Kelsey Richardson – kort intervju

stoke city football club – – SCFC WOMEN H&S 20-21 10SEP20 © phil greig 2020 – created by phil greig greigphoto.com for stokecityfc.com

Tack vare de frivilliga extra medlemsbidragen kunde Swedish Stokies denna säsong utöka sin sponsring av damlaget. Förutom Beth Roberts som intervjuades nyligen har vi glädjen att stötta Kelsey Richardson. När följande intervju gjordes var inget klart om hur säsongen skulle fortsätta, men nu vet vi mer (läs i separat artikel från 16/3).

Text: Tore Kleist
Foto: Phil Greig via SCFC

Kelsey, har du liksom Beth Roberts dina rötter i Stoke?
Ja, jag föddes i Stoke 18 februari 1999 och bor kvar i dag. Mitt fotbollsspelande började i trädgården tillsammans med min bror. När jag var åtta år började jag spela i mitt lokala lag Newcastle Town, och så småningom bytte jag till Crewe Alexandra. Sedan tolvårsåldern har det varit Stoke City som gällt, så nu har jag spelat för klubben i tio år.

På tredjenivån i ligasystemet är ni inte proffs. Vad gör du vid sidan av planen?
Jag jobbar som brevbärare på Royal Mail. Det hjälper mig att hålla mig i bra form.

Vilka karriärsdrömmar hade du som barn?
Jag har velat komma så långt som möjligt inom sporten och det finns inget lag jag hellre gör det med än The Potters!

Vad skull du säga är dina främsta styrkor på planen?
Jag har bra speluppfattning, passnings- och bollteknik. Min favoritposition är på det centrala mittfältet. Passionen att få spela för klubben är min mest framträdande egenskap!

Hur har du lyckats hålla humöret uppe under senaste året?
Det har varit mycket att göra på posten, så jag har arbetat hela tiden. Fokus har legat mycket på det, men också på att hålla kontakten med lagkamrater.

Hur ser du lagets insatser under säsongen?
Vi har jobbat mycket bra varje träningspass. Det blev några olyckosamma resultat, men vi hoppas vi kan komma igång snart och hitta tillbaka till en stabilitet. Vi vet inte i dag hur det blir med fortsättningen på säsongen, men vi håller oss i form så vi är redo när det är dags för spel igen. Laget har sett till att hålla ihop så mycket vi har kunnat med hjälp av Zoom-samtal.

Av de åtta matcher som Stoke hann spela startade Kelsey Richardson i sex och blev inbytt i de två övriga. Hon noterades inte för några mål. Vi hoppas självklart att vi får möjlighet att fortsätta vår sponsring och att det blir många matcher i en normal serie nästa säsong!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.