Medlemsutskick

Idag eller imorgon skickas följande brev ut till samtliga medlemmar i Swedish Stokies:

TILL SAMTLIGA MEDLEMMAR I SWEDISH STOKIES

Du får det här brevet eftersom du är medlem i Stoke Citys svenska supporterförening Swedish Stokies.  Swedish Stokies bildades den 17 augusti 2003 på Tollgate Hotel i Blurton, Stoke-on-Trent. Initiativtagare var Stefan Thorén och Janne Domeij. Undertecknad fick vid samma möte frågan om ordförandeskapet i föreningen vilket jag givetvis tackade ja till.  Swedish Stokies har dock en längre historia än så. Redan på 90-talet diskuterades det om en supporterförening skulle bildas men de inblandade drog då slutsatsen det saknades underlag för detta.  Vi anordnade istället gemensamma resor till Stoke och 1999 sponsrade vi Mikael Hanssons hemmaställ under namnet Swedish Stokies. 

Efter att föreningen bildades 2003 bedrevs ett aktivt styrelsearbete under ett antal år. Vi genomförde en hel del tagna beslut och hade därutöver en hel del mål som aldrig uppfylldes. 2007 avled dessvärre Janne Domeij alldeles för tidigt och detta resulterade i att arbetet med Swedish Stokies stannade upp. Det återupptogs sedermera av Stefan Thorén som sedan dess drivit föreningen på egen hand.  Nu har Stefan efter många års slit med föreningen valt att trappa ner. Om det inte vore för Stefans outtröttliga engagemang för Stoke City och Swedish Stokies hade vi inte haft någon förening idag. Det är jag övertygad om. Men detta innebär också att jag står ensam kvar som ordförande i föreningen.  Det vill jag ändra på och därför vänder mig till Er medlemmar.  Idag är Swedish Stokies väl känt i Stoke-on-Trent och synonymt med ett troget svenskt supporterfölje. Vi möts med respekt vart vi än kommer i Stoke-on –Trent.  Detta tycker jag är värt att bygga vidare på.  Jag har därför för avsikt att ytterligare fördjupa arbetet med Swedish Stokies och bilda en förening med ett årsmöte som högst beslutande organ som väljer en styrelse och antar föreningsstadgar.  Samtliga medlemmar ska ha möjlighet att delta i och påverka föreningens verksamhet. Vi skulle kunna hitta på så mycket kul tillsammans.  Jag kommer dock inte driva föreningen vidare ensam.

Därför vill jag med detta brev undersöka om det finns fler medlemmar ute i landet som är intresserade av att vara med på den här resan.  Det kan vara allt från att bara komma med kommentarer och synpunkter på ovanstående förslag eller att man anmäler sitt intresse att vara med i en arbetsgrupp och aktivt är med och jobbar med föreningen.  Någon av Er kanske redan är aktiv i föreningslivet och kan dela med Er av Era erfarenheter.  Jag vill också med detta brev framhålla att jag inte gör något anspråk på ett framtida ordförandeskap eller någon annan styrelsepost.  Vilka som ska sitta i en framtida styrelse avgör årsmötet. För att vi alla ska kunna kommunicera med varandra har jag startat en blogg som enbart handlar om Swedish Stokies.  Jag är tacksam om ni lämnade synpunkter och kommentarer till detta brev där eller helt enkelt anmälde Ert intresse om att vara med i arbetet med Swedish Stokies.

www.swedishstokies.wordpress.com

Det går också bra att höra av sig till mig per e-mail: hcstoke@hotmail.com eller telefon 0702-809427.

Tack för att Ni läst detta brev. Jag ser fram emot att få höra ifrån många av Er.

Med vänlig hälsning

Henrik Claesson

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.