Ryan Shawcross och Xherdan Shaqiri

Det är en turbulent tid nu! Nästan samtidigt fick Stoke en förstärkning genom värvningen av Xherdan Shaqiri och en försvagning då Ryan Shawcross ryggopererades och kan bli borta i flera månader.

Shaqiri löser problemet med yttrar som Stoke har haft. Med en förhoppningsvis pigg Marko Arnautovic och Shaqiri på kanterna och med Joselu/Diouf/Crouch längs fram i mitten ser det bra ut. Och om Bojan Krkic och Marco Van Ginkel hittar varandra kommer Stokes anfall att bli mäktigt den här säsongen

Försvaret försvagas av både Begovic förflyttning till Chelsea, Jack Butland är en bra målvakt men jag tycker att han ibland inte tar för sig i straffområdet ordentligt, och Ryan Shawcross operation. Shawcross var sig inte helt lik under vårsäsongen, förmodligen förvärrades skadan hela tiden under året. Mot slutet ska han knappt ha kunnat lyfta sina egna barn. Men samtidigt kan Shawcross skadefrånvaro ge chansen till de andra backarna att bygga upp ett stabilt försvar från grunden så att det finns en trygghet när Shawcross återvänder under hösten.

Matchen mot Tottenham 15 augusti ska bli väldigt intressant att se, förhoppningsvis får Shaqiri speltid redan då.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.