Stoke-West Ham 0-0

Vare sig Stoke eller West Ham lyckades få in bollen och matchen slutade tämligen rättvist 0-0. Mest glädjande under dagen var att Jack Butland inte bara vara tillbaka, han gjorde också en riktigt bra match.

Mark Hughes framtid har börjat se allt mer oviss ut och efter dagens match lär inte hans aktier ha ökat speciellt mycket. Stoke öppnade bäst mot ett formsvagt West Ham, men Stoke kunde inte få till några klara målchanser. Bäst chans fick Berahino, men inte heller den här gången lyckades han göra sitt första mål för Stoke. Berahino var en prestigevärvning för Hughes och hade han kommit in i lager tidigare kanske han gjort bättre från sig. Det han har visat hittills har varit alltför svagt. Skapligt spel stundtals, men han kommer lite fel, är aningen steget efter. Kanske kommer Hughes tålamod med Berahino betala sig till nästa säsong. Vi kan åtminstone hoppas det.

I målet var Jack Butland åter tillbaka. Och till skillnad mot matchen mot Swansea fick han den här gången hålla nollan och han gjorde en alldeles utmärkt match. Lee Grant växte under sin tid som förstemålvakt, men det är svårt att se att inte Butland kommer bli det självklara målvaktsvalet framöver.

Eric Pieters fick efter flera tveksamma ingripanden på sistone sitta på bänken och Muniesa fick hoppa in i stället. En klart ok match från hans sida. Stoke kommer dock behöva förstärka ytterbackarna. Glen Johnson börjar bli till åren och vare sig Muniesa, Pieters eller Bardsley räcker riktigt till.

På mitten huserade Joe Allen och Geoff Cameron. En godkänd insats från dem, men Stoke behöver även förstärka innermittfältet inför hösten. Imbula verkar vara helt borta ut leken och Adam, Cameron och Allen är inte bra nog för att ta Stoke till en högre nivå.

Arnautovic och Shaqiri hade inte sina bästa dagar. Gott om felpass och Shaqiri föll hela tiden alltför enkelt i sin jakt på billiga frisparkar. En Stokespelare ska stå på benen och spela fotboll! I slutet av matchen lyfte sig Shaqiri ett snäpp och slog framförallt ett lysande inspel till Arnautovic som så när kunde få in bollen. Men visst borde Hughes ha modet att ta ut Shaqiri och Arnautovic när deras spel haltar och ta in Sobhi istället.

På plats under matchen var också ett stort antal Swedish Stokies. Under fredagen fick de på Tollgate träffa flera gamla Stokelegender och på Swedish Stokies Facebooksida har vi kunnat följa deras uppladdning före matchen. Jag misstänker att de trots det oavgjorda resultatet och en del tveksamheter i Stokes spel kommer att få en trevlig kväll. Skål till er!

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.