Swedish Stokies och Stoke City Women

Stoke City – County Cup winners

Den kommande säsongen blir den femte säsongen som Swedish Stokies sponsrar Stoke Citys damlag. Det hela började med att vi inför säsongen 18/19 fick en förfrågan från spelaren Faye McCoy om att sponsra henne och Stoke City Ladies, som de då hette. Vi sponsrade Faye under två säsonger till dess att hon valde att lämna Stoke. Säsongen 20/21 började vi sponsra U19-landslagsspelaren Beth Roberts och vi kunde även, med frivilliga bidrag från generösa medlemmar, utöka sponsringen till att även sponsra mittfältaren Kelsey Richardson.

Alla vi som varit och kollat på Stoke City Women vet hur hjärtligt mottagna vi har blivit och hur otroligt uppskattat vårt stöd är.

Faye, Cass, Meg och Swedish Stokies

Stoke City Women spelar i Northern Premier Division North (en av två tredjedivisioner i det engelska ligasystemet) och dessvärre har uppbackningen från klubben hittills varit minst sagt mager. Tjejerna får utrustningen betald men i övrigt ingen som helst ersättning från klubben. Som ett exempel kan nämnas att tjejerna åker på egen hand till bortamatcherna och att de inte får några bensinpengar från klubben. Tyvärr finns det flera mindre klubbar i Stokes division som stödjer sina damlag bättre och det är inte alls osannolikt att den relativt höga omsättningen både på spelar- och ledarsidan under de senaste säsongerna hänger ihop med det något bristande stödet från klubben. Med allt detta i åtanke så känns det extra skönt att Swedish Stokies tillhör den tyvärr relativt begränsade skaran av personer och företagare som går in och stöttar damerna lite grann.

Beth och Kelsey firar cupguldet

Nu verkar dock klubben äntligen ha vaknat och förhoppningsvis kommer det att ske bättring på den här fronten. I anteckningarna från Supporters Council-mötet i april kunde man läsa följande:

“The Council also specifically requested an increase in exposure of the Women’s team, given their recent Cup success as well as more behind the scenes footage. The Club recognised both points, and also announced to the Supporters Council that that the financial commitment to the Women’s team will see a significant increase in the coming season.”

Med tanke på den tidigare låga nivån så är ju nästan varje ökning en ”significant increase”, så låt oss hoppas att det ekonomiska stödet från klubben ökas rejält.

We’ll be with you

Det händer även andra positiva saker för Stoke City Women och för engelsk damfotboll. Under maj månad presenterade FA Women’s National League en satsning på att stärka tredje- och fjärdedivisionerna (totalt 72 klubbar). Satsningen kallas Empowering For Success och man kommer att investera en miljon pund per säsong över de tre kommande säsongerna.

Läs mer här: https://www.thefa.com/news/2022/may/24/fa-womens-national-league-strategy-2022-25-launched-20222405

Up The Potters!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.