Swedish Stokies vårresa 2023

Helgen efter påsk hade det äntligen blivit dags för medlemsresa och glädjande nog var det riktigt många medlemmar med på resan. Vi var 25 st på lördagsmatchen, 19 st på dammatchen på söndagen och 14 st på tisdagsmatchen. Swedish Stokies bästa attendance figures sedan Premier League-tiden!

Fotbollsmässigt var det ömsom vin, ömsom vatten. Tyvärr mest vatten. West Brom-matchen på lördagen var mycket bra fram tills Thomas-Asante försökte mörda Ben Wilmot i den 38:e minuten. Endast frispark, trots att såväl domare som assisterande domare hade fritt synfält. Ja, det är tyvärr ingen nyhet att domarstandarden i Championship t o m är sämre än i Allsvenskan. Det kändes sedan som att våra spelare, fullt förståeligt, blev väldigt tagna av Wilmots skada och inte riktigt hade kraft nog att avsluta matchen på samma vis som de hade startat.

På söndagen tog vi oss till Norton för att se Stokes tjejer ta sig an Huddersfield. Första halvlek var briljant från tjejerna. Fint passningsspel, bra press och 3-0 i halvtid, vilket var i underkant. Tyvärr sjönk nivån i andra och Huddersfield kunde tyvärr få med sig en pinne hem efter 3-3 vid full tid.

På måndagen träffade några av oss allas vår favorithotelldirektör, Adrian Oldfield. Ett mycket trevligt och kärt återseende. På kvällen hade vi ett event på Lambourne Inn tillsammans med damlagets spelare och ledare. En väldigt trevlig tillställning med Angela, Lou och i princip hela damlaget. Det blir spännande att se vartåt den nya satsningen bär. Swedish Stokies kommer självfallet att fortsätta att sponsra Stoke City Women.

 

 

Avslutningen på resan på tisdagen kunde kanske varit något bättre. Det var naturligtvis som vanligt trevligt att kryssa runt på lite pubar före match, men själva matchen mot Wigan hade absolut noll i underhållningsvärde.

Sammantaget var det, trots “crappy results”, en mycket trevlig resa. Förutom att det alltid är trevligt att komma till Stoke-on-Trent, så var det kul att vi var så pass många deltagare, att återigen få träffa Adrian och sist men inte minst var eventet med damerna mycket trevligt.

Nu inväntar vi bara spelschemat så att vi kan planera höstens resa.

Up The Potters!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.