Stoke-Sheffield Wednesday 2-0

Matchen mot Sheffield Wednesday gällde en semifinal i ligacupen. Skulle Stoke kunna klara av pressen att leverera när de behövde? Och svaret på den frågan blev ett tryggt Ja! Stoke var aldrig hotade utan kunde komfortabelt gå vidare i ligacupen med en två-noll seger.

Peter Crouch, Marco van Ginkel och Afellay får chansen att starta och Bojan och Shaqiri är bänkade. Val som lett till kritik på sociala medier innan matchen. Underskattar kanske Hughes Sheffield Wednesday? Samtidigt så behöver Hughes rotera laget lite, Stoke har inte varit i sprudlande målform på sistone och det kommer en lång vinter där en bred trupp kommer att behövas. Att ge van Ginkel, Crouch och Afellay speltid är nog bara bra. Shawcross som är avstängd efter utvisningen mot Sunderland är ersatt av Marc Wilson och Diouf är utanför truppen då han är på förlossningsavdelningen!

Spelöppningen är lite avvaktande. Stoke för som väntat spelet, men de första tio minuterna flyter förbi ganska obemärkt. Tyvärr sträcker sig Crouch på baksidan av låret efter en kvart och han tvingas kliva av banan. Riktigt tråkigt för Crouch som hade behövt speltiden för att visa att han förtjänar en plats i truppen. Den chansen går nu istället till Joselu, en annan spelare som också vill göra avtryck.

Första halvchansen tillfaller Stoke när Walters blir snyggt framspelad av Joselu, men vinkeln är för snäv och målvakten kan lätt plocka bollen. Ett lovande anfall dock. Sheffield svarar några minuter senare med ett giftigt inlägg där Gary Hooper som tur är missar bollen i bra läge.

Efter några missade småchanser slår Afellay till! Hans första mål för Stoke! Joselu slår in bollen från kanten och Afellay kan behärskat slå in en volley från en bit in i straffområdet. Skickligt att inte förivra sig i det läget, det är lätt att slå till bollen med full kraft och se den segla högt upp på läktaren.

Stoke dominerar spelet totalt efter målet. Det skulle vara väldigt skönt om de kunde ta tillvara de chanser som de får och utöka ledningen. Bra spel från Stoke, Sheffield är inte alls med i matchen. Men efter att ha sett Stoke tidigare under den här säsongen är vi alltför medvetna om hur fort det kan svänga.

Andra halvlek

Matchbilden från första fortsätter i början på halvlek två. Stoke styr spelet, men lyckas inte skapa klara målchanser. Kul att se ändå hur det delvis nya manskapet ger prov på fina kombinationer. Stoke har gjort ett byte till, Bardsley har kommit in istället för Glen Johnson.

Efter en kvart kommer Joselu fri efter att ha gjort en snygg nedtagning, men målvakten gör en snygg räddning. Nära två-noll. Ett mål till skulle behövas för att minska stressen.

Sheffield Wednesday äter sig sakta in i matchen. De börjar sätta lite press på Stoke, vid flera tillfällen uppstår kalabalik i Stokes straffområde. Inte en bra tendens när det fortfarande är 25 minuter kvar. Och Stoke har dessutom inte sin starkaste försvarsuppställning. Det kan bli oroliga slutminuter.

Och precis när klumpen i halsen börjar växa får Stoke en frispark som Phil Bardsley slår in vid stolproten. Fantastiskt skönt! Roligt för Bardsley som fått ta en del kritik för sitt spel få komma in och göra mål.

Efter målet verkar luften ha gått ur Sheffields påbörjade offensivballong och den sista kvarten blir mest en transportsträcka till slutsignalen. Semifinalplatsen är klar.

Sammanfattning

Inte den mest upphetsande match, men mest för att Stoke var överlägsna utan att behöva förta sig. Skönt att slippa ett drama igen! Sheffield Wednesday fick inte alls till det den här kvällen. Också skönt att se Afellay göra mål och bra att både van Ginkel och Joselu fick speltid och att de båda gör en helt ok match. Synd däremot om Crouch som fick gå ut skadad efter en kvart. Det kommer troligen bli svårt för honom att få speltid framöver.

Mål

Stoke: Afellay (30), Phil Bardsley (75)

Laguppställning

Jack Butland
Glen Johnson (ut 46)
Marc Wilson
Philipp Wollscheid
Eric Pieters
Geoff Cameron

Marko Arnautovic (ut 88)
Marco van Ginkel (gult kort 61)
Jon Walters
Ibrahim Afellay
Peter Crouch (ut 13)

Avbytare

Jakob Haugaard
Phil Bardsley (in 46)
Glenn Whelan (in 88)
Joselu (in 13)
Charlie Adam
Xherdan Shaqiri
Bojan Krkic

Domare: Jon Moss
Arena: Britannia Stadium
Publik: 26779

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.