Stoke-Norwich 3-1

Ett rött kort för Norwich gav Stoke utrymme att ta hem en till slut ganska enkel seger. Skönt med tre poäng och extra skönt att se att Stokes anfallare verkar ha hittat målet igen. Idag bidrog Walters och Joselu till segern med varsitt fint mål.

I ett köldslaget Stoke-on-Trent tar sig Stoke an Norwich. Med en småskadad Shaqiri har Mark Hughes stuvat om truppen igen. Walters har tagit Shaqiris plats på kanten och Joselu är på topp. Ska bli intressant att se hur Joselu tar tillvara den här chansen att få vara med från start. På bänken finns tre anfallare till som alla vill komma in och bevisa sitt värde, Crouch, Diouf och Odemwingie.

Första chansen kommer till Marko Arnautovic efter sex minuter. Em blixtsnabb omställning ger ett bra skottläge, men tyvärr rullar bollen utanför. Stoke är de som i början av matchen har småchanserna, men spelfördelningen är jämn. The Canaries vårdar bollen väl en bit in på Stokes planhalva, men de har svårt att komma fram längre än så med bollen under kontroll. Stoke är snabba att hugga när de kan ställa om. Det som saknas är det avgörande inspelet, men om det fortsätter så här kommer tillfällen att dyka upp. Men det vore önskvärt om Stoke kunde hålla boll längre och att de kunde styra spelet lite mer. Ju längre halvleken går desto mer börjar Norwich styra spelet.

Så nära! Arnautovic slår en briljant boll till Joselu som kommer springande i full fart mellan Bassong och Bennett i Norwich försvar. Men Joselu lyckas inte få in bollen bakom Rudd i målet utan han drar skottet utanför. Några minuter senare är Norwich nära ett par gånger om att ta ledningen. Först hamnar Butland långt ut på kanten men Norwichspelaren lyfter bollen utanför ett öppet mål och i ett par lägen efter det gör Butland en fin räddning på Ryan Bennetts skott.

Rött kort till Gary O´Neil i 31 minuten! Vad tänkte han på. Afellay lunkar ut mot sidlinjen för att hämta en boll som håller på att gå över sidlinjen när O´Neil med full fart brutalt fäller honom. Tur att Afellay inte blev skadad då han knappast kan ha varit beredd på att bli tacklad där. Få se hur Stoke lyckas förvalta det numerära överläget. Det gäller att ha tålamod och utnyttja de ytor som uppstår.

Mot slutet av halvleken ökar Stoke trycket och ett mål hänger i luften ett tag, men den där riktigt klara chansen dyker inte upp och matchen förblir mållös efter de första 45 minuterna.

Andra halvlek

Stoke öppnar andra halvlek betydligt mer distinkt. Och det ger resultat på en gång! Arnautovic vinner en boll på vänsterkanten och slår ett fantastiskt inlägg som Jon Walters på ett typiskt Walterssätt smyger sig in bakom backlinjen och stöter in. 1-0 Stoke! Walters kanske är nyckeln för Stoke att besegra mittlagen i tabellen. Han har en målinstinkt i grunden som ingen annan Stokespelare har och han kan ta löpningarna som behövs för att få in bollen.

Men vad gör Stoke? Från ingenstans får Norwich en halvchans som Jonathan Howson fullkomligt dundrar in från straffområdeslinjen i 57 minuten. En snabb och olycklig replik från Norwich. Lite nonchalant av Stoke att inte vara mer alerta i försvaret, att ligga tätare på Howson. Samtidigt är det inte så mycket att göra när någon får på ett sådant skott. Hughes byter in Peter Odemwingie istället för Bojan direkt efter målet. En chanstagning då Odemwingie knappast kan vara i matchform.

Stoke tappar inte huvudet efter Norwich kvittering utan fortsätter att pressa på i lugn och ro och efter 67 minuter levererar Joselu med ett klassmål. Han tar emot bollen precis utanför straffområdet, drar den lite åt sidan och skjuter in den med precision i hörnet. 2-1 Stoke! Tappa nu inte det här igen.

Arnautovic, som gjort en bra match, byts ut mot Marco van Ginkel i 78 minuten.

Äntligen! Stoke gör mål på en fast situation. Fast det krävdes en fin nick i 80 minuten av Norwichspelaren Ryan Bennett på Afellays frispark för att det skulle ske. Ett självmål, men alla mål räknas och Stoke kan nu förhoppningsvis andas ut och få med sig tre viktiga poäng.

Mark Hughes gör sitt sista byte och tar in Peter Crouch istället för Joselu. Återigen en bra match från Joselu. Och Crouch är så nära att göra mål efter att bara ha varit på planen i ett par minuter. På en hörna får Crouch på en bra träff som ser ut att gå in i mål, men målvakten gör en bra räddning. I minuten efter missar Crouch en svår volley i ett friläge. Nära 4-1. Kul att se att tre av Stokes anfallare verkar vara på hugget för tillfället. Crouch, Joselu och Walters har gjort mål i de senaste matcherna.

Tre poäng som tar Stoke upp på en sjundeplats. Nu väntar några tuffa omgångar men allt är  möjligt och presterar Stoke bra kan allt hända.