En Stokeveteran

Philip Harrison visar stolt upp sin Swedish Stokies-nål

Under den senaste medlemsresan i december stötte vi ihop med en riktig Stokeveteran, som såg sin första match för åttio år sedan!

Hans namn är Philip Harrison, en mycket vital 90-årig gentleman. Vi träffade Philip på Tollgate och fick oss en liten pratstund.

Philip har i yngre år sysslat med fotboll, cricket och golf och var inte sen att påpeka att han gjort tre hole-in-ones (dagen efter visade han upp ett certifikat som intygade detta!). Den första Stokematchen som Philip såg var matchen mot Arsenal säsongen 36/37 inför 51 373 åskådare. Resultatet blev 0-0 efter att Stoke fått ett regelrätt mål bortdömt.

Philips favoriter på den tiden var främst Stanley Matthews och Freddie Steele. Han påpekade att dessa två och en tredje Stokespelare, Joe Johnson, spelade tillsammans i landslaget mot Skottland på Hampden Park 1937.

Senare favoriter är Harry Burrows, Tim Coleman (som håller klubbrekordet för flest gjorda mål i en match: sju st mot Lincoln, 1957) och Neil Franklin.

Philip, Fan of the season 2016/17

Några av Philips höjdpunkter under sin tid som supporter :

  1. Stanley Matthews återkomst till Stoke i oktober 1961. I den föregående hemmamatchen mot Preson hade endast 8 409 passerat vändkorsen. Med Matthews i laget mer än fyrdubblades publiksiffran: 35 974 åskådare. Saken blev inte ju sämre av att Huddersfield betvingades med 3-0.
  2. Ligacuptriumfen 1972. Länk till artikel om Ligacupen 71/72
  3. Matchen mot Luton i den näst sista omgången 1963, då Stoke säkrade avancemanget till högsta ligan efter att ha spenderat tio säsonger i den näst högsta. Luton besegrades med 2-0 efter att Stanley Matthews avgjort med ett solomål
  4. Utmärkelsen Fan of the season som Philip fick av Stoke City under förra säsongen. 

Philip avrundar vårt samtal med att berätta ytterligare några minnen från förr.

I unga år cyklade han till hemmamatcherna på Victoria Ground och betalade en penny för att få parkera i någons trädgård.

På den tiden gillade han att stå bland bortasupportrarna. Det var inga problem över huvud taget. Efter matchen, skakade man hand och gick åt var sitt håll. Tyvärr är det andra tider i dag.

Det var en ynnest att få träffa Philip Harrison. En väldigt trevlig äldre gentleman med ett riktigt Stokehjärta. Tack så mycket för pratstunden, Philip! Hoppas att vi ses igen.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.