Aktuellt läge under speluppehållet

Den här helgen är det speluppehåll i Premier League då det är avslutning av kvalspelet till EM. Vi tittar snabbt på hur har det gått för stokespelarna som spelat landskamper och hur läget är i laget.

Marko Arnautovic är helt klart i storform. Han gjorde ett snyggt mål för sitt Österrike i lagets 3-2 vinst mot Montenegro. Se det här nedan. Han gjorde även mål när Österrike slog Liechtenstein.

Jon Walters gjorde en bra match mot i Irlands seger mot Tyskland. Som alltid var han snabb med att skicka en liten hälsning till forne tyske lagkamraten Robert Huth.Jon Walters Huth

Däremot drog Shay Given på sig en knäskada i samma match och missar därmed Irlands avslutningsmatch mot Polen. Men Walters visade fortsatt bra form och satte en straff just i matchen mot Polen, men tyvärr förlorade Irland ändå med 2-1 och Irland får nu tillsammans med Sverige kvala om att ta sig till slutspelet.

En annan spelare som inte ens kom till spel i den första landskampen efter en skada var Shaqiri. Det är bara att hoppas att han snart är tillbaka i speldugligt skick för Stoke och att han hittar formen. Hittills har han inte visat upp något extraordinärt. I matchen mot Estland kunde han dock spela första halvlek. Ett gott tecken!

Geoff Cameron gjorde ett mål för sitt USA.  Härligt! Även om de ändå tyvärr förlorade mot Mexiko.

Jack Butland kommer få chansen att vara förstamålvakt mot Litauen. England har hittills vunnit alla sina kvalmatcher och det vore roligt om Butland fick tillfälle att visa att han är ett värdigt förstahandsval för England framöver. Och visst gick det bra. England vann sin tionde raka kvalmatch och Butland fick hålla nollan.

Den kanske roligaste nyheten på sistone är att Ryan Shawcross är ute på spelplanen igen. Han spelade en halvlek för Stokes U21-lag mot rivalen Port Vale. Nu ska han matchas försiktigt i U21 och förhoppningsvis kommer han snart kunna ta steget in i A-truppen igen. När han gör det blir det en mycket välkommen comeback.

Och den kanske tråkigaste nyheten de senaste veckorna är att Mame Biram Dioufs mamma omkom i Mina, i Meckas utkanter, under kaoset som uppstod under pilgrimstiden.

2 Comments

  1. Den ligger kvar tills nyare inlägg kommer! Tar vi bort den från startbannern kommer inlägget före den vilket är ännu äldre.

  2. Lite för gammal för att liga kvar på förstasidesflödet, åtminstone med den inledningsfrasen.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.