Arsenal-Stoke 3-1

Trots en ledning förlorade Stoke mot Arsenal i London. Men alla förluster är inte lika eländiga. Stoke stod upp bra mot Arsenal och med en gnutta tur kunde resultatet blivit ett annat.

I första halvlek dominerade Arsenal som väntat, även om Stoke stod upp bra och i stort sett höll jämna steg. Och det var Stoke som tog ledningen på straff efter att Joe Allen blivit däckad av en ful armbåge. Charlie Adam gjorde inga misstag utan rullade kallt in bollen i det hörn där Peter Cech inte befann sig. Tyvärr kunde Arsenal kvittera i slutet av halvleken efter ett mönsteranfall med en snygg avslutning.

I andra halvlek kunde Arsenal ta ledningen efter att Imbula som vikarierande vänsterback missat att ställa Özil offside när Pieters befann sig långt bort på andra sidan planen efter en skada.

Stoke hade sedan flera halvchanser att kvittera, närmast kom Peter Crouch som byttes in istället för Diouf som under sina första sekunder på planen hade en bra nick ned mot stolproten  som Cech räddade.

Det blev istället Arsenal som kunde utöka till 3-1 och matchen var i praktiken över, Men all heder åt ett välspelande Stoke som gjorde det här till en match. Nästa säsong är de Arsenal som åker på stryk på hemmaplan!

Ett stort plus till Stokeförsvaret som trots skador på både Shawcross och Cameron stod emot bra. Indi, Johnson och Muniesa är inget dåligt alternativ och för dagen ställde Stoke med vad som såg ut att vara en trebackslinje? Det Stoke fortfarande behöver är en anfallare som kan avsluta. Diouf spelade idag och som vanligt var han intensiv och nyttig för laget, men när han väl fick läge på en nick missade han den chansen helt. Bony verkar inte funka utan det är bara att blicka mot nästa transferfönster mot en måltjuv som kan ta Stoke ett steg till.