Gott Nytt År

2014 blev ett framgångsrikt år på många sätt, inte bara för Swedish Stokies utan också för Stoke City FC som gjorde sin bästa insats någonsin i Premier League och slutade på nionde plats. För supporterföreningen blev 2014 ett händelserikt år. Två stycken mycket lyckade medlemsresor genomfördes. Den första gick av stapeln i maj med 14 deltagare där Stoke vann med 4-1 mot Fulham på Britannia Stadium. Denna resa följdes upp med ytterligare en i oktober. 17 resenärer deltog och fick se Stoke vinna mot Swansea med 2-1. På resorna har vi haft två mycket givande medlemsmöten, deltagit på en rundvandring på Britannia Stadium och sist men inte minst haft väldigt trevligt tillsammans på alla de pubar vi besökt i Stoke-on-Trent. Ett arbetsutskott har bildats i syfte att ta fram ett förslag på att bilda en officiell supporterförening med stadgar, styrelse, valberedning och årsmöte. Utskottet hade ett möte i augusti och kommer ha nästa i februari. Målet är att ha ett konstituerande möte under 2015.

Föreningen har under året arbetat för att stabilisera ekonomin. Detta har gjorts genom ett par lyckade lotterier. I kassan finns för närvarande drygt 9000 kr vilket får anses som riktigt bra för den här tiden på året. Föreningen har också ökat i antalet medlemmar. Vi är nu 97 stycken halvvägs in i säsongen vilket ska jämföras med tidigare år då vi varit ca 65 medlemmar i ett antal år. Förhoppningsvis är vi 100 medlemmar innan säsongen är slut. Dessutom blev vår legendariske målvakt Gordon Banks hedersmedlem i föreningen under året. Vi har nu fyra hedersmedlemmar:

Stefan Thorén

Jan-Erik Domeij

Sue Wainwright

Gordon Banks

Avslutningsvis vill vi också hylla våra kompisar på Stoke Citys sida på Svenska Fans som under året fortsatt att leverera nyheter, matchrapporter och andra artiklar om Stoke City på hög nivå.

www.svenskafans.com/England/stoke

Håll koll på nyheter om nästkommande medlemsresa som läggs ut här i januari. Den går av stapeln helgen 9-10 maj då Tottenham står för motståndet på Britannia Stadium.

Gott Nytt år till medlemmarna, era familjer och vänner!

Swedish Stokies

1 Comment

  1. Jag vill verkligen tacka alla er som lägger ner mycket möda för att hålla vår förening vid liv! Mycket bra jobbat!!! Givetvis vill jag följa med och se Stoke vinna över Tottenham!

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.