Stoke Liverpool 0-1

En bra öppningsmatch av Stoke som tyvärr slutade med en tung förlust. Stoke ställde upp med följande lag i en 4-2-3-1 uppställning:

1 Jack Butland
3 Erik Pieters (ut 46)
5 Marc Muniesa
20 Geoff Cameron
8 Glen Johnson
6 Glenn Whelan
14 Ibrahim Afellay (varnad 14, ut 78)
15 Marco van Ginkel
16 Charlie Adam (varnad 73, ut 78)
18 Mame Diouf
19 Jonathan Walters

Avbytare:
7 Stephen Ireland
9 Peter Odemwingie (in 78)
11 Mato Joselu
21 Steve Sidwell (in 78)
24 Shay Given
25 Peter Crouch
26 Philipp Wollscheid (in 46)

Matchen var jämn. Liverpool hade ett litet spelövertag, 53%-47&, men de vassaste chanserna hade nog Stoke. Flera gånger var vi en hårsmån från att bollen gick in, Diouf var framme på ett inlägg och missade precis och Glen Johnson sköt över i ett bra läge. Just nya backen Johnson imponerade. Många ute på nätet har varit skeptiska mot värvningen men efter dagens match visade han att han kommer bli ett värdefullt tillskott till Stoke. Stark defensiv, vass offensiv på kanten och med en härlig attityd. Försvaret utan en ryggsskadad Ryan Shawcross var tight. en klar förbättring mot förra säsongens öppning då flera lag lätt kom in framför mittbackarna vid inlägg. Bra jobbat av Cameron, Wollscheid, Pieters, Johnson och Muniesa.

Även de andra nya Stokespelarna på planen, Afellay och Marco van Ginkel, gjorde en bra match där kanske framförallt Afellay visade prov på en bra touch. van Ginkel kan nog växa in i mittfältsrollen under säsongen. Skönt att nyförvärven övertygar från början.

Liverpool var tydligt taggade efter storförlusten i säsongsavslutningen, de spelade hårt och brutalt, vilket märktes tydligt i statistiken. De orsakade 16 frisparkar mot Stokes 9, Liverpool fick fyra varningar mot två för Stoke. Fult och grinigt från deras sida.

Det som avgjorde matchen var Stokes oförmåga att ta tillvara på sina chanser. De skulle behöva en vass avslutare. Och så Bojan såklart. Han är en spelare som kan avgöra en sådan här match. Nu blev det istället Liverpools Philippe Coutinho som tog på sig hjälterollen med ett mycket snyggt långskott som den annars utmärkte Jack Butland inte orkade tippa över ribban. Det är bara att buga och bocka för ett snyggt avslut, men det kändes långt från rättvist. Ett oavgjort resultat hade speglat matchbilden betydligt bättre.

Läs också SvenskaFans Stoke detaljerade matchrapport.

Se en intervju med Mark Hughes efter matchen:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.