Swedish Stokies supporterpresentation 17

Supporterpresentation nummer 17. The one and only Nisse Scherman.

 1. Namn och ålder: Nisse Scherman 68 år.
 2. Bostadsort: Bredäng i Stockholms kommun.
 3. Några rader om dig (yrke, intressen etc): Pensionerad bokhandlare. Styrelseledamot i Svenska Deckarakademin. Sysslat med dart sedan 1967. Började som spelare, fortsatte med att starta Stockholms- och Svenska Dartförbundet. Gav ut Sveriges första Darttidning med start 1978. Var framgångsrik förbundskapten under hela åttiotalet. Avslutade karriären med ett långvarigt ordförandeskap i landets utan motstycke mest framgångsrika klubb Stockholm Super Darts Club (SSDC). Gift med Lena sedan 40 år. Två döttrar och tre barnbarn som alla är givna medlemmar i Swedish Stokies. Har dessutom en självpåtagen titel i Swedish Stokies – Chief Flat Cap. Jag sysslar även med Groundhopping i London, jag försöker att se så många Londonlag som möjligt som inte spelar i Premier League. Även pubhopping är en liten hobby, speciellt i London. Jag har snart bokat av de bästa med utgångspunkt från boken Londons 88 bästa pubar. Anglofil – har varit i England mer än 100 gånger. 
 4. Varför håller du på Stoke City? Det enkla och korrekta svaret är Gordon Banks, världens genom tiderna bästa fotbollsspelare. När jag såg honom var det ett självklart val. 
 5. Hur många Stokematcher har du sett? Ett trettiotal. Var första gången i Stoke 1972, med dartlandslaget, utan att hinna på fotboll. Annars har det blivit en del matcher i Stoke och nästan lika många i London. Har varit med på alla organiserade medlemresor. 
 6. Vilken är den bästa Stokematchen du har sett (live/på TV)? Stoke – Arsenal 16 januari 2016. Det blev 0-0. Jag och hustrun var på plats – jag hade vunnit supporterlotteriet. Arsenals bästa spelare var målvakten Peter Cech, vilket säger allt om Stoke. Hustrun satt för övrigt och spelade Word Feud under matchen. Hon kan på sin höjd heja på Södertälje SK – i ishockey. Men hon är som tidigare sagt medlem i Swedish Stokies. Hon känner antagligen en viss sympati.
 7. Vilket är ditt bästa Stokeminne? Mina bästa minnen är alla de fantastiskt trevliga medlemsresorna. Jag tröttnar aldrig på dem, vi Stokiesar är ett riktigt kamratgäng. Hygglos!
 8. Har du några andra favoritlag? Mina andra favoritlag är Djurgårdens IF i Sverige och Mariehamn i Finland. Andra ligor lämnar mig oberörd.
 9. Vilka är dina favoritspelare i dagens Stoke? Min favoritspelare idag är Joe Allen.
 10. Vilka är dina favoritspelare genom tiderna? Självklart är min favoritspelare genom alla tider, i alla sporter, klubbar och landslag, den nu 80-årige Gordon Banks. 
 11. Hur ser din Stoke-drömelva genom tiderna ut? Gordon Banks – Mike Pejic, Denis Smith, Ryan Shawcross, John Malkin – Stanley Matthews, Terry Conroy, Joe Allen, Xherdan Shaqiri – Freddie Steele, Jimmy Greenhoff 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.