Doncaster Rovers-Stoke 1-2

Stoke lyckades ta sig vidare från FA-cupens tredje omgång med ett nödrop. Doncaster Rovers gjorde ett tappert motstånd men hade som tur var inte marginalerna med sig.

Stoke har sett trötta ut de senaste matcherna, stjärntrion på topp har inte levererat och det hårda julprogrammet har helt klart sugit musten ur truppen. Samtidigt har flera spelare inte fått speltid varför Mark Hughes passade på att slå två flugor i en smäll. Med nio nya spelare i startelvan jämfört med matchen mot West Bromwich var det ett helt nytt Stoke som skulle ta sig an Doncaster Rovers.

Och det visade sig att det inte är helt lätt att hoppa in och få igång ett ordentligt spel utan att ha matchtempo i kroppen. Under matchen fick vi se gott om tappade bollar, dålig bollkontroll och missförstånd i samspelet. Inte så konstigt. Det Stoke ändå kan ta med sig är att de vann. Och att en del spelare trots allt visade vad de kan, Joselu och Jon Walters visade klass och Jakob Haugaard gjorde ett stabilt inhopp i målet. Spelare som tyvärr visade sig vara långt ifrån bra form var Peter Crouch, då gjorde han ändå ett mål, och Diouf. Stoke skulle behöva förstärka sitt anfall under transferfönstret. Inte heller Marco van Ginkel imponerade. Återigen en ok insats från hans sida, men han har inte på något sätt briljerat när han har fått spela, något som kanske hade förväntats av honom.

På måndag 10 januari lottas omgång 4. En bra lottning där och vi får förhoppningsvis se Stoke gå långt även i FA-cupen.

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.