Everton-Stoke 1-0

Stoke gjorde en jämn match mot Everton och under de första 45 minuterna var de till och med det bättre laget. Men som så ofta förr tappade Stoke spelet på övertid och Everton kunde med en snygg omställning där Rooney nickade in bollen gå till halvtidsvila med ledningen. En ledning som Everton utan större svårigheter kunde bevaka matchen ut.

Stoke såg dock bättre ut än under förra säsongen. Backlinjen verkade stabil och med Indi tillbaka i truppen kan det bli riktigt tryggt bakåt. Ska bli intressant att se hur försvaret hinner med mot Arsenal nästa vecka. På mitten spelade Fletcher och Joe Allen med Pieters och Diouf som wingbacks. Fletcher kändes rejäl och trygg utan att göra något extravagant, Allen rev och slet som vanligt utan att helt få till det. Detsamma med Diouf som ger mycket energi åt laget, men hans bollkänsla är inte alltid den bästa.

På topp hade Shaqiri en nyckelroll och han jobbade ihärdigt hela matchen och var också den som var närmast att kvittera med ett skott i slutminuterna, Stokes enda skott på mål under hela matchen, som Evertons målvakt precis kunde tippa utanför. Shaqiri och Bojan fick till ett fint samspel då och då, men Bojan väger oftast för lätt och ju längre matchen gick desto mer försvann han ur matchbilden. Berahino ensam längst fram visade åter att han inte tillför något som ensam forward. Han verkar ur form och förhoppningsvis kommer för dagen pappalediga Joselu vara tillbaka på planen redan till nästa match.

Hughes väntade som vanligt till strax efter 70 minuten med att göra sina byten och Crouch och nya Choupo-Moting kom in och de bidrog båda till att Stoke trots allt kunde göra en liten slutforcering.

Everton som har satsat stort den här säsongen övertygade inte heller. Rooney gjorde inte många rätt förutom målet, men det är det som är skillnaden mellan Stoke och andra lag. Andra lag har målgörare som gör mål fast de kanske inte har en lysande dag. Stoke har målgörare som gör mål om de råkar ha en lysande dag.

Mål

Everton: Wayne Rooney 45

Laguppställning

Jack Butland
Geoff Cameron, Ryan Shawcross, Kurt Zouma
Eric Pieters, Darren Fletcher, Joe Allen (gult kort), Mame Biram Diouf
Bojan Krkic (72), Xherdan Shaqiri
Saido Berahino (72)

Avbytare

Lee Grant
Ramadan Sobhi
Peter Crouch (72)
Charlie Adam
Josh Tymon
EM Choupo-Moting (72)
Glen Johnson

Domare: Neil Swarbrick
Arena: Goodison Park
Publik: 39045

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.