Stoke möter Coventry i FA-cupen

Stoke fick inte möjligheten att möta Port Valet i FA-cupens tredje omgång utan det blev istället en match mot Coventry. 6 januari kl 16 är det preliminära datumet och tiden och utspelas på Ricoh Arena i Coventry.

Coventry City FC är ett av de klassiska engelska lagen grundat 1883. När laget åkte ur Premier League 2001 hade de spelat i högsta divisionen i 34 år. Efter har det bara gott utför med laget. 2012 åkte de ned till League One och till den här säsongen är det League Two som gäller. Under Swedish Stokies medlemsresa hösten 2016 åkte delar av sällskapet till Coventry och såg matchen mot Sheffield United. En match som blivit känd då publiken blåste i visselpipor under helat matchen och stormade planen i protest mot ägarna SISU.

Stoke har mötte Coventry tidigare i FA-cupen. 1987, året Coventry vann pokalen, slog de Stoke på vägen i femte omgången med 1-0.

Stoke mötte Coventry första gången 1911 och Stoke fick då stryk med 3-2, men senaste gången de möttes 2008 var det Stoke som vann som vann med 2-1. Och det ska nog mycket till om inte Stoke tar sin 30 seger mot Coventry i januari.

Besök https://skribentper.com/2017/09/05/bajsbrun-eller-chokladbrun/ för att se tidernas kanske fulaste matchställ och passa då även på att lyssna på Per Malmqvists Stolts podd om Coventry.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.