Höstresan gav bra utdelning

Swedish Stokies höstresa 2023 samlade totalt 17 medlemmar till en på flera sätt väldigt lyckad resa.

Medlemsresan inleddes med ett event på Lambourne Inn på fredagskvällen där vi och de norska Stokesupportrarna fick förmånen att få träffa Ryan Shawcross och Mamady Sidibé. En mycket trevlig afton med två gamla hjältar som båda två fortfarande arbetar för Stoke City. Mama arbetar med scouting och Ryan är med i U18-teamet.

Ryan & Mama

Lördag och matchdag. Efter sedvanlig uppladdning i Stoke Town Centre med Gardeners Retreat som sista anhalt före avspark, landade vi på bet365 lagom till matchstart. Skulle Stoke kunna vända den dåliga trenden? Två raka ligaförluster och endast fyra poäng på de åtta senaste matcherna. Jodå, det gick vägen. Stoke besegrade rättvist ligafyran Sunderland med 2-1 efter mål av Mmaee och McNally.

På söndagen blev tyvärr damernas match mot Burnley inställd. Några av oss styrde i stället kosan till den väldigt trevliga puben The Holy Inadequate som ligger i Etruria, ca 20 minuters promenad från Hanley. Väl där träffade vi Craig vars far, John Lumsdon, hade spelat för Stoke på 70-talet. Vi kom överens med Craig om att träffa honom och pappa John på Lambourne inför onsdagsmatchen.

Vi var åtta medlemmar kvar till onsdagsmatchen mot Leeds. Under “mellandagarna” hann vi bl a med studiebesök i Leek och Stone samt även en League One-match: Port Vale-Peterborough 0-1.

Onsdag och kvällsmatch. Vi laddade upp på Lambourne Inn, där vi träffade John Lumsdon. En mycket trevlig gubbe, precis som alla andra gamla lirare från 70-talet som vi har haft förmånen att få träffa.

Ordföranden med John Lumsdon
Sverige-Norge 3-1

Vi var på plats på arenan tidigt denna gång, då Stoke hade annonserat att de skulle köra en ljusshow före matchstart. Det råder nog lite delade meningar om ljusshowen, men från Boothen End där vi satt var det ingen riktig höjdare. Matchen mot ligatrean Leeds United däremot, blev till slut en höjdare. Stoke var det klart bästa laget i första halvlek och borde haft ledningen med minst ett par bollar i halvtid, men sumpade chanser och en bra Leedskeeper gjorde att ställningen var 0-0 ganska läge. Med 15 minuter kvar fick Leeds en straff efter att Bamford gjorts ner av Ben Pearson. Som tur var siktade straffskytten Bamford mot stjärnorna (läs: rad 43) och Stoke kunde fem minuter senare ta ledningen genom ett självmål. Stoke höll ställningarna och tog en ny skalp, trots att Leeds hade några bra chanser mot slutet.

Stokevinster gör en glad
bet365 by night.

Två matcher, två vinster, ett härligt event med Shawcross & Sidibé, en Port Vale-match och trevligt umgänge med gamla och nya vänner. Kort sagt en väldigt lyckad medlemsresa! 

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.