Stoke-West Bromwich 0-1

Efter en lite tveksam inledning på säsongen, både spel- som resultatmässigt, känns det inför matchen mot formsvaga West Bromwich som att det är dags för säsongens första seger. Stoke ställer upp utan Jon Walters i truppen, tydligen ska ett nytt bud ha lagts på matchdagens morgon från Norwich. Vi får se vad som händer. Det vore synd att förlora Walters, men jag kan samtidigt förstå att Stoke inte vill binda sig vid honom i flera år till.

Tony Pulis får ett varmt välkomnande på Britannica. Stoke kommer inte att få en lätt match även om West Bromwich inte har öppnat övertygande. Med Pulis vid rodret vet man att motståndet spelar tight.

Stoke skapar flera halvchanser i de första minuterna. Shaqiri ser vass ut. Glen Johnson är bra offensivt. Och spelmässigt dominerar Stoke totalt. Bollen är knappt på Stokes planhalva. En bra öppning. Snabbare pasningsspel, snabbare positiosnbyten. Shaqiri rör sig inåt mitten, tar för sig. Det är bra att han kommer in i spelet mer. Adam flyttar i sin tur ut på kanten. Men det är svårt att lirka upp West Bromwich tighta försvar. Pulis vet vad han gör.

Jack Butland får göra en bra räddning på West Bromwichs första chans som dyker upp efter 23 minuter. Ett mål bakåt där hade varit orättvist. Men i efterspelet blir Afellay utvisad! Afellay blir fult fälld och får dessutom en smäll på kinden. Afellay slår tillbaka och blir utvisad. Onödigt av Afellay, men väl hårt av domaren. Och bara några minuter senare åker Charlie Adam ut efter att ha stämplat en spelare. Återigen, väl hårt av domaren att ge ett rött kort på en gång, men onödigt av Adam att markera stämplingen. Stoke spelar nu med nio man. Matchbilden kommers att förändras. Men frågan är om ett fegspelande West Browmwich kan föra en match. I halvleken sista spark gör West Bromwich 1-0 på en nick. Det känns bara bittert. Stoke hade allt spel fram till de två utvisningarna.

Andra halvlek

West Bromwich dominerar i början på andra halvlek, men de skapar inte mycket. Stoke kontrar vid ett par tillfällen. Glen Johnson haltar ut i 63 minuten och Mark Wilson kommer in.

Arnautovic kommer in istället för Shaqiri och han sätter fart på en gång med bra dragningar och attityd. Han spelar med stor sannolikhet in sig i startelvan nästa omgång med Afellay borta. Stoke får ett par hörnor och skapar faktiskt ett litet tryck. Från mitten av andra halvlek dominerar Stoke med Arnautovic i spetsen. West Bromwich känns mest förvirrade och lyckas inte skapa något alls. Sanslöst dåligt av dem. Synd att de lyckades trycka in 1-0 precis innan halvtidsvilan. Annars kunde det här ha blivit en helt öppen match med ett frustrerat West Bromwich och ett kontrande Stoke. I sista minuten får Arnautovis en frispark i bra läge, men tyvärr rinner det i sanden. En kvittering där hade varit mirakulöst förlösande!

Det har varit en tuff öppning på säsongen för Stoke. Förhoppningsvis kommer den här förlusten mot West Bromwich att stärka laget i fortsättningen – få saker kan skapa en sammanhållning som känslan av att vara orättvist behandlade! Utan utvisningarna hade Stoke med stor sannolikhet lyckats lirka hål på Bromwich, men det får vi nu aldrig veta. Men de första 25 minuterna såg riktigt bra ut. Nästa omgång Arsenal borta. Kan vara att vi får vänta ännu en tid efter säsongens första seger – eller också så trycker vi dit Arsenal rejält och visar att Stoke är att räkna med.

Mål:
West Bromwich: Rondon 45

Laguppställning:

Jack Butland
Glen Johnson (Ut 63)
Geoff Cameron
Marc Muniesa
Eric Pieters (Gult kort 66)
Afellay (Utvisad 25)
Glenn Whelan (kapten)
Marco van Ginkel
Xherdan Shaqiri (Ut 68)
Charlie Adam (Utvisad 31)
Mame Biram Diouf (Ut 81)

Avbytare:

Shay Given
Stephen Ireland (In 81)
Marko Arnautovic 8 (In 68)
Joselu
Marc Wilson (In 63)
Peter Crouch
Bojan Krkic

Domare: Michael Oliver
Stadium: Britannia Stadium
Publik: 26747

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.