Those were the days 46

På vår kommande medlemsresa i april kommer vi bl a att få sammanstråla med den f d Stokespelaren Terry Conroy. De bleka, spinkiga benen, den illröda kalufsen och de stora polisongerna kombinerat med ett kvickt och bra ytterspel gjorde Conroy till en av de mer färgstarka lirarna i ett mycket bra Stokelag under första halvan av 70-talet.

Conroy föddes 1946 i Dublin och hade Home Farm Football Club som sin moderklubb. 1965 gick han till Belfastklubben Glentoran FC, för att lättare kunna bli proffs i Engelska ligan. I Nordirland hann han på två säsonger med att vinna cupen (1966) och ligan (1967), innan han värvades till Stoke City av den legendariske managern Tony Waddington.

Han gjorde sin debut 6 september 1967 i hemmamatchen mot Leicester, där han även gjorde det avgörande målet. Conroy skulle komma att bli Stoke trogen i hela elva säsonger. Totalt blev det 333 matcher och 67 mål, varav 271 matcher och 49 mål i ligan. Det hade sannolikt blivit ännu fler matcher och mål om Conroy hade varit lite mindre skadebenägen. Under mitten av 70-talet hade han några skadefyllda säsonger. Under perioden 1969-76 gjorde han 26 landskamper och två mål för Irland.

Stokes båda målskyttar i Ligacupfinalen 71/72: Terry Conroy och George Eastham.

 

Höjdpunkten under Conroys alla år i Stoke var förstås Ligacuptriumfen mot Chelsea 71/72, där han f ö nickade in Stokes första mål i finalen.  Terry gjorde även det avgörande målet i den andra omspelsmatchen i semifinalen mot West Ham.

I klippet nedan kan du se dessa två mål samt ytterligare några av Conroys mål i Stoketröjan.

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.