Those were the days 34

I början av 70-talet hade Stoke City flera framgångsrika cupkampanjer, där kronan på verket förstås var Ligacuptriumfen 1972. I kvartsfinalen i FA-cupen 70/71 gjorde Stoke en bragdartad insats mot Hull City på bortaplan.

Detta var Stoke Citys första kvartsfinal i FA-cupen sedan den tragiska matchen mot Bolton Wanderers på Burnden Park 1946, då 33 människor miste livet. Läs mer om denna tragiska händelse här: Burnden Park disaster

Till matchen mot Hull saknades både Jimmy Greenhoff och Peter Dobing (benbrott) p g a skador. Matchen var utsåld sedan länge, men många Stokesupportrar tog sig ändå hela vägen till Hull. Något som de säkerligen inte ångrade.

I kylan och snöfallet var Hull inledningsvis det bättre laget och tog rättvist ledningen efter 15 minuter genom ett mål av Ken Wagstaff. Samme lirare utökade Hulls ledning till 2-0 med tio minuter kvar till halvtidsvilan. Stoke lyckades få till en reducering i den första halvlekens sista minut. Yrvädret Terry Conroy rundade målvakten och rullade in bollen, fint framspelad av Harry Burrows.

Den andra halvleken fick en helt annan karaktär, mycket tack vare John Mahoneys pigga inhopp. Mahoney ersatte Sean Haslegrave redan i halvtid. I matchminut 72 lyckades John Ritchie styra in kvitteringen efter skott av Burrows.

jimmy-hills-football-weekly-magazine-picture-stoke-city

I den 81:a minuten fick Stoke ett inkast (Terry Conroy har senare berättat att det var feldömt!). Mike Bernard kastade inkastet till Conroy, som skickade iväg ett långt inlägg som John Ritchie skallade in, helt omarkerad vid bortre stolpen. Resultatet stod sig tiden ut, vilket innebar 3-2 och avancemang till semifinal!