Så blev jag en Stokie 1

Sunne, 15 mars 1975.

Elva dagar innan min sjunde födelsedag. Jag och min bror kollade på Tipsextra hemma hos mina farföräldrar. Derby County vs Stoke City. Eftersom brorsan valde att hålla på Derby i denna match, så fanns det bara ett val för min del. Jag får tacka honom för det. Hade han gjort ett annat val, så hade jag förmodligen inte skrivit denna text.

Jag minns inte särskilt mycket av matchen, förutom att Derby tog ledningen med 1-0, att Jimmy Greenhoff vände matchen till seger för Stoke med två mål i slutet av matchen och att jag fick stryk av brorsan efter matchen. Att Jimmy Greenhoff blev (och fortfarande är) min största Stokefavorit var knappast någon överraskning.

Efter träget sökande, har jag till slut lyckats hitta ett bra klipp på youtube från matchen. Vilken plan! Trots att lervällingen sannolikt var en av de värsta i Tipsextras historia, så lyckades de faktiskt trilla lite boll. Båda Jimmy Greenhoffs baljor var, föga överraskande, rena klassmål. (Kolla från 1.05 resp 4.00 om ni inte orkar kolla alla fem minuter)

Stokie i fyrtio år – siktar på minst fyrtio ytterligare. COYMP!

Jens Johnsson

 

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.