att de spelade i polkagrisrandiga tröjor var jag såld på riktigt!
 5. Hur många Stokematcher har du sett? Totalt antal “riktga” a-lagsmatcher (liga, cuper, Europacup) 52 matcher. Med reservlag (2), vänskapsmatch (1), uppvisningsmatch (1) och dammatch (1) blir det 57 stycken, så det beror på hur man vill räkna.
 6. Vilken är den bästa Stokematchen du har sett (live/på TV)? Live: solklart 5-0 mot Bolton på Wembley, semifinal i FA-cupen, april 2011. På tv: Leeds-Stoke 0-4, oktober 2006.
 7. Vilket är ditt bästa Stokeminne? Hur många som helst, kan inte precisera. Det var ju magiskt att åka till Stoke första gången någonsin (1997), och att ha varit på Victoria Ground och ha sett en match (Stoke-Reading, påsken 1997). Sen har det varit en fantastisk resa att träffa så mycket folk, både svenska Stoke-fans, och allt trevligt folk i England och Stoke-on-Trent i synnerhet. Man kan väl säga att om jag skulle skriva en bok om alla minnen så skulle det bli en rejäl telefonkatalog! 🙂
 8. Har du några andra favoritlag? Ja, en jävla massa faktiskt! I Sverige: Helenelunds IK och Djurgårdens IF (samt flera andra lokala lag i och runt Sollentuna i flera sporter). I England har jag alltid haft Northampton Town som andralag efter Stoke (sedan tidigt 80-tal), och Runcorn Linnets i amatörserierna (sedan sent 80-tal).
  I Skottland har jag Dunfermline Athletic som nummer ett, men det finns andra lag jag också har lite koll på i den ligan. Sen har man väl samlat på sig en hel del fotbollslag i hela världen som man åtminstone kollar hur det går för i tabellerna, men inte har någon koll på spelare mm. 
 9. Vilka är dina favoritspelare i dagens Stoke? Det får väl bli Jack Butland hittills denna säsong. Tyvärr en tung säsong och inte många har utmärkt sig så mycket positivt. Hoppas det blir bättre!
 10. Vilka är dina favoritspelare genom tiderna? När jag växte upp och började lära mig om spelarna i Stoke var målvakten Peter Fox den största favoriten. Mickey Thomas var ju en skön lirare, (med lite halvsuspekta projekt han sysslade med utanför planen), och de åren Stoke blev bättre och bättre i Championship, för att slutligen gå upp i Premier League för att etablera sig var Ricardo Fuller i mina ögon den klarast lysande stjärnan, utan tvekan.
 11. Hur ser din Stoke-drömelva genom tiderna ut? Gordon Banks – Mikael Hansson, Ryan Shawcross, Denis Smith, Ian Cranson – Stanley Matthews, Carl Beeston, Paul Ware, Peter Hoekstra – Mark Stein, Ricardo Fuller

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.