Inför säsongen 15/16

Aftonbladet och The Guardian går igenom Premier League inför kommande säsong och det är väl bara att hålla med i deras genomgång av Stoke.  Precis som de säger är nog förlusten av N’Zonsi, någon som kan hålla i bollen och styra spelet, den mest kännbara. Möjligen kan Marco van Ginkel kliva in i den rollen efterhand.

Jack Butland går in som första målvakt och förhoppningsvis kommer den ökade speltiden ge honom större självförtroende i luftrummet och ge honom en större auktoritet överhuvudtaget. Samspelet mellan honom och backlinjen ser ut att halta lite ibland.

Backlinjen var ett bekymmer förra säsongen, den tidigare så stabila mittbackslinjen blev plötsligt ett orosmoment där motståndarlaget alltför lätt kom in mellan och bakom försvaret. Nu med en eventuell skada på Shawcross är det bara att hoppas att Wollscheid får till timingen bättre i sitt spel. Annars är det risk att det blir onödiga mål bakåt. Försäsongsmatcherna har tyvärr tydligt visat på bristerna, även om backlinjen inte fått en chans att spela ihop sig då Mark Hughes har bytt formation inför varje match.

Anfallet är starkt, men det saknas yttrar. Att  sätta Diouf på kanten är inte den bästa lösningen och lite av ett slöseri med hans resurser. Sen får vi hoppas att Bojan Krkic blir startklar och att han håller. Stoke kan då lyfta flera nivåer.

Läs Aftonbladets genomgång av Stoke, http://bloggar.aftonbladet.se/premierleague/2015/08/03/nedrakning-del-6-stoke-city/

Se The Guardians artikel om Stoke, http://www.theguardian.com/football/blog/2015/aug/04/premier-league-2015-16-preview-stoke-city

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.