West Ham – Stoke 1-1

West Hams nya arena Olympiastadion är steril och trist, vilket också speglades i matchen som var sällsamt trist ändå tills West Ham tog ledningen i 65 minuten. Men Stoke fick ändå med sig en poäng efter att Bojan kunde kvittera tio minuter senare.

Med både Shaqiri och Arnautovic utanför laget ställde Hughes upp med en förväntad trupp med Walters och Sobhi som ersättare på kanterna. Sen fick Charlie Adam åter förtroende att starta istället för skadade Geoff Cameron. Längst bak är målvakt och backlinjen densamma. Shawcross får vara försiktig idag, han är en varning från avstängning.

Stoke har på sistone mött lag som varit ur form och som har öppnat säsongen dåligt. West Ham är inget undantag. De har inte alls startat som de nog trodde. Kanske är det ändå bara en tidsfråga innan West Ham får upp ångan, om de får in skadade spelare och lyckas vinna ett par matcher kommer de att börja klättra uppåt i tabellen. Men den uppryckningen kan gott vänta till åtminstone nästa omgång. Vi hoppas att Stoke tar sin fjärde raka seger istället!

Stoke låter West Ham styra spelet i öppningen. Istället för att pressa högt låter Stoke West Ham komma framåt. Men matchens första hörna går till Stoke efter fyra minuter, bollen studsar lite fram och tillbaka i straffområdet innan Bardsley drämmer till så att den hamnar långt upp på läktaren.

West Ham får sin första hörna efter 10 minuter, men den blir lika ofarlig som Stokes. I omställningen efter  blir Pieters fälld på väg uppåt och matchens första gula kort delas ut till Antonio.

Läge för Stoke! Jon Walters kommer fri i straffområdeslinjen högra kant, men hans skott/inlägg tar på en West Hamspelare och läget försvinner. Stoke känns farligare än West Ham. När Stoke kliver fram skapar de halvchanser.. Än så länge har kvalitén på de avgörande inspelen varit får dåliga för att det ska bi riktigt farligt.

En ny chans dyker upp. Bony fångar upp en slumpboll och han försöker ta sig igenom tre West Hamspelare. Det lyckas ha inte med, men bakom honom kommer Joe Allen i bra skottläge. Tyvärr träffar han inte målet eller ser Sobhi till vänster om honom i fritt läge. De första 20 minuterna har inte varit speciellt imponerande från något av lagen. Spelet är långsamt och fantasilöst. Men det som har skapats har varit av Stoke även om inget av lagen hittills har lyckats få ett avslut på mål. Men läktarmatchen leder Stoke åtminstone där Delilah rullar runt på Olympiastadion.

West Ham får en ny hörna och den blir livsfarlig. Det är bara Grants fina räddning som hindrar Ogbonna från att ge West Ham ledningen. Stoke får se upp med Payets hörnor och inspel.

Bra anfall av Stoke med Ramadan som väggspelar inne i West Hams straffområde. Det är väldigt synd att inte Arnautovic eller Shaqiri är med i matchen. Stoke skulle behöva minst en kreativ spelare till på planen. Walters och Adam i all ära, men de bidrar inte med fart och finess till Stokes spel. West Ham lämnar stora ytor tomma mellan backlinjen och mittfältet, men även när Stoke fångar upp bollen i det utrymmet kan de inte skapa något. Bony slår bort bollar idag, Walters kommer inte till och det är tydligt att Stoke saknar framförallt Arnautovic.

Shawcross lägger sig ned mot slutet av halvleken och tar sig åt knät och låret. Han tar sig som tur är upp igen. Minuter senare är det Martin Indis tur att bli liggande. Skulle Shawcross eller Indi bli skadade har Stoke inte så mycket att fylla på backlinjen med. Här kommer Hughes behöva handla till nästa transferfönster.

Halvlerken närmar sig sitt slut och Charlie Adam får en halvchans och Payet får ett bra frisparksläge, men ingen av dem lyckas göra mål. Domaren blåser av halvleken, en tråkig och händelselös halvlek där Stoke trots allt var det bättre laget.

Andra halvlek

De avslutande 45 minuterna börjar i samma stil som den första slutade. Få se om något av lagen kan kliva fram och göra det där lilla extra och avgöra matchen.

Efter åtta minuter av halvleken får Stoke sin tredje hörna och det blir smånervöst för West Ham när målvakten Adrian famlar ned bollen rakt framför målet. Tyvärr var ingen Stokespelare på hugget där.

West Ham gör matchens första byten i 62 minuten och Edimilson Fernandes och Ashley Fletcher kommer in i stället för Manuel Lanzini och Andre Ayew. West Ham lyfter genast spelet några meter till och Stoke börjar bli tillbakapressade. Efter en hörna kommer bollen tillbaka ut till Payet på vänsterkanten och han lyfter in den till Antonio som skickligt via Glenn Whelan nickar in en orättvis men inte helt oväntad ledning till West Ham.

West Ham fortsätter att styra spelet och Stoke kommer inte alls till efter målet. Det ser ut som om Hughes börjar förbereda ett dubbelbyte och så blir det där Crouch och Bojan kommer in och Whelan och Bony kliver av. Bony fick inte alls till det idag.

I 72 minuten får Stoke ett bra frisparksläge och Adam slår in den bra och bollen studsar så när in i mål. Tre minuter senare kommer kvitteringen där Adrian är ute och snurrar igen och Walters kan slå in bollen till Bojan som kallt placerar in den fast han är omgiven av West Ham-spelare. Om han hade missat hade nog domaren blåst straff då Adrian drog ned Walters i momentet innan. Härligt för Stoke och härligt för Bojan!

10 minuter kvar. Spelet har öppnat upp sig och det börjar bli lite nerv i matchen. Sobhi, som gjort en klart godkänd match, går lite småskadad av och in kommer Diouf.

West Ham får ett bra läge mot slutet när bollen studsar rakt igenom Stokes försvar, men Grant är bra med. Stoke i sin tur satsar på att få in bollar till Crouch men inga bollar hittar fram. I 88 minuten får Stoke ett bra frisparksläge ganska långt utanför straffområdet. Adam får till ett ok skott med bra studs precis innan mål som den för dagen svaga Adrian med möda kan tippa ut.

Det blir fyra minuters tillägg. Stoke har bollen långt upp West Hams planhalva, men lyckas inte skapa något läge. Matchen slutar oavgjort och med tanke på Stokes laguppställning och underläget får det ses som en fullgod insats. En poäng och Stoke är nu inte förlorat i Premier League sedan 18 september.

Mål

West Ham: Glenn Whelan (självmål 65)
Stoke: Bojan Krkic (75)

Laguppställning: Lee Grant, Phil Bardsley, Ryan Shawcross, Bruno Martins Indi, Erik Pieters, Glenn Whelan (ut 71), Charlie Adam, Joe Allen (gult kort), Jon Walters, Ramadan Sobhi (84), Wilfried Bony (ut 71)

Avbytare: Shay Given, Marc Muniesa, Mame Biram Diouf (in 84), Peter Crouch (in 71), Bojan Krkic (in 71), Thibaud Verlinden

Domare: Andre Marriner
Arena: Olympic Stadium
Publik: 56970

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.