Swedish Stokies supporterpresentation 33

Dags för supporterpresentation nr 33: Michael Schapek, med hemvist Täby.

 1. Namn och ålder: Michael Schapek, halvt sekel plus 10 %.
 2. Bostadsort: Täby.
 3. Några rader om dig (yrke, intressen etc): Arbetar med ekonomi och finans på Australiens Ambassad i Stockholm. Och nej, jag är inte australiensare och inte diplomat.
 4. Varför håller du på Stoke City? Tipsextra tidigt sjuttiotal, de slog Birmingham på en leråker med 2-1. Brorsan höll på Birmingham. Lustigt nog är han inte intresserad av fotboll men jag var fast ??
 5. Hur många Stokematcher har du sett? Vet inte. Har kompisar i London som håller på Arsenal och Chelsea och de tycker det är kul att se Stoke få däng, vilket genom åren blivit en hel del plågsamma minnen ?? De beundrar min beslutsamhet…
 6. Vilken är den bästa Stokematchen du har sett (live/på TV)? Vet ärligt sagt inte.
 7. Vilket är ditt bästa Stokeminne?  Två minnen som för alltid fastnat:
  Tidigt 2000-tal, Swedish Stokies samlades som vanligt på Wira’s i gamla stan. På den tiden var det stort om tio dök upp, vilket bara gick om vi tog med några barn ?? Stoke var i championship och låg under på Ricoh Stadium mot Coventry när Janne gick på muggen för att pissa (han kunde dra en öl eller två ??) och då gjorde Stoke mål, tror det var Peter Hoekstra. 1-1. Sedan gjorde Coventry ett mål till och vi skickade Janne på muggen får att få in en kvittering. Funkade inte… Stoke förlorade…
  Det andra var ett par år sedan när jag var på Stamford Bridge med vänner och vi satt mitt på den blå huvudläktaren, jag var den ende med röd vit halsduk bland 20.000 blå halsdukar. Stoke blev utskåpade, kom inte ens över mittlinjen och Chelsea tog ledningen när Charlie Adam sköt från över halva plan rakt i mål, Cech såg ut som sju svåra år. Snacka om kompakt tystnad på The Bridge och jag studsade upp och skrek. De som såg mig blev helt paffa. Chelsea gjorde ett till mål och vann med 2-1 och efter matchen kom det fram en del Chelseafans som tyckte att jag var kul prick som kom ända från Sverige och hamnade på fel läktare. Alltid något.
 8. Har du några andra favoritlag? AIK forever.
 9. Vilka är dina favoritspelare i dagens Stoke? Jack Butland.
 10. Vilka är dina favoritspelare genom tiderna? Ricardo Fuller, cool snubbe från Västindien ??
 11. Hur ser din Stoke-drömelva genom tiderna ut? Har ingen drömelva. Alla spelare som genom årtionden kämpat mot överlägsna odds för att överleva.

 

1 Comment

 1. Verkligen en överraskning Michael! Och även att Stoke hade supporters. Starkt att träda fram och heder åt dig.
  Alex Furgusson sa stt om man ska vinna PL så måste man också slå Stoke borts en höstdag.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.