Sunderland-Stoke 2-0

Ännu en bortamatch för Stoke och chansen till seger borde varit stor. Sunderland har inte imponerat hittills under hösten och tre nya poäng hade tagit Stoke till övre halvan av tabellen. Men en utvisning på Ryan Shawcross i början på andra halvlek gjorde att Sunderland kunde ta hem segern.

Mark Hughes startuppställning har uppenbarligen börjat sätta sig, han startar åter med samma lag som i de senaste matcherna och det är svårt att argumentera mot honom då resultaten har kommit. Det vore dock skönt om Stoke kunde öka målproduktionen och om det kreativa mittfältet med Bojan och Shaqiri skulle kunna hålla spelet uppe en hel match. Nu har det även vid segrarna blivit väl spännande för att det ska kännas helt bekvämt.

Stoke börjar matchen bra, med ett snabbt kortpassningsspel håller de bollen högt upp på Sunderlands planhalva. Sunderland, som borde fått ett större självförtroende efter segern senast mot Crystal Palace, försöker föra spelet, men de är klart störda av Stoke. Men efter den första kvarten jämnas spelet ut, Stoke spelar lite mer försiktigt. Håller positionerna bakåt för att inte släppa till onödiga luckor.

Matchens första halvchans tillfaller Sunderland, snabbt spel vid Stokes straffområde ger Jermain Defoe skottläge, ett skott som tur är rullar en bit utanför.

Stoke är vassa på den offensiva högerkanten med Shaqiri. Han utmanar Sunderlands resliga back Kaboul, men kommer inte förbi honom. Varken Shaqiri eller Stoke har hittat igenom Sunderlands kompakta försvar än. Stoke rullar mycket boll några meter utanför straffområdet, men får inte till den avgörande passningen. Efter en dryg halvtimme kommer chansen!  En snabb omställning, Pieters slår ett perfekt lågt inspel till Walters som missar. Där borde han ha gjort mål.

I slutet av första halvleken får Sunderland en farlig frispark efter att Shawcross fällt en spelare och fått gult kort. Som tur är sumpar Sunderland chansen och halvleken rinner iväg och slutar mållöst.

Stoke har spelat snyggt, men väl i offensiv position har de gått över till ståfotboll med passningar i sidled. Snabbare spel, fler skott och bättre inlägg så kan andra halvlek bli roligare. Kanske dags för Diouf att kliva in på banan för att få upp tempot. Och då Adam har en varning i bagaget kunde det vara läge att ta in Afellay istället.

Andra halvlek

Andra halvleken börjar riktigt dåligt, Shawcross får sin andra varning, hårt dömt med Stokeögon sett då Shawcross var klart först på bollen, och Stoke får spela med tio man. Som ett resultat av utvisningen får Bojan gå ut och Cameron kommer in istället. Spelet kommer nu öppnas upp och Sunderland kommer att lyfta upp sitt spel, vilket kan ge chanser till kontringar. En småskadad Sebastian Larsson får gå ut för Sunderland efter knappa tio minuter, han hade ingen höjdarmatch. Sunderland trycker på rejält och skapar flera bra chanser. Butland får göra ett par fina räddningar för att hålla kvar Stoke i matchen.

Sunderlands offensiv mattas, Stoke hittar sina positioner efter utvisningen och bytena och kan hålla ihop spelet och laget bättre. 20 minuter kvar. Om Stoke får med sig en poäng får de vara nöjda. Sunderland verkar satsa allt för att få till en straff, så fort de är i straffområdet kastar spelarna sig dramatiskt med vädjande ögon på domaren. Domaren Dean har än så länge inte gått på fulknepen, hoppas han kan hålla koncentrationen uppe den återstående kvarten.

I 82 minuten får Sunderland till slut hål på Stoke. En frispark till höger utanför straffområdet slås snett bakåt och Patrick van Aarnholt får till ett fint skott. Ett par minuter senare gör Sunderland två-noll. Duncan Watmore gör en bra löpning på högerkanten och från snäv vinkel dundrar han in den utökade ledningen. Trista minuter för Stoke och Sunderland kan gå vinnande ur den här matchen.

Sammanfattning

Ingen stormatch av Stoke. Första halvleken ok om än lite loj. Andra halvlek styrs av Shawcross utvisning. Men Stoke har sig själva att skylla. Gör de inte mål vinner de inga matcher. Och åter, när Stoke är på gång lägger de sig platt mot ett sämre motstånd. En trist trend den här hösten. Nu är det bara att ta nya tag inför veckans cupmatch mot Sheffield Wednesday.

Mål

Sunderland: Patrick van Aarnholt (82), Duncan Watmore (85)

Laguppställning:

Jack Butland
Glen Johnson
Philipp Wollscheid
Ryan Shawcross (gult kort 42)
Eric Pieters (gult kort 81)
Charlie Adam (gult kort 34) (ut 85)
Glenn Whelan
Shaqiri (ut 64)
Bojan Krkic (ut 52)
Marko Arnautovic
Jon Walters

Avbytare:

Jakob Haugaard
Mark Wilson
Afellay (in 85)
Marco van Ginkel
Mame Biram Diouf (in 64)
Geoff Cameron (in 52)
Peter Crouch

Domare: Mike Dean
Arena: Stadium of Light
Publik: 41516

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.