Tre spelare bort och en förlänger

Så här på sista transferdagen lämnar tre spelare Stoke. Bojan Krkic lånas med största sannolikhet ut till Alaves, Imbula blir utlånad till Toulouse och Philipp Wollscheid lämnar Stoke för FC Metz. Ryan Shawcross däremot har skrivit ett fyraårskontrakt med Stoke.

Bojan var den spelare som förändrade bilden av Stoke som ett hårt och ruffigt gäng som bara spelade långa bollar på Bengt. Och efter en första stark höst råkade han tyvärr ut för en tuff knäskada mot Rochdale i cupen i början av 2015. Det är bara att inse att han efter det aldrig har nått upp till nivån han var på där i början.

Imbula var en stor värvning av Stoke, men trots enstaka fina matcher där han visade att han skulle kunna vara en strålande spelare kom Imbula aldrig in i truppen eller det engelska spelet. Det ska mycket till om han återvänder permanent till Stoke framöver.

Philipp Wollscheid var kanske inte den allra mest bollkänslige backen, men trots det var han en av de mest stabila backarna i Stoke under en försvarsmässig turbulent tid. Nu med Shawcross på väg tillbaka efter skador och med Zouma, Martins Indi och Wimmer i försvaret finns det inte längre plats i förstauppställningen för Wollscheid. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.